Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 09:28, 24 mar 2015

Betka napisał(a)
No dzieci to takie skarbonki i jak zaczynamy kupować coś dla siebie to zaraz jest : Sobie to wszystko kupujesz a mi? hihihihi

Beatko masz rację wszystko cały czas szło dla nich a ja niewiele dla sibie kupowałam zresztą nie bardzo chciałam. Ale od kiedy zaczęłam trochę więcej wydawać na rośliny do ogrodu to podniosły larum i się troche buntują. Ale musze im wtedy wprowadzić do dyskusji matematykę i powyliczać co nieco to na jakiś czas dają spokój- do następnego większego zakupu. I oczywiście mówią że nie potrzeba mi tyle roślin w ogrodzie a najlepiej by było gdyby była sama trawa to wtedy byłoby mniej pracy. Ale jak zapraszają znajomych to wtedy doceniają to że ogród jest warty pokazania i posiedzenia w nim z przyjemością.
Gocha 09:41, 24 mar 2015

BusyBee napisał(a)

Gosiu w L planuję być pod koniec kwietnia. Jeśli znowu będą targi roślin, to spróbuję na nie dotrzeć. Nie znam jednak terminu- nie sprawdzałam jeszcze.
Ale dziękuję Trzymam kciuki za sadzenie. Sporo tego i nie może za długo czekać...

Niestety muszę dosyć szybko wysadzać. Chociaz całe szczęście one mają dużą bryłę korzeniową i podlane są to może im nic nie będzie. Ale sadzić trzeba a tu po południu niewiele już można zrobić. Fajnie , że będziesz w Lublinie to może się spotkamy całą gromadą.
Gocha 20:40, 24 mar 2015

Popołudniowe sadzenie obwódki z bukszpanów. Obsypywane są kompostem- na zdjęciu na taczce

Gocha 20:46, 24 mar 2015

Sadzenia ciąg dalszy

I trzeba było rozstawić halogeny żeby skończyć sadzenie. Sąsiedzi trochę dziwnie się na nas patrzyli
Ale prawie wszystkie bukszpany posadzone na obwódce.

dorciabe 20:53, 24 mar 2015

Ooooooo matko

Piękne sadzonki
malgorzata_s... 21:01, 24 mar 2015

Gosiu jesteście niesamowici To się nazywa samozaparcie Ale Gośki tak mają
Gdzie wy takie cuda za taką cenę dostajecie to ja nie wiem. U mnie marna sadzoneczka 6 zeta kosztuje. No ale z zakupami to poszalałaś dziewczyno oj poszalałaś
iwonadm 21:08, 24 mar 2015

Jak kapitalny to kapitalny jest czad jest moc będzie pięknie
Mala_Mi 21:12, 24 mar 2015

Gośka... patrzę a tu nocna akcja.... prawie jak z kryminału... pod osłoną nocy powstaja obwódki bukszpanowe
Gocha 21:26, 24 mar 2015

dorciabe napisał(a)
Ooooooo matko

Piękne sadzonki

Dorotko też uważam , że piękne i żal byłoby nie kupić. Wzieliśmy tyle ile nam się zmieściło w samochodzie tak żeby pietrowo nie układać. I prawie wszystkie juz od niego kupiłam. A sadzonki w większości naprawdę bardzo duże i tylko po 2 zł. aż sama nie wierzę.
iwonadm 21:28, 24 mar 2015

To bardzo dobra inwestycja, na prawdę podziwiam