Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 09:22, 15 wrz 2014

bdan napisał(a)

Spaceruję i podziwiam. Zaglądając na takie zdjęcia nastój, mimo podniedziałku zaraz mi się poprawia.

Cudnie Gośka

Danusiu cieszę się , że Ci nastrój poprawiłam a szczególnie przydaje sie to w poniedziałek. Oby do piątku. Pozdrawiam
Gocha 09:27, 15 wrz 2014

Ewa777 napisał(a)
Różyczki zachwycają i hibiskus też. Jak długo masz hibiskus i jak na zimę okrywasz? Mam w tym roku posadzony i trochę boję się zimy.

Ewa hibiskus mam już ładnych pare lat może nawet około 8 lat. Ja co roku na wiosnę mocno go przycinam- na króciutko. Nie chcę hodować dużych krzaków. Nigdy go na zimę nie okrywałam, dopiero w tamtym roku dowiedziałam sie od kolegi , u którego te hibiskusy kupowałam , że należałoby je czymś okrywać na zimę. Ale ja tego nie robię i nigdy nie miałam z nimi żadnych problemów. Może gdyby chcieć mieć z niego taki duży krzew to byłby jakiś problem z przemarzaniem. Pozdrawiam
Gocha 09:32, 15 wrz 2014

Betka napisał(a)

Nadrabiam a tu takie zakupy Super będzie na wiosnę siędziało Ogród piękny róże jeszcze pokazują co potrafią
Pozdrawiam

Witam Cię Beatko. Najgorzej, że te wszystkie cebule trzeba posadzić a kupiłam ich chyba około 500 sztuk samych tulipanów i jeszcze około 150 szafirków i czosnki. Już się boje tego sadzenia. A jeszcze muszę posadzić na docelowe miejsce te wszystkie siane przeze mnie naparstnice, łubiny i malwy. A ziemia jeszcze nie przygotowana pod nie. Horror. Powinno być jak dla mnie jeszcze conajmniej 2 miesiące ładnej pogody to może bym sie wyrobiła.Buziaki
dorciabe 10:00, 15 wrz 2014

Gocha napisał(a)

Ja też ale już poniedziałkowe

Poniedziałkowe też fajne
Ewa777 14:55, 15 wrz 2014

Gosiu, rzeczywiście zaopatrzyłaś się pięknie we wszystkie cebulki. Nie zadroszczę Ci sadzenia, ale wiosną będę zazdrościć kwiatów Ja chcę teraz dokupić tylko te Exotic Emperor, bo wszyscy tak zachwalają. Zrobiłam chyba pierwsza zakupy cebulkowe, ale sugerowałam się tylko wyglądem kwiatów. A teraz naczytałam się o długości kwitnienia i muszę coś dokupić. Taka ze mnie ogrodniczka
SylwiaKa 15:02, 15 wrz 2014

Gocha napisał(a)

Ależ mi się tu podoba!!!
SylwiaKa 15:03, 15 wrz 2014

Betka napisał(a)

Tak. Kijany, Łuszczów. A byłaś już tam ?

Becia, w Kijanach byłam w trzech szkółkach, w Łuszczowie to chyba filia jednej z tych co w Kijanach jest

SylwiaKa 15:11, 15 wrz 2014

Gocha napisał(a)
Niestety nie mogłam się oprzeć. Zakupy w B.

Gosia i reszta wariatek ogrodowiskowych - doradźcie proszę z jakim białym tulipanem zestawić Queen.
Gocha 15:29, 15 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)

Gosia i reszta wariatek ogrodowiskowych - doradźcie proszę z jakim białym tulipanem zestawić Queen.

Sylwia ja miałam w zeszły roku z Elegant Lady i chyba tak zrobię teraz tylko teraz mam więcej cebul to będzie moze ładniej. Queen wprawdzie zaczyna kwitnąć wcześniej niż Elegant ale długo kwitnie i chyba razem przekwitają. Może ewentualnie jeszcze z Angeliką ale ja nie miałam ich i nie wiem kiedy kwitną, można sprawdzić w necie.
Sylwia te moje kulki buksowe też mi się podobają i fajnie wyglądają razem z berberysem Admiration. W tę sobotę na targu pod zamkiem miał facet Admirationy naprawdę duże po 15 zł. Ale się powstrzymałam.
SylwiaKa 15:31, 15 wrz 2014

No masz! Pojechałaś na targ i nie wzięłaś mnie ze sobą? Buuu...
Kesz limitowany ostatnio ale choć dla ucieszenia oczu pojechałabym...