W sprawie żurawek to pytaj się naszego ogrodowiskowego speca Łukasza. Tutaj masz link do niego https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=6
podane są odmiany na słońce i do cienia.
Powiedz mi gdzie kupowałaś teraz żurawki, bo ja nie mogę jeszcze nigdzie ich kupić
Kanutka- żurawki kupuję na giełdzie przy zamku w sobotę rano, podobno jest też w niedzielę rano. Stoi po prawej stronie z brzegu facet z Puław - ma mnóstwo żurawek i trawy zaczyna przywozić. Powiedział, że w maju koło połowy będzie miał duży wybór ich i jeszcze trawy i hosty. Żurawki płaciłam po 8 zł.Na pewno kupiłam po parę sztuk tych z serii malarzy.
Kanutka- żurawki kupuję na giełdzie przy zamku w sobotę rano, podobno jest też w niedzielę rano. Stoi po prawej stronie z brzegu facet z Puław - ma mnóstwo żurawek i trawy zaczyna przywozić. Powiedział, że w maju koło połowy będzie miał duży wybór ich i jeszcze trawy i hosty. Żurawki płaciłam po 8 zł.Na pewno kupiłam po parę sztuk tych z serii malarzy.
Sebek masz oczywiście rację ale ja chyba tak strasznie dużo nie kupiłam, w większości są to bukszpany a tych nigdy dosyć - dobrze mówisz. Ja mam bardzo dużo miejsca do obsadzeń. Chcę zmieniać te rabaty które już mam- muszę zmienić rośliny. Jeszcze muszę kupić sporo żurawek i trochę traw i hosty.Tylko najgorzej, że ja teraz sadzę na rabatach nasłonecznionych.
Dzięki Gosia.
Będę musiała się wybrać w weekend. Na tym targu jestem często na tygodniu, a w soboty przeraża mnie brak miejsc parkingowych, ale może znajdzie się miejsce i na mój samochód
Zastanawiam sie czy nie byłoby teraz żurawek na giełdzie na Elizówce, tam jest giełda w niedzielę, wyciągnę męża to zobaczymy.
Kanutka- nie jest tak źle z zaparkowaniem w sobotę rano. Można wjechać bezpośrednio na ten plac gdzie sprzedają rośliny tylko troszkę dalej w głąb- kosztuje to 3 zł.. A w Elizówce to ja nie bywam na tym targu.
Małgosiu tak mi narobiłaś apetytu na ten targ, że chyba się wybiorę już w najbliższą sobotę. Nie wiesz przypadkiem, do której jest ten targ? O 10-11 nie będzie za późno?