Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 22:39, 10 paź 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Gosia niezły bukiet Przymroziło i u mnie nieźle eh szkoda.
Możesz mi podpowiedzieć co zrobić teraz z kosmosami? Podmarzły Myślisz, że zdążyły się wysiać? Już wyrwać te badylki?

Ewuś wiem że Cosmosy wymarzły- u mnie też. I właśnie dzisiaj je wyrwałam i wyrzuciłam. Ja myślę że się wysiały- nigdy z tym nie było u mnie problemu- zawsze mnogo ich na wiosne startuje.
Gocha 22:43, 10 paź 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dalii Szkoda bo piękne Rozplenica pięknie się rozrosła, musi mieć dobre warunki u Ciebie. Wiesz że z zielonym bukietem Ci bardzo do twarzy?

Gosiu a wiesz jaki pyszny ten bukiecik i jaki pachnący. Uwielbiam to zielone cudo. Dalii oczywiście szkoda bo mogłyby jeszcze cieszyć kolorami. A teraz tylko kolejna praca. Trzeba wykopać i pooznaczać po to żeby w przyszłym roku trafiły na własciwe miejsca. Ale oczywiście niestety nie wiem gdzie włożyłam etykiety do opisania. Buziaczki Gosiu
Gocha 22:48, 10 paź 2015

Marga napisał(a)
Gosiu, ładny awatarek. Do twarzy Ci z natką.
Dalii faktycznie szkoda. Dobrze, że chociaż na zdjęciach możesz ją dalej podziwiać.
Macham

Marga dzięki - też mi się spodobał ten bukiecik a był tak duży że ledwo go przyniosłam do domu- cud że mi sie nie rozsypał po drodze. Dobrze że jest to forum to przynajmniej jak juz nam zmrozi wszystko to można sobie pooglądać piękne kolorowe kwiaty zapisane w komputeerze. Buziaczki
omelka1 16:41, 11 paź 2015

Gocha napisał(a)
Pokażę Wam jak mi się rozrosła rozplenica Moundry. Kupiłam 1 szt na wiosnę , podzieliłam ją na 2 rośliny i jak posadziłam to troche zmarniała ale już później ładnie rosła. A wczoraj wyglądała tak

Myślę że na wiosnę powinnaś ją oddalić od siebie bo lubi robić naprawdę pokaźne kępy.
Gocha 22:00, 11 paź 2015

omelka1 napisał(a)

Myślę że na wiosnę powinnaś ją oddalić od siebie bo lubi robić naprawdę pokaźne kępy.

Agatko na wiosnę mam zamiar obie rozplenice i jeszcze jedną jeszcze większą która rośnie w innym miejscu wykopać i podzielić je i będą nowe rośliny do posadzenia w innych miejscach. Tylko trochę mnie przeraża że trzeba je będzie często dzielić żeby mi całego ogrodu nie zarosły. Fajnie że mój avatarek Ci sie podoba- to taki spontan- mój M. mi zrobił- tak mu sie spodobał mój bukiet. Pozdrawiam
Gocha 22:11, 11 paź 2015

Dalie wykopane i przygotowane do przechowywania. I nawet po raz pierwszy poprzyczepiałam etykietki z opisem dalii
malgorzata_s... 22:15, 11 paź 2015

Awatar rewelka Widzę że etykiety odnalezione
Gocha 22:45, 11 paź 2015

A tu już bez kolorowych dalii. Szałwia za to mrozów lekkich się nie boi.

I jeszcze raz rozplenice Moundry
Gocha 22:50, 11 paź 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Awatar rewelka Widzę że etykiety odnalezione

Gosiu ten avatarek fajny bo bukiet super. Etykiety nie znalezione tylko zrobione nowe . I na nich napisałam tylko informację jakie to konkretnie sa dalie- a nie jakie odmiany. Odmiany to mam chyba gdzieś na forum w wątku zapisane jak je kupowałąm to może znajda sie jak mi bedzie potrzeba. A na etykietach to opis żebym na wiosne wiedziała w którym miejscu sadzić je żeby mi kolorem i wzrostem pasowały. Buziaczki Małgosiu
Gocha 22:56, 11 paź 2015

Dzisiaj było zimno ale słonecznie więc fotki w ogrodzie mozna było popstrykać.