Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

babka 00:06, 07 lip 2017

Ciekawostka z tym piwem, wypróbuję na pewno bo właśnie wyłażą spalone plamy w trawie
I na pasztet też mam smaka Ja mam przepisy z jarzyn ale jeszcze nie robiłam. Jak przetestuję to podzielę się opinią i przepisem
O deszcz pytasz? A weź, ja już wymiękam, prawie się wnim rozpłynęłam już. Dotąd nie było dnia by nie padało. Często cały dzień i w nocy, ślimaków nie nadążałam zbierać ...
Dziś od bardzo dawna było słonecznie, ciepło i bez opadów. Ciekawe jak długo tka pogoda się utrzyma ? ... Mam nadzieję, ze u Ciebie też się poprawiło
Makao_J 15:33, 07 lip 2017

frezja napisał(a)
Poukładaj na rabacie puste ciemne naczynia z gałązkami cisa w pobliżu atakowanych roślin..ponoć skuteczny wabik. Inny sposób to deseczki na rabacie..wejdą tam w poszukiwaniu ciemnego miejsca.

Ok. Ciekawe. Dzięki
babka 17:08, 07 lip 2017

No i doopa blada, u mnie leje. Tyle z tego słońca było Mam nadzieję, ze u Ciebie lepiej.
O opuchlakach to już mi się gadać nie chcę, co i rusz znajduję gady ale Ty to masz plantację tego robactwa Ewa ciekawe sposoby podała, warto spróbować
A_gawa 20:13, 11 lip 2017

Hejo! Ilonko - przejrzałam ponownie Twoją wizytówkę - czy możesz mi przypomnieć jak się nazywa Twoja wisienka? Tak pięknie na różowo kwitnie na ostatnich zdjęciach.
inag 23:41, 18 lip 2017

Dorota123 napisał(a)
Szczęściara jesteś, że u Ciebie pada, u mnie susza okropna. Zamiast trawnika jest przyrośnięte siano do ziemi, wąż ogrodowy w użyciu 3 razy dziennie. Ledwo daję radę ratować rabaty.
Tak w ogóle to się witam, ja częsty gość u Ciebie tylko taki cichy.

I ja witam!
Gdzie tu sprawiedliwość? U jednych susza u innych za mokro... U nas trawnik bardzo podupadł po tych deszczach i coś nie może się pozbierać. Z chęcią bym oddała trochę swoich opadów żeby Cię odciążyć w tym podlewaniu. Wiem ile to pracy kosztuje...
Bardzo mi miło, że zaglądasz mimo iż ja ostatnio tak nieregularnie pisze Zapraszam do siebie już tak oficjalnie
inag 23:48, 18 lip 2017

Makao_J napisał(a)

Powiedz o której godzinie zbierasz opuchlaki. Podobno wieczorami zaczynają żerować na roślinach, tak?

Wiesz co, u mnie było ich tyle że aż jestem przerażona. W sumie wszystkich zebrałam ponad 90 sztuk z 4 rododendronów. W pierwszych dniach chodziłam w dzień średnio co godzinę i zawsze znajdowałam. Ostatnie przeglądy robiłam przed samym póciem spać w piżamach z latarką. Zawsze znajdowałam od kilku do kilkunastu. Teraz jak znajdę jakiegoś to sukces więc na pewno moje zbieranie przyniosło efekt.
Też zawsze czytałam, ze one wychodzą wyłącznie nocą ale u mnie to się nie sprawdziło. Zauważyłam tylko, że za dnia były bardziej po spodniej części liści a wieczorami wychodziły na wierzch.
inag 23:51, 18 lip 2017

frezja napisał(a)
Poukładaj na rabacie puste ciemne naczynia z gałązkami cisa w pobliżu atakowanych roślin..ponoć skuteczny wabik. Inny sposób to deseczki na rabacie..wejdą tam w poszukiwaniu ciemnego miejsca.

O!!! Nie słyszałam o tym! Jutro spróbuję na te ostatki (mam nadzieję, że już ostatnie) tej metody. Tyle czytałam o zwalczaniu opuchlaków ale nigdzie nie wyczytałam o tym co piszesz. Warto spróbować. Dzięki
inag 23:57, 18 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Pierwszy raz na Wielkanoc robiłam pasztet. Teraz mi narobiłaś apetytu

Ilonka czy Twoje rozplenice jeszcze rosną?

Ja lubię próbować takich nowości i od razu mnie zainteresował ten pasztet z selera. Ma ciekawy smak którego nie mogę do niczego innego porównać.
O które rozplenice pytasz? Jak o Lady U to rosną bo to świeże sadzonki. Jeszcze są małe a mają mieć 1,5 metra wysokości. Hamelny za to na chwilę obecną raczej osiągnęły już docelową wielkość na ten rok. Teraz tylko brakuje im kwiatostanów.
inag 23:58, 18 lip 2017

frezja napisał(a)

Wypróbuję brzmi smakowicie.

Daj znać jak wrażenia smakowe
inag 00:06, 19 lip 2017

babka napisał(a)
Ciekawostka z tym piwem, wypróbuję na pewno bo właśnie wyłażą spalone plamy w trawie
I na pasztet też mam smaka Ja mam przepisy z jarzyn ale jeszcze nie robiłam. Jak przetestuję to podzielę się opinią i przepisem
O deszcz pytasz? A weź, ja już wymiękam, prawie się wnim rozpłynęłam już. Dotąd nie było dnia by nie padało. Często cały dzień i w nocy, ślimaków nie nadążałam zbierać ...
Dziś od bardzo dawna było słonecznie, ciepło i bez opadów. Ciekawe jak długo tka pogoda się utrzyma ? ... Mam nadzieję, ze u Ciebie też się poprawiło

Ja codziennie mam kupić piwko i zapominam Moja Luna też nie daje trawie odpocząć... Fajnie by było gdyby to zadziałało - u nas jest browar więc mogłaby sikać ile wlezie
Jak masz fajny przepis to z chęcią wypróbuję
Z deszczem się poprawiło na szczęście. Trawnik jednak ucierpiał i nie może się ogarnąć. Dziś sypnęłam Yara Mille ale nie wiem czy pomoże. Róże też zrobiły się brzydkie tzn ich kwiaty. Artemisy powycinałam wszystkie. Pomponelle jakoś to przeżyły. Chyba są bardziej wytrzymałe...