Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

SylwiaKa 16:01, 15 wrz 2014

Gocha napisał(a)

Sylwia a co to jest KSH. Może Kup Sobie Hortensję - żartowałam oczywiście. Jaki to przedmiot ?

Hahahaha! Kupię sobie jak nic!!!, ale to niestety nie to
KSH to choler...y Kodeks spółek handlowych, a przedmiot to prawo handlowe
Gocha 16:04, 15 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)

Gosia - ja tulipany będę sadzić pierwszy raz w życiu i nawet koszyczków nie mam. Nornice u mnie są na pewno bo w żywopłocie grabowym widziałam tunele - zaczęły mi graby padać i szukałam przyczyny. Muszę więc te koszyczki zakupić.

Facet od roślin przypomina mi "mojego" faceta od roślin, też jak obieca to nie zawsze dotrzyma słowa. Ten mój spod Kurowa jest, nazwisko na literę P - może to ten sam?

E to ten Twój prawie zaprzyjaźniony. Mój to nie wiem skąd i jak się zwie ale facet czarny z wąsem. Może nawet i w miarę miły ale mnie wkurzył strasznie. Wprawdzie trochę już później sobie z nim pożartowałam jak mi złość przeszła. Ale nerwa miałam
Gocha 16:06, 15 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)

Hahahaha! Kupię sobie jak nic!!!, ale to niestety nie to
KSH to choler...y Kodeks spółek handlowych, a przedmiot to prawo handlowe

To takie choler... nie z mojej beczki. Ja umysł ścisły a właściwie matematyczny zawsze byłam a ogrodnictwo kończyłam. Kodeksy nie weszłyby mi do głowy za nic. Ale ucz się ucz bo nauka to ...
SylwiaKa 16:09, 15 wrz 2014

Gocha napisał(a)

E to ten Twój prawie zaprzyjaźniony. Mój to nie wiem skąd i jak się zwie ale facet czarny z wąsem. Może nawet i w miarę miły ale mnie wkurzył strasznie. Wprawdzie trochę już później sobie z nim pożartowałam jak mi złość przeszła. Ale nerwa miałam

Wcale się nie dziwię, bo sama się w takiej sytuacji wkurzam. Jadę na ten targ bo obiecał a on ręce rozkłada i robi głupią minę. Kiedyś mu powiedziałam, że następnym razem odliczę mu koszt paliwa od ceny roślin i w zasadzie od tamtej pory się poprawił. Wzięłam od niego sporo roślin dużych i wie, że jeszcze wezmę, więc kurcze niech mu też zależy. A jak się nazywa i gdzie mieszka wiem bo to ja go najpierw znalazłam jak robiłam rekonesans Kurów - Końskowola, a potem się okazało, że w weekendy na targu w L.City stoi.

A czarnego z wąsem nie znam
Gocha 16:12, 15 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)

Wcale się nie dziwię, bo sama się w takiej sytuacji wkurzam. Jadę na ten targ bo obiecał a on ręce rozkłada i robi głupią minę. Kiedyś mu powiedziałam, że następnym razem odliczę mu koszt paliwa od ceny roślin i w zasadzie od tamtej pory się poprawił. Wzięłam od niego sporo roślin dużych i wie, że jeszcze wezmę, więc kurcze niech mu też zależy. A jak się nazywa i gdzie mieszka wiem bo to ja go najpierw znalazłam jak robiłam rekonesans Kurów - Końskowola, a potem się okazało, że w weekendy na targu w L.City stoi.

A czarnego z wąsem nie znam

To dobrze , że nie znasz- to każda ma swojego i nie będziemy sobie jednego wyrywać
SylwiaKa 16:12, 15 wrz 2014

Gocha napisał(a)

To takie choler... nie z mojej beczki. Ja umysł ścisły a właściwie matematyczny zawsze byłam a ogrodnictwo kończyłam. Kodeksy nie weszłyby mi do głowy za nic. Ale ucz się ucz bo nauka to ...

Gosia, ja umysł może niezbyt ścisły ale po ekonomii jestem
A teraz na stare lata mi się takich głupot zachciało. Chyba za stara już jestem na takie nauki

To Ty Gosia jesteś ogrodniczka z tytułami! Zuch!!!
Gocha 16:19, 15 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)

A teraz na stare lata mi się takich głupot zachciało. Chyba za stara już jestem na takie nauki

Tak z tytułami nawet dwoma- mgr inż. i co ztego jak to było dawno ( i nieprawda ) Teraz trzeba i tak na nowo się wszystkiego uczyć bo jest dużo nowych roślin. Ja jeszcze sobie często przypominam nazwy łacińskie niektórych roślin. A tak konkretnie w zawodzie wyuczonym to prawie nie pracowałam. Jeszce później kończyłam podyplomowo bankowość bo pracowałam w takiej właśnie instytucji przez 13 lat . A teraz pracuję na uczelni od 9 lat. I to tyle z mjego życiorysu.
Ewa777 18:38, 15 wrz 2014

Zdobyłam Exotic Emperor ale kupiła 2 paczki chociaż było więcej. Na dodatek były też cebulki, które kupiłam 2 tygodnie temu - są już przecenione na 2,99zł!

BusyBee 22:13, 15 wrz 2014

SylwiaKa napisał(a)

Nie za stara, nie za stara na naukę nigdy nie jest za późno naprawdę tak myślę
.... zdasz na pewno,bo masz motywację i wiesz czego chcesz, chociaż to czego się uczysz nie wydaje się łatwe....

Trzymam kciuki...
Gocha 17:19, 16 wrz 2014

Ewa777 napisał(a)
Zdobyłam Exotic Emperor ale kupiła 2 paczki chociaż było więcej. Na dodatek były też cebulki, które kupiłam 2 tygodnie temu - są już przecenione na 2,99zł!

Gratuluję umiaru. Ja nie potrafię się powstrzymać. Więc nie mogę wchodzić do sklepów w tym czasie tych z cebulkami przede wszystkim.