Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Margarete 17:28, 19 lis 2017

I ja też podziwiam. Demon energii !!!
Buziaki!

p.s. dobrze że się odzywasz bo już się martwiłam
Kojak 19:49, 19 lis 2017

Witam Nikitę ( jak dla mnie to swój nick Magda powinna zmienić na Terminator na obcasach) i wszystkich wielbicieli jej poczucia humoru. Spacerowałem po jej ogrodzie ( i nie tylko jej ) incognito bardzo długo czuję się jak po bardzo długiej wycieczce po moich ukochanych górach Beskidu sądeckiego. Ale wybuchy śmiechu które zaskakiwały moją żonkę dały to przerwać. Będę tu częstym gościem na razie bez swojego wątku ponieważ nie mam czym się chwalić. Zresztą Nikita zgadniesz kto się ujawnił? Pozdrawiam wszystkich.
popcorn 10:33, 20 lis 2017

Nikita napisał(a)
Czy carex ICE DANCE kwitnie wysokim kwiatostanem? Raczej nie!
Więc co mi wyrosło (zupełnie bez jakiegokolwiek uzgodnienia ze mną) w kępie mojej ICE DANCE?

to coś ma taki wysoki, rozczochrany kwiatostan

i liście z białym paskiem w środku

Według mnie to jakiś miskant. Ale jaki?
I skąd się wziął w mojej ICE DANCE?
Ciekawe jak ja mam go wyplatać z kępy korzeni mojej turzycy? Wrastał się tam pewnie cały sezon...jak go utnę to przecież na wiosnę odbije...
Madzia na 100% miskant, nie wiem jaki, jak turzycę masz ode mnie to może być kleine sipberspinne
Wykop całość wiosną jak obie trawy ruszą i rozdziel, paluszkami
popcorn 10:33, 20 lis 2017

Ta. Magda się nudzi, Rany boskie
Nikita 09:59, 21 lis 2017

AnnaCh – ja nie daję zarobić dealerowi - towar prosto z Holandii…ha ha
W moim „szmaragdowym” już się nic nie dzieje, cisza i spokój…no prawie spokój – jeśli nie zważać na krety które ryją niesamowicie i wodę zalewającą moją piwnicę.

yolka – eeee, dałabyś radę…grunt to dobra logistyka. W pracy w tak zwanym międzyczasie wykonuję kilka ważnych (dla spraw aranżacyjnych) telefonów oraz przebieżka po stronach www. Popołudniu pod czasie wizyty w markecie budowlanych oprócz zakupu glazury dla kumpla, jednocześnie decyduję o zasłonach i oświetleniu dla szwagierki i biorąc próbniki farb wstępnie wybieram kolorystykę ścian dla koleżanki. I takim sposobem cały wieczór i noc jest dla mnie.

Monia81 – nalewka z derenia najlepsza na świecie…nie ma pyszniejszej !

Bogdzia – no właśnie Bogdziu, co by tu porobić, żeby się nie zanudzić? Może czas zmajstrować coś do ogrodu…mam już pewną pomysłownię – trzeba przecież ręce czymś zająć w sezonie bezogrodowym.
Nikita 10:05, 21 lis 2017

ren133 – aranżacja wnętrz (zresztą z godnie w wyuczonym zawodem) to jest to co naprawdę lubię robić…oczywiście zaraz po „grzebaniu” w ogródku. O tak, tak - ogród jest zdecydowanie na pierwszym miejscu.

Krys – oj tam, oj tam…

Margarete – oooo…od razu demon… raczej taki mały przenośny akumulator energii

Kojak – Tomek to Ty ! Naprawdę ?!! Nareszcie się ujawniłeś.
Zakładaj wątek i pokazuj wszystko…roślinki, działkę, oświetlenie i ławki własnej produkcji.
Pozdrawiam i buziaki ślę.

popcorn – no co! No co! Są dni kiedy ja też mogę się troszkę po nudzić…hi hi
Muszę sobie wygooglować tego „kleine”. Wielce prawdopodobne, że to właśnie on. I co…mówisz żeby paluszkami…myślisz, że uda się do wyplątać???
Nikita 10:08, 21 lis 2017

Muszę poszukać jakiś prezent „na nowe mieszkanie” bo idę na parapetówkę.Zupełnie nie wiem co kupić...wazon, zegar, obraz, a może bezpieczniej jakąś roślinę doniczkową...?

I jeszcze nowy telefon (już go prawie ogarnęłam) domaga się etui, szybki na ekran i karty pamięci… och, czas wybrać się na zakupy.
AgataP 10:09, 21 lis 2017

Magda zazdroszczę energii, mnie wysysają psychicznie i fizycznie dzieciaki - lekcje, zajęcia dodatkowe, syn przychodzi do mnie z lekcjami jakbym była co najmniej nauczycielką matmy, anglika i przyrody, córka z prośbą w oczach - bo bal jesieni w przedszkolu i sukienkę by się przydało zrobić... i w tym wszystkim moja praca, dom,gotowanie i pies z kotem, codziennie warują o ustalonej porze czekając na żarcie i spacer....
Kurcze, niby jesień i pracy w ogrodzie mniej, ale nie mam czasu... książki czytam w poczekalniach gdy syn ma zajęcia... wieczorem padam o 22ej na pysk...
Nikita 10:44, 21 lis 2017

AgataP - no fakt, u mnie jakby domowych obowiązków trochę mniej. Syn już dorosły, więc sam odrabia lekcje z życia, pies staruszek - sucha karma z worka i tylko 3 razy niezadługi spacerek, a i do garnka coś tam zawszę wrzucę i upichcę na szybko, żeby na ząb było.

Na Bal Jesieni super patent:
- bluzka i rajtuzy (getry) w podobnym kolorze (może być zieleń, czerń, pomarańcz, czerwień...) wyjęte z szafy;
- kawałek szyfonu (tiulu, koronki) w kolorze jesieni, wszyta w pasie gumka i już jest spódnica;
- na spódnice naszywasz kolorowe sztuczne liście kupione w byle jakim sklepie ze sztucznymi kwiatami;
- biżuteria zrobiona z jarzębiny lub kasztanów (korale, bransoletki)
- na głowę ogromne kokardy z szyfonu tego samego co spódnica - jeśli oczywiście córka na długie włosy, jeśli nie to przepaska na głowę z doczepionym stroikiem z sztucznych liści i szyfonu.

Strój gotowy. Tani, szybki do wykonania i jeszcze jak córcia zrobi własnoręcznie sobie jarzębinowe korale będzie super.
Kojak 23:29, 21 lis 2017

Magda w końcu skusiłem się na ujawnienie. Dziękuje za miłe przyjęcie a wątek troszkę trzeba poczekać ale obmyślam go a w niedzielę zrobię trochę fotek. A z tymi buziakami to proszę trochę uważaj bo żonka jest zazdrosna.....