Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

aga_szsz 19:36, 30 maj 2014

nadrobiłam zaległości...
faktycznie pechowy okres...

ale ogrodowo wszystko pięknie kwitnie

równowaga zachowana
Zeta 21:41, 30 maj 2014

U mnie serby też przyrastają jak chcą jedne więcej drugie jeszcze wcale
Pryskać też nie mogę a mszyce szamią moje rozchodniki.
gusiarz 21:57, 30 maj 2014

Jagooo - cieszę się, że piszesz o róznicach w przyrostach serbów... Moje dokładnie to samo.... i tak myślałam... czy to wszystkie są serby??? Ale ruszyły... już trzy nad murkiem widać... byczo Ten rok to ich drugi sezon... widać, że przyrosty są większe niż ubiegłoroczne... co mnie bardzo cieszy... zasłona szybciej się zrobi . Ale mam różnice w ich wysokości... musze to jakoś zniwelować
bleebla 21:59, 30 maj 2014

Dziś ładną pogodę miałam ale nie pryskałam bo nie było kiedy. Jak tak dalej pójdzie zurzyjemy całe opakowanie mospilanu
Ja swoje hortki dałam do wody, ładnie wypuściły listki, ale korzeni nie. Po jakimś czasie zaczęły gnić i w ten sposób nie wyszła mi ani jedna sztuka. Za rok użyję ukorzeniacza i do ziemi dam. Może wyjdzie.
asica 22:02, 30 maj 2014

Jagodaa napisał(a)
U mnie już niestety powoli okazuje się które patyczki mogły ewentualnie wypuścić korzonki, bo u części listki zwiędły... mimo, że zawsze mają wilgotno.

Chyba za szybko upały przyszły, i u mnie niewiele się uchowało, tymbardziej że były w szklarni i nieźle im przygrzało
Jagodaa 12:29, 01 cze 2014

aga_szsz napisał(a)
nadrobiłam zaległości...
faktycznie pechowy okres...

ale ogrodowo wszystko pięknie kwitnie

równowaga zachowana

... no i jak wiesz, miseczniki dołączyły do gromadki moich szkodników
Jagodaa 12:30, 01 cze 2014

Zeta napisał(a)
U mnie serby też przyrastają jak chcą jedne więcej drugie jeszcze wcale
Pryskać też nie mogę a mszyce szamią moje rozchodniki.

To samo mam na rozchodnikach, w piątek udało się zrobić oprysk... ale te moje wszystkie mszyce bardzo wytrwałe są
Jagodaa 12:32, 01 cze 2014

gusiarz napisał(a)
Jagooo - cieszę się, że piszesz o róznicach w przyrostach serbów... Moje dokładnie to samo.... i tak myślałam... czy to wszystkie są serby??? Ale ruszyły... już trzy nad murkiem widać... byczo Ten rok to ich drugi sezon... widać, że przyrosty są większe niż ubiegłoroczne... co mnie bardzo cieszy... zasłona szybciej się zrobi . Ale mam różnice w ich wysokości... musze to jakoś zniwelować

Mnie bardzo cieszy, że wszystkie z moich dużych kopanych przyjęły się . W przyszłym roku już pewnie mocno ruszą, teraz w sumie też nie jest źle...

Sprawa tych przyrostów bardzo mnie nurtowała, dobrze, że okazuje się to normalne .
Jagodaa 12:34, 01 cze 2014

bleebla napisał(a)
Dziś ładną pogodę miałam ale nie pryskałam bo nie było kiedy. Jak tak dalej pójdzie zurzyjemy całe opakowanie mospilanu
Ja swoje hortki dałam do wody, ładnie wypuściły listki, ale korzeni nie. Po jakimś czasie zaczęły gnić i w ten sposób nie wyszła mi ani jedna sztuka. Za rok użyję ukorzeniacza i do ziemi dam. Może wyjdzie.

hehehe, ja niestety co chwila odkrywam mszyce na innych roślinach... Dziś na serbach, na nowych przyrostach kilka tych olbrzymich świerkowych, tak więc istnieje duże prawdopodobieństwo, że Mospilanu zabraknie .
Jagodaa 12:37, 01 cze 2014

asica napisał(a)

Chyba za szybko upały przyszły, i u mnie niewiele się uchowało, tymbardziej że były w szklarni i nieźle im przygrzało

U mnie chyba za szybko ruszyły i nie zdążyły korzeni puścić. Kilka jednak trzyma się, pozostałych jeszcze nie wyrzucam, może coś się uratuje.

Z sadzeniem lawendy w papierowych doniczkach było głupim pomysłem. Za małe i zbyt szybko ziemia się przesusza. Kilka jednak wypuściło pąki, muszę urwać je.