Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

iwonaal 09:46, 18 maj 2014

Pozdrawiam niedzielnie.
Jag_58 10:31, 18 maj 2014

Gosiu macham weekendowo
Jag_58 10:52, 18 maj 2014

Gosiu teraz dopiero przejrzałam zdjęcie widok bardzo przykry ,ale niestety na pogode wpływu nie mamy , u nas dla odmiany brak wody bo mój M mówi ze trzeba zacząc podlewac bo pod drzewami sucho , a wystarczyło by rozłozyc ten deszcz sprawiedliwie ,no ale .... siła wyższa
Gocha 10:00, 19 maj 2014

jotka napisał(a)
Przykry widok efektów deszczu ...
Parę lat temu jak jeszcze nasza glina była nie uzdatniona ogrodowo, to po kazdym wiekszym deszczu tak wygladalo. A tu dodatkowo takie zniszczenia po gradzie. Życzę szybkiej poprawy pogody.

Jolu na te rabaty nawiezione było i trochę ziemi czarnej i trochę piasku. Ale te ciągłe deszcze i ulewy spowodowały, że glina i kamyczki wyszły na wierzch a ziemia gdzieś sie skryła. Dodatkowo wszystko mocno ubite. Ale już od wczoraj słońce grzeje i pewnie niedługo zatęsknimy za deszczem. Tak to jest, że nigdy nie można nam dogodzić. Chciałoby się , żeby np. tak co parę dni popadał ładny deszczyk nocą a w dzień świeciło słoneczko. Pozdrawiam
Gocha 10:06, 19 maj 2014

BusyBee napisał(a)
Przykro patrzeć na takie obrazki U mnie dzisiaj piękne słońce od rana, mam nadzieję, że u Ciebie też
Mimo niedzieli będę pryskać na grzybowe, bo jutro nie mam czasu, a temperatura rośnie.

W tamtym roku, przy podobnych warunkach ( dużo wilgoci i później bardzo ciepło) padł mi 8-letni piękny tulipanowiec. Miał już 5 metrów i szeroką koronę. Ratowałam jak mogłam- zwinął się w 2 tygodnie

Widzę u Ciebiej uż gotowe skrzyneczki Czyli sezon na jednoroczne oficjalnie otworzyłaś. Super widok

Pozdrawiam niedzielnie!

Witam. U mnie wczoraj też już ładne słoneczko było, ale w ziemi jeszcze nie można było nic zrobić bo za mokro.U mnie dzisiaj będzie najprawdopodobniej opryskiwanie. A czym Ty pryskałaś i czy wszystkie rośliny i ozdobne i owocowe i drzewa można pryskać tym samym i czym najlepiej- oczywiście od grzybów w tej chwili najpilniej.? Sezon na balkonowe rozpoczęłam ale coś nie jestem zadowolona z tych pelargonii białych i fioletowych zwisających- jakieś jakby wybujałe. Może trzeba było raczej kupić takie zwykłe stojące. Pozdrawiam
Gocha 10:08, 19 maj 2014

Mirella napisał(a)
Widzę Gosiu że u Ciebie tak jak u mnie ulewa za ulewą, kiedy to się skończy? ale ogród piękny jest.

Mirelko u mnie już był totalny przesyt deszczu. Wczoraj na szczęście już nie padało i ziemia powoli wysycha tylko teraz jest taka zbita skorupa na powierzchni ziemi i trzeba by to chociaż zruszyć. Życzę ładnej pogody.
Gocha 10:09, 19 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Pozdrawiam niedzielnie.

Pozdrawiam poniedziałkowo
Gocha 10:12, 19 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Gosiu teraz dopiero przejrzałam zdjęcie widok bardzo przykry ,ale niestety na pogode wpływu nie mamy , u nas dla odmiany brak wody bo mój M mówi ze trzeba zacząc podlewac bo pod drzewami sucho , a wystarczyło by rozłozyc ten deszcz sprawiedliwie ,no ale .... siła wyższa

Szkoda, że nie stanowimy naczyń połączonych to można by było przekazywać sobie trochę wody w miarę potrzeb. U mnie od wczoraj już nie pada i ziemia przesycha. Tylko teraz jak wystrzelą chwasty to się chyba załamię. Nie mam wysypanej kory nawet w te miejsca gzie już posadzone i mogłabym już wysypać korę- niestety kora też kosztuje a tu skarbonka pusta.
Mille 11:10, 19 maj 2014

Ale nam pogoda dała popalić, co? Grad u mnie połamał kilka naparstnic i podziurawił troszkę hosty, ale w sumie myślałam, że będzie gorzej. Bardziej martwi mnie, kiedy ta woda wyschnie z mojej gliny, bo takie zaleganie źle się może skończyć dla niektórych rośliny
A teraz dla odmiany słońce tak grzeje, że chyba idzie lato...

Gosiu, skąd Ty masz kwitnące kosmosy?! U mnie niedawno dopiero wzeszły...
Gocha 11:26, 19 maj 2014

Mille napisał(a)
Ale nam pogoda dała popalić, co? Grad u mnie połamał kilka naparstnic i podziurawił troszkę hosty, ale w sumie myślałam, że będzie gorzej. Bardziej martwi mnie, kiedy ta woda wyschnie z mojej gliny, bo takie zaleganie źle się może skończyć dla niektórych rośliny
A teraz dla odmiany słońce tak grzeje, że chyba idzie lato...

Gosiu, skąd Ty masz kwitnące kosmosy?! U mnie niedawno dopiero wzeszły...

U mnie też całe szczęście grad sypał niedługo ale dosyć gęsty i spory, jeszcze szybko sprzątnęłam przed nim jednoroczne pod taras. Ziemia u mnie zbita taka skorupa, trochę zaczęłam ją pazurkami traktować. Ten kosmos to kupiłam jedną sadzonkę w ogrodniczym bo wydaje mi się, że on z tych niższach odmian będzie- taka mam nadzieję. Ja też mam małe jeszcze- te które same się wysiały w tamtym roku. Na razie je zostawiłam ale nie wiem gdzie je będę mogła posadzić. Nie bardzo mi one teraz pasują do tych rabat które zrobiłam- za duże rosną. Może gdzieś wymyślę dla nich miejsce. Pozdrawiam.