Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na skraju sadu

Ogród na skraju sadu

Neska 21:34, 02 maj 2011

Ja słyszałam wczoraj, że wspominali o przymrozkach. Nawet do minus siedmiu. Chyba jednak rozłożę włókninę.
Sebek 21:36, 02 maj 2011

Hmmm, sam nie wiem
Syla 21:46, 02 maj 2011

Jestem Kasiu - przeczytałam ... fajnie że podaba Ci się elegantissima ....Jutro będę miała więcej czasu to narysuję rzut troszkę innaczej .
Czyli mam rozplanować od lewej do prawej strony 16 metrów a co do szerokości mogę sobie poszaleć ?
Syla 21:51, 02 maj 2011

Neska napisał(a)
Aureospisata nie ma u nas w szkółce. Czy zamiennie może być Brabant?
Raczej chciałabym zrobić z nich żywopłot i ciachnąć na tych 2 metrach.

Dysponujemy długością przy płocie 12 metrów. Jest to długość od korony jabłoni do początku korony gruszy, której mój M nie zdążył ściąć. Jest wycięta większość gałęzi. Gruszy nie będzie. Zostanie sam pień. Na nim na wysokości około metra ma być domek na drzewie dla moich szkrabów.
Rabata w najszerszym miejscu tj. od siatki do cembrowiny studni ma 7 metrów.

Na długości 16m zostawiłabym same thuje smaragd . Możesz zobaczyć w moim wątku jak to będzie wyglądało . Ostatnio przesadzałam thuje i posadziłam je teraz w nowym miejscu co 60cm.
Przed thujami ładnie będzie się prezentował Dereń elegantissima lub ze względu na to iż jest dużym krzewem może stanowić sam w sobie żywopłot /3m wys. i 3m szer/ np 3 szt obok siebie pomiędzy thujami ?
Neska 21:54, 02 maj 2011

Syla napisał(a)
Jestem Kasiu - przeczytałam ... fajnie że podaba Ci się elegantissima ....Jutro będę miała więcej czasu to narysuję rzut troszkę innaczej .
Czyli mam rozplanować od lewej do prawej strony 16 metrów a co do szerokości mogę sobie poszaleć ?

Sylwuś 12 metrów. Dalej nie ruszę w tym roku. Zaczynamy od jabłonek. Z szerokością możesz szaleć. Ale trawnika mi troszkę zostaw.
Neska 22:32, 02 maj 2011

Myślę, że fajnie będzie wyglądać taki mieszany żywopłot tuje i derenie. Kupiłam tylko jednego derenia, ale jeszcze dokupię. Tuje też. Czekam na Twój rysunek.
Neska 22:45, 02 maj 2011

Sebek pstryknęłam z fleszem oto dzisiejsze zakupy:

szmaragdy

hortensja

dereń elegantissima

hakuro troszke taka glizda Czy można ją głębiej wkopać?
Sebek 22:50, 02 maj 2011

Fajniee.
hakuro na pewno będzie wiotka, więc potrzebna jej będzie podpora. U siebie wykorzystałem drewniane kije do mopa
Joanka 22:50, 02 maj 2011

Ładne zakupy
KasiaWB 22:54, 02 maj 2011

no i się Kasia rozszalała )) faaaajnie fajne zakupy glizda też taka właśnie ma być, a będzie jeszcze ładniejsza