Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

katel 23:46, 21 kwi 2016

Gocha napisał(a)

Kasiu dzięki w imieniu syna. Już się boję gdzie ja zdołam upchać te wszystkie rośliny z doniczek. Co do różyczek to ja ich już sporo miałam do tej pory. Razem z tymi najnowszymi będę miała 36 sztuk róż u siebie.

Widziałam u Ciebie te na pniu i już sobie trzy sprawiłam (zobaczymy jak przezimują) ale 36 no to dużo
Gocha 13:01, 22 kwi 2016

katel napisał(a)

Widziałam u Ciebie te na pniu i już sobie trzy sprawiłam (zobaczymy jak przezimują) ale 36 no to dużo

O widzisz Kasiu zapomniałam doliczyć te na pniu 4 szt. to w sumie mam już 40 szt. róż w ogrodzie.
Gocha 13:19, 22 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
Małgosiu masz dużo miejsca i myślisz o magnolii. Zobacz sobie Aleksandrinę, ja jestem w niej zakochana, tyle, że takie wielkie drzewo to bym chyba musiała na polu za moim ogrodem posadzić
Wszystkie róże Austina pięknie pachną Upewnij się tylko czy tej bordowej nie będzie Ci przypalać słońce, bo coś mi się kojarzy, że bordowe Austina nie mogą w pełnym słońcu rosnąć, bo je przypala. Ale może nie tą akurat...
Szwedzka królowa to piękna róża, ciekawy układ płatków w pąku ma. Będzie pięknie!!!

A niedawno widziałam gazetkę z Lidla z ławeczką, zupełnie przyzwoitą, za całe 99 zeta. Musiałabyś upolować. Bo pewnie jak taka cena, to ludziska od rana przed sklepem czekali.

Dopiero w zeszłym tygodniu wywaliłam dwa wielkie wory irysów bródkowych. Tylko, że kolory to wielka niewiadoma. Przerabiałam rabatę i musiałam usunąć naddatki. A oczywiście nieopisane były I, oczywiście, jakie mi zostały tam, to nie wiem. Ale jeżeli przyjedziesz na Śląsk, to mam zakamuflowane niebieskie. Mogą być Twoje Tylko mi się przypomnieć musisz.

Dziecko masz przystojne Pilnuj

Kasiu Aleksandrinę zobaczyłam i faktycznie piekna ale wielka rośnie i nawet mają ją w ofercie Ci moi znajomi szkółkarze. Umówiłam się z nimi w lipcu na kupno jakiś magnolii. Zobacze jakie bedą mieli wtedy, w ofercie maja sporo różnych ale oni nie maja tych nowości żadnych. A miejsce na takie większe drzewo chyba by się u mnie znalazło. U nas w L. nie widziałam niestety ławeczek , kupowałam donice i koszyki ale widocznie dobrze sie nie przyjrzałam albo faktycznie mogli wykupić już.
Tak mi niedawno taki pomysł z tymi irysami wpadł do głowy i bardzo chętnie przygarnełabym wszelkie irysy takie w kolorach od białego przez róż do fioletowego. Jak tylko nam się uda do Ciebie pojechać to bardzo chętnie zaopiekuję się iryskami z Twojego ogrodu- chociaż małą kępką.
A co do Jaśka to tez mi się wydaje że wyrasta na przystojniaka i pilnować będę musiała chociaż nie wiem czy to coś da
katel 14:08, 22 kwi 2016

Gocha napisał(a)

O widzisz Kasiu zapomniałam doliczyć te na pniu 4 szt. to w sumie mam już 40 szt. róż w ogrodzie.

Gosia, to ja się wproszę do Ciebie jak kwitnąć będą, dobrze ? Bardzo bym chciała zobaczyć
Gocha 15:04, 22 kwi 2016

katel napisał(a)

Gosia, to ja się wproszę do Ciebie jak kwitnąć będą, dobrze ? Bardzo bym chciała zobaczyć [/quote

Kasiu zapraszam w każdej chwili kiedy tylko będziesz chciała
mirkaka 07:34, 23 kwi 2016

Gocha napisał(a)
Trochę się zadoniczkowałam - tylko gdzie ja to wcisnę

I moje powojniki zakupione w tamtym roku- myślę że ładnie rosną

Też mam trochę doniczek, ale jeszcze nie robiłam im zdjęć Może warto uwiecznić?
Małe ogrodowe rewolucje też powoli u siebie robię
Joku 10:20, 23 kwi 2016

Też tak miałam, ale na szczęście już opanowałam sytuację .
Masz fajne półki na donice.
Gocha 00:17, 24 kwi 2016

mirkaka napisał(a)

Też mam trochę doniczek, ale jeszcze nie robiłam im zdjęć Może warto uwiecznić?
Małe ogrodowe rewolucje też powoli u siebie robię

Mirka koniecznie zrób zdjęcia doniczek bo później sie to fajnie ogląda. Będę obserwować rewolucje u Ciebie z wielką przyjemnością
Gocha 00:22, 24 kwi 2016

Joku napisał(a)
Też tak miałam, ale na szczęście już opanowałam sytuację .
Masz fajne półki na donice.

Jolu u mnie sytuacja nie opanowana niestety a kolejne donice dochodzą. To niestety nie są pólki tylko ławy do siedzenia. Ale pozwoliłam sobie je zaanektować pod doniczki bo i tak musza być w tym roku odnowione. Ale nie ma na czym siedzieć w tej chwili- chociaż właściwie jeszcze kawałek jednej ławki został i mozna chwilkę na niej odpocząć.
Gocha 00:26, 24 kwi 2016

Na tej rabacie dosadzone kilka sztuk rozchodników , 7 szt. róż i dzisiaj kupiona rajska jabłoń Ola