Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

elzbieta_g 21:06, 20 lut 2014

Alisonek napisał(a)
Inwigilujesz mnie
Rano wizyta kontrolna u lekarza, bo w nocy gorączka była, na razie gardło i oskrzela czyste, brać syrop i krople do nosa
A potem zakupy- nie kupiłam tego do mierzenia ph bo mi sklep ogrodniczy zamknęli, a w markecie był jakis dziwny przyrzad do mierzenia za 20 zł, taki patyczek ze skala kwasowości..ale za to kupiłam 2 paczuszki lobelii

lobelię też mam ...niebieską chorubska nie zazdroszczę bo sama to przeżywam podwójnie , córa na antyboiotyku na gardło a młody zaczyna kaszleć
kobea mi się pokazała, po 8 dniach zakiełkowała a Gosi dalej strajkuje
Alisonek 21:09, 20 lut 2014

Ja różową kupiłam, w zeszłym roku też miałam i niebieską i obie się super sprawiły, tylko te ich mikro nasionka i pikowanie pęsetą..brr
wszystkie nasionka się ruszyły? ja myśle żeby te 3 z listkami wyciągnąć z tego zbiorczego inkubatora i przenieść do osobnych doniczek a tamte znowu dać na ciepły i słoneczny parapet, niech się bujają, jeszcze 8 musi wyjść
malgorzata_s... 21:11, 20 lut 2014

A u mnie nic Może stare były abo co
Alisonek 22:11, 20 lut 2014

Daj im czas Gosiu

I pytanie do mądrzejszych czy jest duża różnica między bukiem Rohan obelisk a bukiem kolumnowy Dawyck Purple??? jeśli tak to jaka? i co by u mnie bardziej pasowało?
Zielona 08:34, 21 lut 2014

Alisonek napisał(a)

Oczywiście że jest beton on u mnie jest na większości powierzchni to białe ze spadem to jest zsyp od węgla. jeśli zerwiemy beton to potem możemy przypadkiem wpaść do kotłowni i na kupkę węgla
A co myślisz o tym żeby tak schodkowo ułożyć przy ścianie wysoko i wąsko i potem coraz szerzej i niżej? i np posadzić w to irgę błyszczącą, bo musze dodać że moje koty mogą być zadowolone z takich stopni i chętnie na nich się wylegiwać, a wtedy będzie po roślinach
Jeśli chodzi o słońce, faktycznie jest to raczej zacienione miejsce, choć będzie sporo światła rozproszonego popołudniu latem.

Aaaaa.. to zmienia postać rzeczy. Ala - w tym tygodniu nie miałam wiele czasu na ogrodowisko. Obiecuję wpaść w tym temacie, jak będę tu na dłużej, OK? Wstępnie napiszę, że skoro tam beton, to innej opcji niż donice rzeczywiście nie ma. A te Twoje bedą OK, pod warunkiem, że dobrze się je ułoży. Wrócę do tematu, a teraz muszę lecieć.
iwonaal 10:45, 21 lut 2014

Sąsiadko, a to do ph to jak pytać, hi, hi.
bleebla 11:09, 21 lut 2014

Ja w tym roku postanowiłam zasiać gazanię. To będzie mój pierwszy raz

Znalazłam cos takiego.Nie wiem czy sie przyda: http://www.zielonyogrodek.pl/murki-ogrodowe-sucha-zaprawa
Chodzi mi o to zdjęcie z podpisem "Dźwiękochłonny murek z gazonów wyposażonych w system nawadniania roślin fot. Poz-Bruk" podoba mi się zastosowanie traw i może układ murku Cię zainspituje ( nie chodzi mi o nawadnianie jak w podpisie tylko o samo ustawienie.)

Podopowiem tylko żebyś ściągała Franiowi karat z nosa jak najczęściej bo zaatakuje uszy, oskrzela, płuca. Życzę powodzenia i mam nadzieje, że już jest lepiej
( U nas odpukać nić się nie dzieje)
Alisonek 16:44, 21 lut 2014

Zielona napisał(a)

Aaaaa.. to zmienia postać rzeczy. Ala - w tym tygodniu nie miałam wiele czasu na ogrodowisko. Obiecuję wpaść w tym temacie, jak będę tu na dłużej, OK? Wstępnie napiszę, że skoro tam beton, to innej opcji niż donice rzeczywiście nie ma. A te Twoje bedą OK, pod warunkiem, że dobrze się je ułoży. Wrócę do tematu, a teraz muszę lecieć.

Spoko spoko czytałam że zabiegana jesteś nieziemsko

jedyne sensowne rozwiązanie dla tego kąta to chyba schodkowe ustawienie donic wąsko przy samym domu i coraz szerzej ku dołowi. no i z roślin Gosia proponuje tojeść, a ja myślałam też o irdze żeby kolce odstraszały wszędobylskie koty
Alisonek 16:52, 21 lut 2014

bleebla napisał(a)
Ja w tym roku postanowiłam zasiać gazanię. To będzie mój pierwszy raz

Znalazłam cos takiego.Nie wiem czy sie przyda: http://www.zielonyogrodek.pl/murki-ogrodowe-sucha-zaprawa
Chodzi mi o to zdjęcie z podpisem "Dźwiękochłonny murek z gazonów wyposażonych w system nawadniania roślin fot. Poz-Bruk" podoba mi się zastosowanie traw i może układ murku Cię zainspituje ( nie chodzi mi o nawadnianie jak w podpisie tylko o samo ustawienie.)

Podopowiem tylko żebyś ściągała Franiowi karat z nosa jak najczęściej bo zaatakuje uszy, oskrzela, płuca. Życzę powodzenia i mam nadzieje, że już jest lepiej
( U nas odpukać nić się nie dzieje)

Witaj
Trzymam kciuki za gazanię, pierwsze razy są najlepsze
byłam już kiedyś na tej stronie, tylko oni te murki robią z prawdziwych gazonów i tam jest sporo miejsca na ziemię i rośliny, a te moje ta są resztki pobudowlane innego przeznaczenia ;D a ja chcę zrobić recykling i dac im drugie życie
Do tego mojego kąta bardziej by pasowało to ustawienie z samej góry
Wiem ściągamy babolki aspiratorem..i gdyby nie to marudzenie to byłoby super.
pozdrawiamy Was cieplutko
malgorzata_s... 17:23, 21 lut 2014

Alu przesłuchałam Ema no i żadna tajemnica, cwaniaczek znalazł taki pusty pień.