Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

zabaewa 23:09, 13 lut 2014

Alu - na jednym ze zdjęć widzę takie betonowe szare pustaki. Wiesz jakie fajne obrzeże możesz z nich zrobić? Nasypać do otworów ziemi i posadzić kwiaty albo zioła albo posiać kwiaty albo wsadzić lawendę albo jeszcze coś innego...
iwonaal 15:00, 14 lut 2014

Ala, ale opuściłam stron. Super imprezka i dzieciaków mnóstwo. Piszę się na następną. Całuski od Walentego. A może chcesz miskancika olbrzymiego?
elzbieta_g 15:02, 14 lut 2014

Ala pewnie kolacje przy świecach szykuje albo kończy jabłonki...obcinać
gaga 15:29, 14 lut 2014

Pozdrawiam walentynkowo
malgorzata_s... 16:06, 14 lut 2014

Miłych Walentynek

Ivvvona 18:11, 14 lut 2014

Miłego walentynkowego wieczoru
iwonaal 18:21, 14 lut 2014

Uciekł mi Twój wątek, najważniejszy.
Alisonek 18:38, 14 lut 2014

zabaewa napisał(a)
Jak ja ci zazdroszczę tych drzew. U mnie takie małe badylki są - jak to na dziewiczej działce. No i bez owocowych. Moze za jakiś czas jakąś morelę albo brzoskwinię posadzę. A na razie mam dwie ozdobne śliwy, magnolię gwiaździstą, trzy małe dęby, kilka klonów na ogrodzie i kilka przed posesją, dwa klony palmowe, jedną pigwę i złotokap - ratowany w zeszłym roku ale chyba bez powodzenia. Ale to wszystko takie małe - dwuletnie. A co do ogniska To tygryski lubią najbardziej

Nie martw się za jakiś czas te badylki będą dużymi drzewami u nas brzoskwinie wszystkie wypadają, one jednak lubią ciepło i bez przeciągów (jeśli masz jedno z tych rzeczy to odradzam te drzewka owocowe, szkoda pracy)
Złotokap też jest w tym ogrodzie do zmian, ale chyba go wytniemy na wiosnę bo jakoś nie pasuje do żadnej koncepcji .
Na następne ognisko zapraszam Was wszystkich, akurat gałązki będą suche i będą się palić bez wspomagaczy.
U nas w sadzie jest sporo różnych materiałów budowlanych tylko jak mi wszyscy pisali że u mnie tyle betonu jest, to już nie chciałam tych obrzeży pokazywać, bo kiedyś też myślałam żeby to wykorzystać no ale na razie eMek chce robic donice drewniane to spoko.
Pozdrawiam i ściskam walentynkowo
Alisonek 18:40, 14 lut 2014

iwonaal napisał(a)
Ala, ale opuściłam stron. Super imprezka i dzieciaków mnóstwo. Piszę się na następną. Całuski od Walentego. A może chcesz miskancika olbrzymiego?

No trochę stron wczoraj doszło ale Ty też się nie obijasz i stronki lecą
U nas zawsze jest dzieciaków dużo, jednak wszystkie wnuki ciągną do dziadków
Oczywiście że zapraszam na następne ognisko, przynajmniej ogien będzie większy
A co do miskanta, to nie wiem gdzie bym go posadziła bo ja dalej nie mam konkretnego planu remontowego ogrodu
Buziolki walentynkowe :*
Alisonek 18:42, 14 lut 2014

elzbieta_g napisał(a)
Ala pewnie kolacje przy świecach szykuje albo kończy jabłonki...obcinać

Ani jedno ani drugie
Nie było kiedy wejść na forum dzisiaj a i wieczór tylko na chwilę żeby poczytać co się dzieje i do mężusia
Także buziaki walentynkowe :* dla Ciebie