Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 00:32, 24 kwi 2016

A tu rajska jabłoń Ola
Gocha 00:39, 24 kwi 2016

Rabata rajsko-różana z drugiej strony. Chyba będę musiała jeszcze dokupić chyba 2 róże i rozchodniki jeszcze dosadzić trzeba. I pomiedzy rozchodniki rozplenice ale te trzeba dopiero zakupić.

Gocha 00:45, 24 kwi 2016

I troche kwitnących śliw i czereśni

Betka 07:56, 24 kwi 2016

Gocha napisał(a)
Rabata rajsko-różana z drugiej strony. Chyba będę musiała jeszcze dokupić chyba 2 róże i rozchodniki jeszcze dosadzić trzeba. I pomiedzy rozchodniki rozplenice ale te trzeba dopiero zakupić.

Gosiu pięknie robisz a raczej robicie rab as ta rozchodnikowo trawiasta będzie super wyglądać ! Gosiu a co ile sadziłaś rozchodniki bo jakos gęsto, rozplenica potrzebuje sporo miejsca . Moja jak się rozrosla tak z 70 cm średnicy ma.
Gocha 09:33, 24 kwi 2016

Betka napisał(a)

Gosiu pięknie robisz a raczej robicie rab as ta rozchodnikowo trawiasta będzie super wyglądać ! Gosiu a co ile sadziłaś rozchodniki bo jakos gęsto, rozplenica potrzebuje sporo miejsca . Moja jak się rozrosla tak z 70 cm średnicy ma.

Beatko wydaje mi się że rozchodniki sadzone sa co około 1 m w rzędzie i w drugim rzędzie na przemian. W innym miejscu mam posadzone rozplenice obok rozchodników ale sa faktycznie dużo blizej siebie i to było niezbyt korzystne dlatego teraz wydaje mi się że posadziłam dużo rzadziej. A rozplenice to chce Hameln więc niee bedzie ona taka strasznie rozrastajęca się. Myślę że bedzie w sam raz a jak będzie faktycznie to zobaczymy
Gocha 09:25, 28 kwi 2016

Niestety wydaje mi się że moja rzeczka szafirkowa kwitnie słabiej w tym roku
ale i tak mi sie podoba za ten kolor
Gocha 09:29, 28 kwi 2016

Niestety tulipany rosnące w lawendzie to w tym roku niewypał. Rosną w tym miejscu 2 sezon i niestety wszystkie cebulki będę stąd usuwała bo mnie zawiodły. Tylko nieliczne zakwitły i raczej nie te kolory które chciałabym tam mieć

Gocha 09:32, 28 kwi 2016

Ta bergenia oczywiście NN bardzo mi sie podoba ale niestety kilka roślinek zostało w zimie stratowanych przez psa bo zrobiła sobie po nich ścieżkę ale mam nadzieję że się odbudują.

Gocha 09:35, 28 kwi 2016

Bardzo lubię te tawuły wiosną kiedy wypuszczają młode listki

A nad tym miejscem sie zastanawiam czy nie skasować tego trawnika przypadkiem i co ewentualnie mogłabym tam posadzić
Gocha 09:39, 28 kwi 2016

A tu kolejna bergenia , chyba ta najbardziej popularna

I moja towarzyszka w ogrodzie- Sara - jest zawsze przy mnie jak grzebię w ziemi