Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

malgorzata_s... 21:44, 18 wrz 2014

Gosia łącze się w braku opanowania. Nawet nie mam odwagi zaliczyć ile wydałam na ogród bo mogłabym zawału dostać. Cebul zakupiłam 600 Buziam
Gocha 01:01, 19 wrz 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosia łącze się w braku opanowania. Nawet nie mam odwagi zaliczyć ile wydałam na ogród bo mogłabym zawału dostać. Cebul zakupiłam 600 Buziam

Małgosiu ja niestety dzisiaj znowu coś kupiłam - białe hiacynty,szafirki, czosnki głowkowate, tulipany pełne, białe, kremowe narcyzy pełne.Zdjęcie zrobię ale jutro. Małgosiu czy sadziłaś już cebule. Gdzie Ty je zmieścisz? Jak sadziłaś lub będziesz sadzić? Czy w koszyczkach. Ja niedawno wróciłam z koncertu Budki Suflera
kosolka 07:53, 19 wrz 2014

Gocha napisał(a)

Małgosiu ja niestety dzisiaj znowu coś kupiłam - białe hiacynty,szafirki, czosnki głowkowate, tulipany pełne, białe, kremowe narcyzy pełne.

COŚ??
BusyBee 08:11, 19 wrz 2014

Gosiu u Ciebie carex evergold zachwyca a u Dorki żurawki lime marmolade- dla mnie to nadzieja, że można żółciutkie śliczności posadzić na patelni... i dadzą radę...

....zakupy super- juz widzę tą wiosnę u Ciebie

....pozdrawiam prawie weekendowo i zmykam do pracy
Gocha 09:11, 19 wrz 2014

kosolka napisał(a)

COŚ??

Ola no widzisz ja jestem całkiem stuknięta- nie mogę nie kupić. Wczoraj byłam u dentysty i miałam robiony ząb bez znieczulenia- jakoś wytrzymałam. Nie bardzo chciała mi zrobić znieczulenie bo kiedyś jej prawie zemdlałam. Śmiałam się do męża , że zaoszczędziłam na znieczuleniu to teraz za to mogę kupić cebulki- kupiłam niestety za troszke więcej kasy. Niech oni już te cebulki zabiorą ze sklepów, przynalmniej tych w mojej okolicy- to dla mojego dobra. Pozdrawiam
Gocha 09:15, 19 wrz 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Gosiu jak to dobrze , że możemy się razem wspierać. Ja wszystkich cebul tzn. razem z szafirkami i czosnkami to chyba mam więcej niż 600. Coż mi się wydaje , że samych tulipanów mam około 400-500. Ale z ciekawości przeliczę przed sadzeniem. A czy już zaczęłaś sadzić a może już wysadziłaś . Zdradź tę tajemnicę. Buziaki
Gocha 09:19, 19 wrz 2014

BusyBee napisał(a)
Gosiu u Ciebie carex evergold zachwyca a u Dorki żurawki lime marmolade- dla mnie to nadzieja, że można żółciutkie śliczności posadzić na patelni... i dadzą radę...

....zakupy super- juz widzę tą wiosnę u Ciebie

....pozdrawiam prawie weekendowo i zmykam do pracy

Dorotko ja też w pracy- na chwilkę wpadłam na O. U mnie carexy faktycznie udane. Żurawkę Lime Marmolade chyba też mam - jeżeli faktycznie to ona- w każdym bądź razie miała być dobra na słońce. Niestety nie nadaje się zupełnie do pokazywania. Rośnie u mnie w pełnym słońcu ale jest cała poparzona- muszę ją na coś zamienić. Mam kupiony jeden konwalnik do podziału i posadzenia. Tylko nie wiem czy on może być na słońce, ale pasowałby mi w białych kamyczkach. Buziaki
kosolka 09:22, 19 wrz 2014

Gocha napisał(a)

Gosiu jak to dobrze , że możemy się razem wspierać.

Ale mam wrażenie że oprócz wspierania jest też jakieś mimowolne ogólne napędzanie, nakręcanie

Gocha napisał(a)

Ja wszystkich cebul tzn. razem z szafirkami i czosnkami to chyba mam więcej niż 600. Coż mi się wydaje , że samych tulipanów mam około 400-500. Ale z ciekawości przeliczę przed sadzeniem.

ja też policzę. Bo sama nie wiem. Ale takiej ilości to na pewno nie! Ja pierdziu! Weź to sadź
Gocha 10:10, 19 wrz 2014

kosolka napisał(a)

Ale mam wrażenie że oprócz wspierania jest też jakieś mimowolne ogólne napędzanie, nakręcanie

ja też policzę. Bo sama nie wiem. Ale takiej ilości to na pewno nie! Ja pierdziu! Weź to sadź

Olu pewnie napędzanie też jest ale to może być ewentualnie wytłumaczenie dla mojego M. , że inne kupują to ja tez mogę. Mnie na cebulki długo nie trzeba namawiać . Ja sama z siebie zawsze chciałam kupować ale nie miałam zbytnio koncepcji jak i gdzie sadzić. Teraz ponieważ faktycznie trochę zagalopowałam sie w ilościach to pewnie część wysadzę w te rabaty juz zrobione tak , żeby na nich też i wiosną było kolorowo. A jak już nie będę miała siły i natchnienia , żeby sadzić w już zagospodarowanych rabatach to posadzę w części warzywnej. Też będą kwitły i chociaż będą do wazonu , żeby i w domu było ładnie. Ale faktycznie nawet mocno się boję tego sadzenia tym bardziej , że narazie jeszcze czekam a chyba niedługo ma być zimno i może mokro - to wtedy nie będzie tak łatwo z sadzeniem . Buziaki
safikey 12:30, 19 wrz 2014

Małgoś, no po prostu uwielbiam Twój ogródek, a jak jeszcze pomyślę, że mieszkasz tak blisko

no Twoja ilość cebulek do posadzenia mnie powaliła na kolana

ja ruszam z sadzeniem jutro i sadzę głownie w rabatach wokół domu.
Reszta rabat jest na końcu działkii a to daleko bo jakieś 70 metrów od domu, więc widac nie będzie lepiej zarzucić rabaty wokół domu tulipanami, narcyzami czosnkami i krokusami, tylko czy znajdę tyle miejsca ?

no może na dalsze rabaty wrzucę po 2 szt narcyzów i po kilka tulipanów i może jeszcze...
cholera znowu się zapędzam i pewnie dziś jeszcze dokupię cebulek...

pozdrawiam cieplutko