Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 10:42, 27 paź 2016

KasiaWB napisał(a)
nie jestem na bieżąco - oczywiście )) ogród wygląda świetnie, ja na mój nie specjalnie lubię teraz patrzyć ) a jak już patrzę to zastanawiam się co przesadzić ))
nasiona rozplenicy chętnie przyjmę )
Moje zdanie nt. wzniesienia znasz )
Ściskam serdecznie i trzymajmy się ciepło - byle do wiosny )
Buziaki!

Kasieńko pewnie że Twoje zdanie znam i cały czas się zastanawiam czy tak zrobić ale coś kusi mnie żeby nie było tam takiego dużego trawnika tylko takie zakamarki- i chce mieć dużo traw i mogą być nawet niskie więc nie będzie mi zasłaniało widoku bardziej niż ta górka obecnie. Pozbieram nasiona Moudry i Hameln a może jeszcze Hameln Gold jakieś nasionka będzie miała bo nie sprawdzałam. Buziaki
Gocha 10:47, 27 paź 2016

bozga napisał(a)
Zostaw górkę, to dodaje uroku ogrodowi, ja nawet chciałam coś u siebie usypać a z mniej widocznej strony wykopać piwniczkę

Bożenko ja kiedyś też myślałam o takiej górce z piwniczką ale M. nie podjął tematu. Teraz już nie mam na to siły. A ta górka zostawiona ewentualnie u mnie to nie byłaby zbyt wysoka tylko bardziej rozpłaszczona ale wydaje mi się że i tak jakiś efekt by był.Bożenko to między innymi u Ciebie podoba mi się że nie ma takiej dużej plamy trawnika tylko przechodzie się z jednych rabat do kolejnych. A ponieważ my raczej nie mamy czasu na zabawę z trawnikiem żeby był ładny a w dodatku u nas pełno kretów i nie do wytępienia niestety to trawnik nie jest raczej w naszym ogrodzie ozdobą. Jakbym miała taką płaszczyznę trawnika to bym się ciągle denerwowała że widzę kolejne kopce a w rabatach nie są tak widoczne. Pozdrawiam gorąco
Gocha 10:55, 27 paź 2016

katel napisał(a)

Nie wiem czy dobrze rozumiem jak to dokładnie planujesz ale wydaje mi się że może być ciekawie. Ta ścieżka to mogła by się jeszcze lekko wić a nie iść tak prosto. Na tym rysunku to o kierunek mi chodziło. Wysłałam Ci na prywatnego maila zdjęcia - zerknij . Tak jeszcze myślę, że może uda Ci się zdjęcie z okna domu cyknąć na tą stronę, żeby dało się tą ścieżkę wyrysować.
Co do rozplenicy to już sobie ją kupiłam - wcześniej szukałam i dostać nie mogłam aż przez przypadek mi w ręce wpadła tak więc nie musisz dla mnie zbierać .
Gosiu na zakupach jak się tak po łapach bić będziemy to nam popuchną a samochód i tak pewnie pełny będzie ale nic to - i tak pojedziemy!

Kasiu dziękuję za te zdjęcia na maila. Ta pierwsza wersja ale troszkę mniejsza ta rabata i w innym kierunku rozciągnięta ma być

Tutaj zdjęcie przed- stan na dzisiaj widziane od strony domu ( tylko ja nie mam zdolności do rysowania )

A tutaj to tak jak widzę to docelowo- kształt tych rabat wyjdzie w trakcie robienia

Jeszcze chodzi mi o to że ja nie chcę zlikwidować tego trawnika co jest po drodze od rabat przy bramie do górki.
yolka 17:19, 27 paź 2016

Gocha napisał(a)

No właśnie Jolu trochę się boję że dodam sobie znowu roboty przy pielęgnacji kolejnych rabat ale jakoś mnie kusi żeby tak jednak coś zrobić

I dobrze, bo cobyśmy robiły gdyby roboty nie było
katel 21:26, 31 paź 2016

Rysunki dobrze Ci wyszły, rozumiem już jak ma być i podoba mi się
KasiaWB 10:16, 06 lis 2016

Pozdrawiam ciepło
jolanka 10:25, 04 gru 2016

Gosiu, gdzie się podzialas? Pozdrawiam
Gocha 15:12, 14 gru 2016

jolanka napisał(a)
Gosiu, gdzie się podzialas? Pozdrawiam

Jestem ale faktycznie ostatnio nie zaglądałam. Za dużo smutnych przeżyć i nastrój nie ten. Święta nie będą cieszyły niestety. Ale byle do wiosny. Pozdrawiam gorąco
katel 19:15, 17 gru 2016

Trzymajcie się Gosiu! Po złym czasie prędzej czy później i dobry nadejdzie, oby jak najszybciej.
yolka 19:47, 17 gru 2016

Oby nadchodzące Święta i Nowy Rok wszystko odmieniły