Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

leon60 23:31, 28 maj 2014

Może mi pomożesz z serbami ? coś mi jednego zżera...
Madzenka 07:06, 29 maj 2014

tusiawka napisał(a)
Jagoda zaglądałam do Ciebie po cichu ostatnio.

Szałwie moje też mnie denerwują, że takie niskie, jak w tym roku się nie zbiorą to je na inne wymienię. Miały być trzy piętra fioletu lawenda, szałwia i werbena, a szałwia się z lawenda praktycznie zlewa.

O werbenę się nie martw, długo jest mała ale jak już ruszy to ekspresem. Tylko w słoneczku ją posadź.
Bardzo dobrze toleruje przesadzanie więc śmiało zmieniaj jej miejsce jeśli tak Ci pasuje. I jeśli chcesz uzyskać efekt podobny jak u mnie, to w jedno miejsce kilkanaście sztuk obok siebie posadź.

Dzięki temu że niskie nie pokaldają się. Wysokie po deszczu leżą a te niskie są cały czas piękne. Obserwuję, że ta odmiana również po przekwitnieciu dobrze wygląda a po cięciu bezproblemowo po raz drugi kiwtnie. Więc proponuję porównać jak przez cały sezon wygląda wysoka i przestaniecie narzekać ja mam szalwie przed przetacznikami, ktore maja brzydkie "nogi" w trakcie sezonu
Madzenka 07:06, 29 maj 2014

Zurawki czad!!!!
agam 09:37, 29 maj 2014

Jagoda bosko jest, naprawdę. Muszę się cofnąć i jeszcze raz foty pooglądać.
aleksandra_g 09:46, 29 maj 2014

rabata żurawkowa wymiata!
Jagodaa 09:47, 29 maj 2014

Planowałam z samego rana odpisać na wszystkie posty.... ale w drodze do pracy dopadł mnie okropny pech, już nawet nie pytajcie co się stało (!!!!!) - nie moja wina, wszystko na ten temat w tej chwili .

Muszę dojść do siebie, odpracować się i zajrzę znów .

Życzę wszystkim miłego dnia .
Magda70 09:54, 29 maj 2014

Jagodaa napisał(a)
A tu mam jeszcze ku pamięci Gracki niedawno posadzone, które muszą dogonić zeszłoroczne, bo są w pięcio-grackowym szpalerze

Biednie wyglądają na razie...

Gracki dogonią...
a to niżej to sosna varelka?
Magda70 09:55, 29 maj 2014

Jagodaa napisał(a)
Planowałam z samego rana odpisać na wszystkie posty.... ale w drodze do pracy dopadł mnie okropny pech, już nawet nie pytajcie co się stało (!!!!!) - nie moja wina, wszystko na ten temat w tej chwili .

Muszę dojść do siebie, odpracować się i zajrzę znów .

Życzę wszystkim miłego dnia .

Ups...było buuum?!
Jagodaa 10:08, 29 maj 2014

Ok, skoro to pytanie już padło....

Słynna 86, korek do świateł, samochody wolno przede mną ruszają, w lusterku wstecznym widzę, że za mnie wjeżdża na siłę samochód, na styk, prawie na tylny zderzak, samochody przede mną hamują, ja też hamuję, ale pani starym truposzem już nie... Cyk, wali w mój zderzak.
Mam dość! W przeciągu trochę ponad miesiąca dwie prawie takie same sytuacje! Ja normalnie jeżdzę, staram się myśleć i przewidywać skutki swoich manewrów, nie stwarzać zagrożenia dla innych kierowców. Skąd ten pech??? Samochód z wierzchu wygląda na cały, w tamtym, sprawcy, stłuczony reflektor.
vagnieszka 10:15, 29 maj 2014

bo tak jest Jagoda... ja jak jeżdziłam bezszkodowo, to 10 lat, czy nawet dłużej.. ale jak się zaczęło, to końca nie było widać. Na pocieszenie Ci powiem, że to był okres, kiedy się spodziewałam, że mi w drewnianym kościele cegła na łeb spadnie, a nieszczęścia zwykle chodzą tylko parami Więc u Ciebie para już była i koniec powinien nastąpić