Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

BusyBee 13:02, 22 maj 2014

Gocha napisał(a)
U mnie kosmos w 2012 r. rósł tak :

Nie wiem gdzie mogłabym go posadzić w tym roku. Wprawdzie uwielbiam te kwiaty ale mam zawsze problem , żeby znaleźć dla nie miejsce odpowiednie. Siewki kosmosu zawsze w dużych ilościach rozdaję po sąsiadkach.

Piękny ten kosmos! Ma urok w dużej grupie.
ewa004 13:13, 22 maj 2014

Z żywiołem nie wygramy niestety
Współczuję strat
Gocha 13:47, 22 maj 2014

asiach napisał(a)

A Ciebie Gosiu pozdrawiam
We wrześniu daj znać - orzechy!

Asiu jeżeli chodzi o orzech to z przyjemnością przypomnę ( jak nie zapomnę )
Gocha 13:53, 22 maj 2014

BusyBee napisał(a)

Piękny ten kosmos! Ma urok w dużej grupie.

Ja bardzo lubię kosmos-czuję sentyment do niego- przypomina mi wiejskie ogródki z dzieciństwa. I własnie ładnie mu w grupach a ja teraz nie mam za bardzo miejsca na takie grupy większe kosmosu. W tamtym roku też nie bardzo miałam to trochę poeksperymentowałam. Posadziłam parę roślinek tak prawie pojedynczo , uszczykiwałam je jak już miały około 50 cm- więc się mocno zagęściły, i wtedy zrobiłam je takie w formie drzewka . Całkiem fajnie wyglądały i nie przeszkadzały niższym kwiatom jednorocznym. Może podobnie zrobie i w tym roku.
Gocha 13:55, 22 maj 2014

Mille napisał(a)
Ja też bardzo lubię kosmosy, śliczne są, choć mają bardzoo wiejsko-sielski charakter i rzeczywiście nie łatwo je wkomponować wszędzie.

Dla takiego wiejsko-sielskiego efektu warto mieć choc pare sztuk. Ja narazie trzymam siewki kosmosu te co się same nasiały. Może je gdzieś zagospodaruję.
Gocha 14:01, 22 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu u mnie ogród po ulewach też tak wyglądal na szczęście szybko bajora znikały. Liście jednak zostaly utytlane blotkiem Teraz za to słonko świeci Pozdrawiam

Małgosiu ale Ty masz napewno dużo lepszą ziemię. U mnie po tych ulewach glina wyszła na wierzch i to nie za ładnie wygląda. Ale jak będę dysonowała jakąś kasą to może kupię korę i wysypię w te rabaty . Pozdrawiam
malgorzata_s... 14:10, 22 maj 2014

Gosiu u mnie też glina jest i jeszcze kamienie. Na rabatach ciut lepiej bo już tyle lat nawożę i dosypuję
Teraz za to będzie beton bo słońce świeci i wysuszy. Cmokam
Gocha 17:03, 22 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu u mnie też glina jest i jeszcze kamienie. Na rabatach ciut lepiej bo już tyle lat nawożę i dosypuję
Teraz za to będzie beton bo słońce świeci i wysuszy. Cmokam

No właśnie u mnie tu gdzie glina na wierzchu już jest beton. Trzeba już zruszać pazurkami na gwałt a ja teraz wracam wieczorem dopiero do domu, i jak nie muszę działać w domu to mogę wpaść do ogrodu zaledwie na godzinkę.
Rench 17:39, 22 maj 2014

Zapytam jak Zeta,co ty chcesz kapitalnie remontować,jak masz taki ładny ogród..../
Zdradz czym podlewasz te Chopiny, sadziłam ze moje były ładne,ale Twoje są obłędne
Fotki palbina na pniu powinni szkółkarze od ciebie kupować
Spotkałam się z opinią,że taki piękny palbin na pniu to fotomontaż,twój przeczy wszystkim takim opowieściom
Gocha 23:05, 22 maj 2014

Rench napisał(a)
Zapytam jak Zeta,co ty chcesz kapitalnie remontować,jak masz taki ładny ogród..../
Zdradz czym podlewasz te Chopiny, sadziłam ze moje były ładne,ale Twoje są obłędne
Fotki palbina na pniu powinni szkółkarze od ciebie kupować
Spotkałam się z opinią,że taki piękny palbin na pniu to fotomontaż,twój przeczy wszystkim takim opowieściom

Renatko ja naprawdę mam bardzo dużo do poprawy w ogrodzie. Rownież część warzywna jest do przerobienia. Jeżeli chodzi o róże to faktycznie Chopiny rosną mi bardzo ładnie. A właściwie rosły bo w tym roku wszystkie pąki róż mam zjedzone, na razie jest dużo mszycy i trochę też krzewy są gorsze niż zazwyczaj. Ja właściwie tylko raz w ciągu sezonu dawałam nawóz granulowany pod róże. A tak wogóle to się nimi nie przejmowałam a one były zawsze ładne. Dopiero jesienią łapała je szara pleśń. Ważne jest też jakie rośliny się zakupi. Sporo jest podróbek Chopina. Jeżeli chodzi o lilak Palibin to faktycznie ten mój mógłby być wykorzystywany jako reklama. Teraz właśnie zaczyna kwitnąć. Korona jego jest dosyć spora, w najszerszym miejscu chyba ma ponad metr. Parę zdjęć lilaka dla Ciebie z pozdrowieniamiNie patrz proszę na moją trawę, nie mamy kiedy skosić. U mnie trawa nigdy nie będzie tak wypielęgnowana jak u innych osób na Ogrodowisku