lobelię też mam ...niebieską chorubska nie zazdroszczę bo sama to przeżywam podwójnie , córa na antyboiotyku na gardło a młody zaczyna kaszleć
kobea mi się pokazała, po 8 dniach zakiełkowała a Gosi dalej strajkuje
Ja różową kupiłam, w zeszłym roku też miałam i niebieską i obie się super sprawiły, tylko te ich mikro nasionka i pikowanie pęsetą..brr
wszystkie nasionka się ruszyły? ja myśle żeby te 3 z listkami wyciągnąć z tego zbiorczego inkubatora i przenieść do osobnych doniczek a tamte znowu dać na ciepły i słoneczny parapet, niech się bujają, jeszcze 8 musi wyjść
I pytanie do mądrzejszych czy jest duża różnica między bukiem Rohan obelisk a bukiem kolumnowy Dawyck Purple??? jeśli tak to jaka? i co by u mnie bardziej pasowało?
Aaaaa.. to zmienia postać rzeczy. Ala - w tym tygodniu nie miałam wiele czasu na ogrodowisko. Obiecuję wpaść w tym temacie, jak będę tu na dłużej, OK? Wstępnie napiszę, że skoro tam beton, to innej opcji niż donice rzeczywiście nie ma. A te Twoje bedą OK, pod warunkiem, że dobrze się je ułoży. Wrócę do tematu, a teraz muszę lecieć.
Ja w tym roku postanowiłam zasiać gazanię. To będzie mój pierwszy raz
Znalazłam cos takiego.Nie wiem czy sie przyda: http://www.zielonyogrodek.pl/murki-ogrodowe-sucha-zaprawa
Chodzi mi o to zdjęcie z podpisem "Dźwiękochłonny murek z gazonów wyposażonych w system nawadniania roślin fot. Poz-Bruk" podoba mi się zastosowanie traw i może układ murku Cię zainspituje ( nie chodzi mi o nawadnianie jak w podpisie tylko o samo ustawienie.)
Podopowiem tylko żebyś ściągała Franiowi karat z nosa jak najczęściej bo zaatakuje uszy, oskrzela, płuca. Życzę powodzenia i mam nadzieje, że już jest lepiej
( U nas odpukać nić się nie dzieje)
Spoko spoko czytałam że zabiegana jesteś nieziemsko
jedyne sensowne rozwiązanie dla tego kąta to chyba schodkowe ustawienie donic wąsko przy samym domu i coraz szerzej ku dołowi. no i z roślin Gosia proponuje tojeść, a ja myślałam też o irdze żeby kolce odstraszały wszędobylskie koty
Witaj
Trzymam kciuki za gazanię, pierwsze razy są najlepsze
byłam już kiedyś na tej stronie, tylko oni te murki robią z prawdziwych gazonów i tam jest sporo miejsca na ziemię i rośliny, a te moje ta są resztki pobudowlane innego przeznaczenia ;D a ja chcę zrobić recykling i dac im drugie życie
Do tego mojego kąta bardziej by pasowało to ustawienie z samej góry
Wiem ściągamy babolki aspiratorem..i gdyby nie to marudzenie to byłoby super.
pozdrawiamy Was cieplutko