Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

katiaxx 18:56, 17 maj 2015

trzymamy kciuki ja czasem taką larwę znajdę ale to jest 2 sztuki na całej rabacie (tfu) , nie wiedziałam że to aż taki problem,

trzymam kciuki za ciski,

czy nalewkę z wrotyczu trzeba zrobić teraz czy w każdej chwili ? - nie wiem jak on wygląda za bardzo - w sensie w necie poznaję po kwiatkach ale teraz jak kwitnie chyba bym nie znalazła
Ewkakonewka 19:41, 17 maj 2015

Trzymam kciuki za zwycięstwo.
leon60 19:42, 17 maj 2015

będzie dobrze wierzę w to
Jagodaa 20:00, 17 maj 2015

agam napisał(a)
Współczuję roboty, ale myślę że cisom nic nie będzie.
Ja mam wszystkie stadia tego dziadostwa. Czasem wyciągnę żurtawkę bez korzeni, pogrzebię w ziemi i korzeniach, wyczyszczę co się da i wsadzam z powrotem. Liście trzmieliny, rh i runianki mam stale poobgryzane. Nie jest tego dużo więc nie panikuję. Będę lała wrotyczem, tłukła nocą dorosłe.
Głowa do góry, wygrasz tą walkę .

Mnie te nocne łowy przerażają . Wrotyczu raczej wszędzie pod dostatkiem, muszę się tym zainteresować, jak już skończę czyszczenie i trochę ochłonę.
Jagodaa 20:02, 17 maj 2015

aga_szsz napisał(a)

wieszszzz, ja myślę, że u mnie jest kiepska ziemia w donicy, będę wymieniać.

ale w sumie nie tylko tam mi wygniły... najbardziej szkoda mi stipii, takie ładne okazy dostałam od Toszki i nie przeżyła chyba żadna

Aga, stipa ciężko zimuje, u Was temperatury są niższe, musisz sobie chyba wysiewać. Ja wysiałam, ale obawiam się, że za późno. Wykiełkowała, ale od tyg stoi w miejscu.
Jagodaa 20:05, 17 maj 2015

katiaxx napisał(a)
trzymamy kciuki ja czasem taką larwę znajdę ale to jest 2 sztuki na całej rabacie (tfu) , nie wiedziałam że to aż taki problem,

trzymam kciuki za ciski,

czy nalewkę z wrotyczu trzeba zrobić teraz czy w każdej chwili ? - nie wiem jak on wygląda za bardzo - w sensie w necie poznaję po kwiatkach ale teraz jak kwitnie chyba bym nie znalazła

Katia, Ty to chyba masz raczej chrabąszcza larwy. U mnie do tej pory też sporadycznie właśnie chrabąszcze bywały.

Wrotycz kojarzy mi się z rumiankami bez płatków, do tej pory omijałam temat, bo nie była mi ta nalewka potrzebna, więc na razie nie pomogę.
Jagodaa 20:06, 17 maj 2015

Ola, Ewcia, dzięki!
tusiawka 20:07, 17 maj 2015

Cisy dadzą radę, szczególnie teraz bez lokatorów.
W zasadzie powinnaś się cieszyć, że ten jeden wypadł.
Co do ziemi to bym ją do miejskiej kompostowni wywiozła.
Tam taka temperatura panuje, że nic nie przeżyje.
Jagodaa 20:13, 17 maj 2015

A tutaj jeszcze moja hodowla hortensji Incrediabll . W zeszłym roku dostałam patyczki od Asicy. Incrediball mam pięć sadzonek, jedną Limelight i jedaną Vanilkę.

Muszę je już w tym roku podkarmić i Incrediball chyba posadzę w docelowe miejsce, ale wcześniej muszę zrobić zaporę dla psa.

Siewki werbeny , w końcu się doczekałam!

Jagodaa 20:15, 17 maj 2015

tusiawka napisał(a)
Cisy dadzą radę, szczególnie teraz bez lokatorów.
W zasadzie powinnaś się cieszyć, że ten jeden wypadł.
Co do ziemi to bym ją do miejskiej kompostowni wywiozła.
Tam taka temperatura panuje, że nic nie przeżyje.

Czyli jeśli oddam do odpadów bio, to powinno być ok? Może się jeszcze siakowej dopytam, bo ona z tej branży .

Racja z tym cisem, bo w przeciwnym razie posadziłabym te dzisiejsze też z robakami .