Jagoda ile tych cisów tam masz?
Ja bym chyba wykopała jednak, na razie masz tylko imago, więc łatwo je zniszczysz. Cisy są małe więc korzeni nie uszkodzisz i na pewno się przyjmą.
Dokładnie tak jak pisze Marta to faza imago czyli niedługo przed przepoczwarzeniem. Co robić napisałam u mnie.
Walcz. Teraz na nicienie za pózno... Wrotycz, opryski w czerwcu wieczorem a pod koniec sierpnia nicienie po całości ogrodu
A u mnie właśnie do tej pory nie było nic i dlatego jestem podwójnie zła. Graby tak kusiły, a wygrały cisy . Jeszcze zwalniałam się z pracy i na gwizdku po nie jechałam .
U mnie niestety w liściach jeżówek też zauważyłam dziury ale np w żurawkach przed domem robiły mi takie gąsienice, te zielone mały, więc się nie przejęłam. Z resztą jedną taką znalazła przy pieleniu w jeżówkach. Wczoraj wieczorem byłam sprawdzić, czy się nie pląta gdzieś tam dorosły opuchlak, al,e nie widziałam nic.