Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

popcorn 07:38, 24 cze 2014

Lo matko, wolny dzien... poszalalas, pewnie plecow i kolan nie czujesz? Chyle czola! Mialam kiwi, odm samopylna Issai, ale sie nie odmeldowala po zimie Okryj swoje na zime, bo od tego betonu nie bedzie im cieplej

pozdrowka!!
popcorn 07:39, 24 cze 2014

Magda, orzech mega wypasiony Czekam na orzeszki w takim razie!!
Rench 08:02, 24 cze 2014

Nikita napisał(a)
A co tam w „szmaragdowym”…sąsiad nadal stawia betonowy płot, normalnie w 3 dni by się uwinął, ale ten jakieś „u
Poniszczył trochę liści niektórych host, ale dadzą sobie radę…tragedii nie ma.
Żeby mniej przykro było... już się pocieszyłam i 4 nowe hosty kupiłam. We wtorek w drodze powrotnej z Warszawy, tak zupełnie niechcący, nieco zboczyłam z trasy i o Sochaczew „zahaczyłam”… Tam facet na szkółkę, a w niej 300 odmian host…po prostu funkiowe królestwo!!!! Na razie tylko 4 kupiłam, ale jeszcze do niego wrócę….już kolejne okazy sobie upatrzyłam…..
Dziś w „szmaragdowym” posadziłam nowe zakupy…
malutka LIMON LIME

śliczna JUNE FEVER

żółto–biała SAINT ELMO’S FIRE , jeszcze takiej kolorystyki nie miałam

i poszukiwana od bardzo dawna YELLOW POLKA DOT BIKINI

I jeszcze jedna fotka…też nowy nabytek. Mój ogródek wzbogacił się o taki mały rarytasik… berberys NATASZA. Jest śliczny… ma
zielono – biało – różowe liście, a młode pędy są intensywnie czerwone.

Po ile kupowałaś YELLOW POLKA DOT BIKINI ,to też moje chciejstwo od dawna

Fajne te hosty kupiłas wszystki

Kasik 08:03, 24 cze 2014

U Ciebie Magda zawsze się dzieje. Że tez nie można usiąść i pooglądać, odpocząć. Przecież Ty 200 % normy wyrabiasz.
Sąsiada nie zazdroszczę, ale na to wpływu nie mamy.

U mnie dziś kret zrył pół rabaty- nowej- i wysadził w powietrze Żurawki, Vanilki i jednego rododendrona, chyba się rozpłaczę.
Mój Figo pilnuje ogrodu, ale od sąsiadki przełażą jak chcą i nawet on nie daje rady. Mam wysypaną korę i nie chcę tam go wpuszczać, ale chyba wyjścia nie mam. Sajgon będzie, ale może go przegoni.

Buziaki
Borbetka 14:04, 24 cze 2014

Oj kret ... można sagę napisać. Też miałam wczoraj zrytą, całkiem nową rabatę z bergenią. Nakładłam gazowych tabletek. Dziś go nie ma, ale nie wierzę, że nie wróci.
Płot betonowy zarośnie. I tak to jest ten z ładniejszych. Gorzej, gdyby taki beton z dziurami postawili . Napracowałaś się, ale to na zdrowie i wydłużenie życia się liczy .
Bogdzia 20:54, 24 cze 2014

Co to za tabletki na kreta i gdzie się je kupuje???

Magda skąd Ty siły bierzesz ?, szalejesz z tym ogrodem , niedługo miejsca Ci braknie.Pozdrówka.
Tusiala 11:23, 25 cze 2014

Śliczne pocieszycielki sobie sprawiłaś a owoce smakowicie się prezentują, zwłaszcza poziomki
Margaret_ka 12:37, 25 cze 2014

Pracusiu Ty,
Hosty świetne, 300 odmian to Ci dopiero plantacja.

No mnie by krew zalała na takiego sąsiada.
Tyle tylko, że całkiem przyzwoity wzór tego płotu.

A rodzinka kiwi całkiem fajna, ciekawe jakie pyszności będą z takich krzyżówek.
Magda70 13:29, 25 cze 2014

Borbetka napisał(a)
Oj kret ... można sagę napisać. Też miałam wczoraj zrytą, całkiem nową rabatę z bergenią. Nakładłam gazowych tabletek. Dziś go nie ma, ale nie wierzę, że nie wróci.
Płot betonowy zarośnie. I tak to jest ten z ładniejszych. Gorzej, gdyby taki beton z dziurami postawili . Napracowałaś się, ale to na zdrowie i wydłużenie życia się liczy .

No właśnie też miałam pisać, że wcale nie brzydki ten płot - dużo gorszych widziałam... Nawet powiem, że z tych betonowych to mi się najbardziej podoba.

Magda, dobrze, że ja nie jeżdżę po Polsce tyle co Ty...bo miałabym problem z upchnięciem tych cudności. Piękne te limonkowe hosty. Śliczne wręcz...
Sebek 15:04, 25 cze 2014

Nigdy nie chciałbym mieć takiego płotu, ale ten jest jeszcze na prawdę spoko I powinnaś się cieszyć, że na Twojej stronie jest "front" tego płotu - bo od sąsiada chyba jest płaski beton