Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

rozark 10:02, 16 lip 2016

przychodzi mi tyle myśli do głowy a żadna nie jest adekwatna do sytuacji ...
jeśli masz ubezpieczone mieszkanie, może ono zawierać klauzulę na grób
ryska 10:49, 16 lip 2016

Magda dawno nie byłam a tu tyle emocji, tyle radości i smutku. Po prostu ściskam mocno, mam nadzieję, że nie ma zniszczeń. Spotkanie udane, pozdrawiam Wszystkie roześmiane buźki.
AnnaCh 12:53, 16 lip 2016

Magda, mam nadzieję, że dziś już lepiej...
A może właściciel cmentarza był ubezpieczony od takich rzeczy? Bo chyba powinien być?
Nikita 14:57, 16 lip 2016

Całe przedpołudnie spędziłam na cmentarz…właśnie wróciłam i śpieszę donieść, że jest ok.
Upadająca lipa zniszczyła wprawdzie 4 sąsiednie nagrobki, ale u mnie straty prawie zerowe. Zniszczona tylko ławeczka cmentarna sztuk jeden, potłuczone znicze sztuk dwa i posadzony młody krzaczek cisa lekko nadłamany. Wszyscy przechodzący obok ludzie wprost nie wierzyli, że drzewo upadając zmiażdżyło u mnie tylko ławeczkę. Idealnie wpasowało pomiędzy dwa nagrobki.
Rano przyjechała firma zajmująca się wycinką drzew i usuwała powalony pień. Dwóch umięśnionych facetów cięło piłami drzewo a ja przez 3 godzin usuwałam połamane i odcięte gałęzie. Natomiast przez kolejne 2 godziny sprzątałam tony trocin pozostawione przez wyżej wymienionych facetów.
Jestem padnięta, ale szczęśliwa, że szkody tak niewielkie.
Idę coś zjeść i wykapać się, bo trociny i uschnięte kwiaty lipy mam dokładnie wszędzie…
popcorn 16:18, 16 lip 2016

Uff to nie tak zle... Ale mialas zmartwienie. Masakra tuliskam!
Nikita 16:54, 16 lip 2016

Margarete – całe szczęście, że drzewo powaliła nocna wichura, więc raczej nikogo w pobliżu nie było.
Ale masz racje…ludzie w wyniku wichury, huraganu czy innego żywiołu potrafią stracić dorobek całego życia !!!

yolka – spoko Jola, wszystko jest ok.

ZieloneWrota – Agata, problem był ooooogromny, zielony i bardzo liściasty…ale już jest po problemie i baaardzo się z tego powodu cieszę.

Bogdzia – naprawdę nie wesoło to wyglądało, ale cieszę się, że bezboleśnie się skończyło !!!
Buziaki.

Zana – Aniu, z czyjąś złośliwą ręką już sobie kiedyś poradziłam, lecz matka natura jest dla mnie za potężna !!!
Dobrze, że obyło się bez większych strat.

rozark – Reniu z tymi ubezpieczeniami grobów to różnie bywa…z reguły jest więcej przeciw niż za… Osobiście nie znam żadnej osoby, która kiedykolwiek otrzymałaby takie odszkodowanie.

ryska – zniszczeń na szczęście nie ma…Pan Pech przechadzał się nieopodal, ale już sobie poszedł.

AnnaCh – lepiej, lepiej…nawet bardzo lepiej !!!
A co do właściciela cmentarza to on potrafi tylko brać pieniądze ( i to nie małe), ale w drugą stronę to już tak nie działa….z dawaniem to zawsze ma jakieś problemy.

popcorn – nooo…upiekło mi się…ale plecy i ręce to do tej pory mnie jeszcze bolą od ciągania tych gałęziorów.
Krys 17:03, 16 lip 2016

ufff cale szczęcie,ze dobrze sie skonczylo.
Luteczka 17:27, 16 lip 2016

Madziu całe szczęście że to tylko ławeczka i trochę bałaganu, uff.
Buziaczki kochana
Sebek 18:28, 16 lip 2016

Dobrze, że niedużo szkód to drzewo narobiło...

Miło Was widzieć takie uśmiechnięte, platan wysooooki
Urszulla 21:06, 16 lip 2016

Szczęśliwe rozwiązanie to bardzo dobra wiadomość