Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Alisonek 21:24, 11 lut 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Alisonku, oplew drzewo (nie wiem jak się to słowo odmienia) - odchwaść. I daj teraz. Wymieszaj z wierzchnią warstwą ziemi. A jak jest to już taka próchnica bez ....., gładka to nawet wyściółkuj nią drzewo dookoła. Nie zaszkodzi taka dawka azotu na początek. Samo złoto.
Obrodzi. Na pewno obrodzi.

Się zrobi Szefowo ziemia puściła więc z kopaniem nie będzie problemu, no i reszta też będzie, co prawda nie wiem w jakiej konsystencji ale będzie
Jeszcze raz dziękuję :* buźkam
Nikita 15:44, 12 lut 2014

Ala - Franky Boya w formie normalnej czyli krzaczastej znalazłam w Braniewie…co raz dalej…dlaczego nie ma ich w Łodzi albo w Poznaniu?...och...
Pszczelarnia 17:40, 12 lut 2014

U siebie zapodałam program z p. Grzegorzem Hodunem . Nie chciałam Tobie w wątku wstawiać tych wszystkich znaczków ///%^& - jak to w linkach . Muszę nauczyć się linkować tak klick/klick czyli tutaj - jak to inni robią.
Ściskam, radosna Ogrodniczko!
Alisonek 20:13, 12 lut 2014

Pszczelarnia napisał(a)
U siebie zapodałam program z p. Grzegorzem Hodunem . Nie chciałam Tobie w wątku wstawiać tych wszystkich znaczków ///%^& - jak to w linkach . Muszę nauczyć się linkować tak klick/klick czyli tutaj - jak to inni robią.
Ściskam, radosna Ogrodniczko!

Oczywiście obejrzałam ten odcinek Mai fajnie ten Pan opowiada, i co ważne zajmuje się tymi starymi odmianami, które zaczęły kilka lat temu ginąć, na szczęście tacy ludzie ratują rodzime odmiany
Dziękuję Pszczółko :* buziak
iwonaal 21:27, 12 lut 2014

Co dzisiaj porabiałaś?
bleebla 22:32, 12 lut 2014

Matko ile ja mam tu do nadrobienia
Macham nocnie
Ivvvona 13:46, 13 lut 2014

Alisonek napisał(a)

Oczywiście obejrzałam ten odcinek Mai fajnie ten Pan opowiada, i co ważne zajmuje się tymi starymi odmianami, które zaczęły kilka lat temu ginąć, na szczęście tacy ludzie ratują rodzime odmiany
Dziękuję Pszczółko :* buziak

Ostatnio ten Pan występował w programie "Rok w ogrodzie" - odcinki są w internecie. Mówił właśnie o starych odmianach jabłoni.
Alisonek 21:51, 13 lut 2014

iwonaal napisał(a)
Co dzisiaj porabiałaś?

Hejka Iwonka
Wczoraj to ja dalej cięłam drzewka, tym razem te mniejsze, bo na cięższy sprzęt zrobiło się grząsko :/ i albo muszę czekać na mrozy albo na osuszenie ziemi.
A dzisiaj było ognisko na zakończenie ferii dla dzieciaków, oczywiście z obciętych gałązek
malgorzata_s... 21:53, 13 lut 2014

Fajnie, ognisko było A kiełbaski?? Buziak
elzbieta_g 21:53, 13 lut 2014

ło matko !!! ale bym przy ognisku posiedziała dzieciństwo mi się przypomniałobuziaki mamuśka