Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 23:03, 03 maj 2016

dorciabe napisał(a)
Wyszło ponad 100 sadzonek z 4sztuk? Magia

Dorotko masz rację to chyba magia, sama nie wierze w to. Chyba jestem czarownicą. A tak naprawde to kupiłam takie wypasione rosliny, bardzo rozrosniete az zajmowały dosyc dużą doniczkę.
Gocha 23:20, 03 maj 2016

Marga napisał(a)
Gosiu,
oczywiście, że mi najbardziej szkoda wspólnego spotkania z Tobą i Beatką oraz możliwości naocznego obejrzenia jej ogrodu "Ogród z rowem" jest piękny i tylko jeden w swoim rodzaju Mam nadzieję, że będę miała jeszcze okazję go zobaczyć

Jeżeli to nie kłopot, bardzo bym prosiła o instrukcje rozmnażania runianki. Na jesieni kupiłam 9sztuk, wsadziłam do ziemi z myślą, że się rozrośnie, ale obecnie zostało mi juz tylko 6 (reszta wymarzła). Nie wiem jak Ty zrobiłaś z 4 sztuk 100! Padłam jak to przeczytałam Czy te maleństwa wsadziłaś od razu
w miejsce docelowe? No kurczę, totalny laik jestem.

A tak w ogóle to chciałam napisać, że bardzo podziwiam tępo i efekt prac Wielkie te rabaty robicie i idziecie z M jak burza!
Na frontowej rabacie ślicznie prezentuje się bukszpanowa obwódka i jaskrawe tawuły. W tej chwili to one grają pierwsze skrzypce.
Zostawiam buziaki i przepraszam, że się tak rozpisałam.

Monika ja tez bym sobie jeszcze posiedziała w ogrodzie u Beatki,może Beatka zdecyduje sie zrobić jakies spotkanko. A co do runianki to kupiłam po 11 zł. takie bardzo rozrosnięte już rosliny a wręcz przerośniete i po prostu troszkę sie namęczyłam żeby jakoś poluzować te bryłę korzeniową i porozdzielałam pojedyncze roślinki. Musiały być sadzone do donicy w kupie sporo sadzonek bo mogłam je rozplątać i otrzymałam naprawde ponad 25 szt. z jednej doniczki. Kazda z tych pozyskanych roslin ma korzenie więc chyba nie będzie problemu z przyjeciem się ich. Monika masz racje z ta obwódką mnie tez bardzo sie podoba i tak dopełnia rabatę. A tawuły o tej porze roku są śliczne. A chcemy jak najwięcej zrobić na wiosne żeby latem jak będą upały to raczej tylko odpoczywać jak sie da i pewnie tez podlewac codziennie.Nic nie szkodzi że się rozpisałaś, wcale mi to nie przeszkadza.
Gocha 23:29, 03 maj 2016

W tym miejscu Jurek sadzi berberysy i , grujecznik i wisnię Kanzan

A tutaj na razie posadzone Amanogawy żeby nie meczyły sie w donicach a za chwilę jak tylko M. będzie miał siłę to bedzie usunięta darń i cos posadzone jak wymyslę co tam bedzie pasowac.
Gocha 23:36, 03 maj 2016

I troche roslinek które mi sie podobaja

Betka 08:47, 04 maj 2016

Małgosiu, Moniko takie miłe wpisy dzisiaj przeczytałam na temat mojego ogrodu ze chyba pójdę dopracować co niektóre miejsca
Nad spotkaniem zastanawiam się ....to znaczy nabieram odwagi ! Po cichu namawiam męża i może cos z tego wyjdzie On twierdzi ze to jeszcze za wcześnie ze są miejsca które lepiej jak by nie ujrzały światła dziennego hihihi U mnie spektakl ka czaczeńcowy powoli sie konczy następny będzie hortensjowy wiec może wtedy
Betka 08:49, 04 maj 2016

Gosiu ładna to twoja bergenia faktycznie inna niż ta moja . Jak bedzisz miała na zbyciu to wiesz ....ja przygarnę
Buziaki zostawiam
amelia_b 14:00, 04 maj 2016

Gosiu cudowne nowe rabaty tworzycie, ogród spowity mgłą cudowny, uwielbiam ja też lubię tawuły mam całe 6 szt na dzień dzisiejszyPozdrowienia zostawiam
amelia_b 14:00, 04 maj 2016

i buziaki też zostawię
omelka1 18:54, 04 maj 2016

I znowu piękne miejsca się tworzą.
Ewa777 19:58, 04 maj 2016

Gosiu, jestem pełna podziwu dla Waszych prac. Tworzysz cudne rabatki i to z wielkim rozmachem. Masz jeszcze dużo miejsca, więc podejrzewam, że powstanie u Ciebie nie jedna jeszcze rabatka Pozdrawiam