Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

Marga 09:30, 10 sie 2015

Aneta1309 napisał(a)
zimy łagodne mamy dadzą radę ja już o palmach zaczełam mmyśleć a co u mnie też nic się nie dzieje bo jak w taki skwar coś sadzić. Dzisiaj przeszłam o ogrodzie i widzę,że chwaściory sobie z tych upałów tylko nic nie robią tak zarośnięte to jeszcze nie miałam

Też nic nie sadzę, ani nie kupuję z powodu upałów. A w c.o. podobno roślinki już przebrane
Chwaściory (tam gdzie nie zdążyłam wyściółkować) to i u mnie ogromne.
Marga 09:39, 10 sie 2015

Alicja169 napisał(a)
witaj Marga. Rewizytuję Twój ogródek i co widzę? dużo, kolosalnie dużo pracy wykonałaś. Roślinki małe, ale za rok będą większe
Podoba mi się szpaler dereni pod płotem. Piszesz, że działasz wg projektu, ale nie dotarłam do tej stronki. Na dzisiaj zobaczyłam jak zaczynałaś i jak to wygląda teraz. Ale masz mało fotek. Postaraj się o więcej pisma obrazkowego Pozdrawiam.

Witaj Alicjo i dziękuję za miłe słowa
Przez ostatnie 2 lata tylko karczowałam i zbierałam kamienie, a w tym roku (straciłam cierpliwość) działam wg projektu i w końcu coś zaczęło być widać.
Fotek mało, bo i aparat kiepski i przyjeżdżam na działkę jak juz zapada zmrok żeby tylko popodlewać roślinki. Ale postaram się poprawić
Dziwne, ale mimo upału niektóre roślinki nawet sporo urosły od posadzenia.
Aneta1309 09:43, 10 sie 2015

U mnie też deszcu ani ciut,ciut ogród schnie w oczach mimo podlewania nie mam zbyt wielu cienistych miejsc bo nie ma drzew Przed tymi upalami M popryskał trawnik czymś od chwastów i nie wyglądało to dobrze a teraz nie ma jak go reanimować nawozami prze tą suszę. Obawiam się,że przyjdzie mi wiosną nowy trawnik zakładać jak tak dalej pójdzie.
Filemon24 09:47, 10 sie 2015

Margo a masz plan zrobiony przez siebie czy korzystałaś z usług jakiegoś profesjonalisty?
Marga 09:54, 10 sie 2015

Filemon24 napisał(a)
Margo a masz plan zrobiony przez siebie czy korzystałaś z usług jakiegoś profesjonalisty?

Korzystałam z usług architekta krajobrazu. Projekty zrobione przeze mnie można zobaczyć na pierwszych stronach tego wątku . Normalnie mistrzostwo
Marga 09:57, 10 sie 2015

Aneta1309 napisał(a)
U mnie też deszcu ani ciut,ciut ogród schnie w oczach mimo podlewania nie mam zbyt wielu cienistych miejsc bo nie ma drzew Przed tymi upalami M popryskał trawnik czymś od chwastów i nie wyglądało to dobrze a teraz nie ma jak go reanimować nawozami prze tą suszę. Obawiam się,że przyjdzie mi wiosną nowy trawnik zakładać jak tak dalej pójdzie.

Mój też już żółty mimo podlewania , zakładany końcem czerwca tego roku i wolałabym co roku nie zakładać nowego
Filemon24 10:04, 10 sie 2015

ja tam się sama bawię w architekta krajobrazu ze względu na finanse
Marga 12:17, 10 sie 2015

Filemon,
Zazdroszczę talentu i wiedzy. Serio Może za 10 lat też będę wstanie sama zaprojektować ogród.
Właśnie ze względu na finanse poprosiłam o pomoc profesjonalistę. Najpierw sama bym coś nasadziła bez ładu i składu, a kiedy nie byłabym zadowolona z efektów i tak bym musiała poprosić kogoś kumatego w tym temacie o pomoc. Koszt roślin podwójny. A tak to mam listę i w szkółce kupuję tylko to co jest mi potrzebne. Zero stresu i sama przyjemność I oczywiście ryzyko mniejsze, że zaraz będę przesadzać.
amelia_b 12:23, 10 sie 2015

Marga napisał(a)
Filemon,
Zazdroszczę talentu i wiedzy. Serio Może za 10 lat też będę wstanie sama zaprojektować ogród.
Właśnie ze względu na finanse poprosiłam o pomoc profesjonalistę. Najpierw sama bym coś nasadziła bez ładu i składu, a kiedy nie byłabym zadowolona z efektów i tak bym musiała poprosić kogoś kumatego w tym temacie o pomoc. Koszt roślin podwójny. A tak to mam listę i w szkółce kupuję tylko to co jest mi potrzebne. Zero stresu i sama przyjemność I oczywiście ryzyko mniejsze, że zaraz będę przesadzać.

powiem ci szczerze że ja żałuje że tak nie zrobiłam, zapłaciła by ze 2-3 tyś i z głowy by było, a tak nie wiem jak to dalej ogarnąć i po kawałku tak kombinuje chociaż ostatnio przyjechała mamy brat i się mnie pyta kto mi projektował?

Marga miało u nas dziś padać w nocy? i co d..ajakiś taniec trzeba by może było strzelić
Marga 13:28, 10 sie 2015

Amelio, 3tys to przesada, to tyle nie kosztuje
Rodzinka już zachwyca się Twoim ogrodem. A my? Stanowczo za mało zdjęć pokazujesz
Taniec? Dobry pomysł. Zrobię już wszystko, mogę i na głowie stanąć, żeby tylko spadł deszcz!