Rabata rajsko-różana z drugiej strony. Chyba będę musiała jeszcze dokupić chyba 2 róże i rozchodniki jeszcze dosadzić trzeba. I pomiedzy rozchodniki rozplenice ale te trzeba dopiero zakupić.
Gosiu pięknie robisz a raczej robicie rab as ta rozchodnikowo trawiasta będzie super wyglądać ! Gosiu a co ile sadziłaś rozchodniki bo jakos gęsto, rozplenica potrzebuje sporo miejsca . Moja jak się rozrosla tak z 70 cm średnicy ma.
Beatko wydaje mi się że rozchodniki sadzone sa co około 1 m w rzędzie i w drugim rzędzie na przemian. W innym miejscu mam posadzone rozplenice obok rozchodników ale sa faktycznie dużo blizej siebie i to było niezbyt korzystne dlatego teraz wydaje mi się że posadziłam dużo rzadziej. A rozplenice to chce Hameln więc niee bedzie ona taka strasznie rozrastajęca się. Myślę że bedzie w sam raz a jak będzie faktycznie to zobaczymy
Niestety tulipany rosnące w lawendzie to w tym roku niewypał. Rosną w tym miejscu 2 sezon i niestety wszystkie cebulki będę stąd usuwała bo mnie zawiodły. Tylko nieliczne zakwitły i raczej nie te kolory które chciałabym tam mieć
Ta bergenia oczywiście NN bardzo mi sie podoba ale niestety kilka roślinek zostało w zimie stratowanych przez psa bo zrobiła sobie po nich ścieżkę ale mam nadzieję że się odbudują.