Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 21:21, 04 maj 2016

Betka napisał(a)
Małgosiu, Moniko takie miłe wpisy dzisiaj przeczytałam na temat mojego ogrodu ze chyba pójdę dopracować co niektóre miejsca
Nad spotkaniem zastanawiam się ....to znaczy nabieram odwagi ! Po cichu namawiam męża i może cos z tego wyjdzie On twierdzi ze to jeszcze za wcześnie ze są miejsca które lepiej jak by nie ujrzały światła dziennego hihihi U mnie spektakl ka czaczeńcowy powoli sie konczy następny będzie hortensjowy wiec może wtedy

Beatko możemy i na hortensje wpaść, myśle ze nie będzie problemu że to nie kaczeńce. Przekonuj M. i nabieraj odwagi a my czekamy.
Gocha 22:27, 04 maj 2016

Betka napisał(a)
Gosiu ładna to twoja bergenia faktycznie inna niż ta moja . Jak bedzisz miała na zbyciu to wiesz ....ja przygarnę
Buziaki zostawiam

Beatko faktycznie ta bergenia ma ładne takie wysokie kwiatostany. Jak tylko się rozrosną to bedę pamietać o Tobie. Tylko u mnie chyba tak szybko sie nie rozrasta jak na Twoim czarnoziemie. Buziaczki
Gocha 22:35, 04 maj 2016

amelia_b napisał(a)
Gosiu cudowne nowe rabaty tworzycie, ogród spowity mgłą cudowny, uwielbiam ja też lubię tawuły mam całe 6 szt na dzień dzisiejszyPozdrowienia zostawiam

Amelia dzięki za miłe słowa. Co to jest 6 szt, tawuł- stanowczo za mało musisz to zmienić. Buziaczki
Gocha 22:43, 04 maj 2016

omelka1 napisał(a)
I znowu piękne miejsca się tworzą.

Mam nadzieję że będą chociaż ładne. Mam wprawdzie zawsze problem z doborem do nich roslin , ale jakos pomału dochodzę do celu i mam nadzieje że udaje mi sie je dobrze skomponować.
bozga 22:50, 04 maj 2016

Piękne rabaty powstaja A o Amanogavie musiałam poczytać
Gocha 22:55, 04 maj 2016

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, jestem pełna podziwu dla Waszych prac. Tworzysz cudne rabatki i to z wielkim rozmachem. Masz jeszcze dużo miejsca, więc podejrzewam, że powstanie u Ciebie nie jedna jeszcze rabatka Pozdrawiam

Ewa na razie jakos mamy siłę tworzyć nowe rabaty, Jurek jeszcze sie nie buntuje to trzeba to wykorzystać. Moze nie robiłabym nowych miejsc gdybym nie miała kory do przysypania ich bo później kłopot z chwastami. A że kora jeszcze jest- kupiona i leży w workach i czeka na uzycie jej to trzeba to wykorzystać. A wiem po sobie że najlepiej nam robota w ogrodzie idzie na wiosne to robię i robię. Teraz sie zastanawiam co posadzić na miejscu po trawniku. Powinnam to rozrysować i poprosić wszystkich o pomoc ale jakos nie umiem zabrać się za narysowanie - nie umiem tego zrobić. Może jakoś wymyślę coś co nie będzie szkaractwem. I dzięki Ewus za tak miłe słowa
Gocha 22:58, 04 maj 2016

bozga napisał(a)
Piękne rabaty powstaja A o Amanogavie musiałam poczytać

Dziekuję Bozenko za miłe słowa. Prawda że ładna jest Amanogawa ? U nas w Lublinie ostatnio stała się bardzo modna w nasadzeniach miejskich, az dziw bo nie należy do najtanszych drzew. Ale ma bardzo ładny pokrój. Pozdrawiam
mirkaka 05:40, 05 maj 2016

Gosiu, ale się napracowaliście, och gdyby mój M tak mi pomagał jak Twój. Niestety mój się buntuje że weekend jest do odpoczynku a nie pracowania z łopatą. Sama muszę zasuwać, ale łopata to moja koleżanka lubię z nią pracować.
Jak te nowe rabaty się rozrosną to będzie pięknie, frontowa już jest piękna
amelia_b 05:58, 05 maj 2016

Gocha napisał(a)

Amelia dzięki za miłe słowa. Co to jest 6 szt, tawuł- stanowczo za mało musisz to zmienić. Buziaczki
Gosiu ja dopiero obsadziłam 1/4 powierzchnię ogrodu,na pewno jeszcze gdzieś będę je sadzić
katel 08:45, 05 maj 2016

Gosiu ale sobie zaległości u Ciebie narobiłam. Zakupy świetne, sama się w tej materii nie obijam ale uwielbiam czyjeś zakupy oglądać a Ty to potrafisz porządne zrobić .
Zdjęcia śliczne, cudowny jest ten cyprysik groszkowy a tawuły japońskie jak świecą - coraz bardziej mi się podobają
Kiedy wyniki matur będą? Pamiętam że jakoś długo się czeka.
Tawlina Sem puszcza odrosty - uważaj gdzie ją sadzisz - jeszcze jak dla Ciebie brałam odrost to się cieszyłam, że je ma, to sadzonki zrobię ale wtedy były dwa a teraz z każdej strony mi wyłażą .