Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 08:16, 13 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dobrze widzę czyni się jużwoczachmieni??? Dwie te tęcze ??

Witaj Małgosiu. Fajnie , że do mnie wpadłaś-cieszę się bardzo. Nie mylisz sie- to faktycznie 2 tęcze ( jedną mogłabym oddać Warszawie, żeby mogła sobie ustawić w miejsce tej spalonej ) . Wczoraj 2 razy na niebie były podwójne tęcze i to tylko po południu. A co było w dzień to nie wiem. Też mogły być tęcze bo u nas pogoda wczoraj była mocno deszczowa i trochę przeplatana słońcem. Tak po za tym to przecudny masz ogród, bardzo często u Ciebie goszczę i podziwiam Twoje włości. Pozdrawiam
Gocha 08:24, 13 maj 2014

viva napisał(a)
Gosia, bardzo szalejesz i w ogrodzie i z zakupami
Rabata z kulkami ślicznie wyszła
Z zakupami bylinowymi u Dębskich mam podobne doświadczenia. Często też nie ma opisanych odmian, czy koloru a to dla mnie jest nie do przyjęcia. U Czarneckich z kolei nie ma bylin (nie wiem jak w punkcie) inne rośliny w bardzo przystępnej cenie. Kupowałam w szkółce przy domu.
Sadzonki perowskii kupiłaś bardzo ładne i w dobrej cenie. Szkoda, że tak daleko mam

No właśnie u Dębskich nie było wszystkich roślin z katalogu, właściwie wybór był niewielki. Nie było podanych odmian ani kolorów. Tylko jeżeli zakwitły to wtedy tylko było widać jaki kolor. U Czarneckich byłam przy domu ale było już za późno i było zamknięte. Kiedyś się jeszcze wybiorę jak będę miała coś konkretnego do kupienia z krzewów. Co do perovskii to też uważam, że rośliny są ładne. Ja staram się w tej szkółce gdzie kupiłam perovskię kupować możliwie najwięcej oczywiście rośliny, które mi pasują do nasadzeń, ponieważ mają ładne, zdrowe i sprawdzone rośliny i w przystepnych cenach. A daleko mieszkasz od Lublina jeśli mogę wiedzieć ? Pozdrawiam
jola54 11:41, 13 maj 2014

Witaj Małgosiu!, Ja Twój wątek już dawno przeczytałam, tylko jakos tak zawsze nigdy nie ma czasu ażeby coś napisać.Rzeczywiście z Lublina do Hrubieszowa to po drodze do mnie. ja mieszkam ok 3o km od Hrubieszowa i wiem gdzie są Trzeszczany. Twój ogród jest przepiekny, mój to malutka działka rekreacyjna, na której jeszcze wiele brakuje. Pozdrawiam serdecznie
Gocha 13:03, 13 maj 2014

jola54 napisał(a)
Witaj Małgosiu!, Ja Twój wątek już dawno przeczytałam, tylko jakos tak zawsze nigdy nie ma czasu ażeby coś napisać.Rzeczywiście z Lublina do Hrubieszowa to po drodze do mnie. ja mieszkam ok 3o km od Hrubieszowa i wiem gdzie są Trzeszczany. Twój ogród jest przepiekny, mój to malutka działka rekreacyjna, na której jeszcze wiele brakuje. Pozdrawiam serdecznie

Jolu ja robię zdjęcia tylko w tych miejscach, które nadają się do pokazania. a po drugie to na zdjęciach zawsze ładniej wychodzi ogród niż w rzeczywistości ( jak się chce taki efekt uzyskać to nie ma problemu z tym ) W moim ogrodzie jest mnóstwo do zrobienia. Na przykład część warzywniczą w tym roku chyba spisałam na straty. Wczoraj zastanawiałam się czy by nie zrobić jej zdjęcia ale wolałam się nie załamywać- bo sam chwast- nigdy tak jeszcze nie miałam. Nic nie było tam robione bo zajęliśmy się częścią ozdobną. A w warzywniku chcę przeprowadzić duże zmiany i wymagają one teraz dużego nakładu pracy. Chcę zmienić formę grządek i pomiędzy nimi zrobić szerokie pasy trawy do koszenia. I cała część przy siatce ogrodzeniowej od strony sąsiadów jest do zrobienia ( wykarczowanie pni leszczyn , usunięcie chwastów, i nasadzenia ) . Także mam naprawdę dużo pracy, żeby faktycznie można było sie pochwalić ogrodem. A dla Ciebie chyba taka mniejsza działeczka to w sam raz bo masz też czas na malowanie obrazów a nie tylko grzebanie w ziemi. Cudowna ta Twoja pasja Pozdrawiam.
barbara_kraj... 00:56, 14 maj 2014

No, postęp w nasadzeniach niebywały!
Pięknie jest, a ze szpalerku perovskii kto wie, czy nie będziesz bardziej zadowolona niż z lawendy. Też niebieska i pachnie, i wyjątkowo lekko wygląda
asiach 01:47, 14 maj 2014

Ogród piękny i kolorowy i jeszcze podwójna tęcza. Dobrze, że czasami pada deszcz i świeci słońce bo:
- wszystko pieknie się rozwija i można dostrzec przepiękne zjawisko na niebie
beta 10:23, 14 maj 2014

z rewizytą wpadłam...myslałam że sobie podoglądam, ale zdjecia mi się nie chcą ładowac....w takim razie wieczorkiem zawitam

pozdr
Gocha 10:30, 14 maj 2014

beta napisał(a)
z rewizytą wpadłam...myslałam że sobie podoglądam, ale zdjecia mi się nie chcą ładowac....w takim razie wieczorkiem zawitam

pozdr

Cieszę się , że wpadłaś, pozdrawiam i zawsze gorąco zapraszam. To do wieczorka. Miłego dnia.
Jag_58 10:33, 14 maj 2014

Gocha napisał(a)

Jolu ja robię zdjęcia tylko w tych miejscach, które nadają się do pokazania. a po drugie to na zdjęciach zawsze ładniej wychodzi ogród niż w rzeczywistości ( jak się chce taki efekt uzyskać to nie ma problemu z tym ) W moim ogrodzie jest mnóstwo do zrobienia. Na przykład część warzywniczą w tym roku chyba spisałam na straty. Wczoraj zastanawiałam się czy by nie zrobić jej zdjęcia ale wolałam się nie załamywać- bo sam chwast- nigdy tak jeszcze nie miałam. Nic nie było tam robione bo zajęliśmy się częścią ozdobną. A w warzywniku chcę przeprowadzić duże zmiany i wymagają one teraz dużego nakładu pracy. Chcę zmienić formę grządek i pomiędzy nimi zrobić szerokie pasy trawy do koszenia. I cała część przy siatce ogrodzeniowej od strony sąsiadów jest do zrobienia ( wykarczowanie pni leszczyn , usunięcie chwastów, i nasadzenia ) . Także mam naprawdę dużo pracy, żeby faktycznie można było sie pochwalić ogrodem. A dla Ciebie chyba taka mniejsza działeczka to w sam raz bo masz też czas na malowanie obrazów a nie tylko grzebanie w ziemi. Cudowna ta Twoja pasja Pozdrawiam.

Gosia i na warzywnik przyjdzie czas ,może już warzyw to nie wysiejesz ,ale przygotujesz sobie teren na przyszły rok część ozdobna wyszła super ,ale już to mówiłam ,ale pochwał nigdy nie za wiele bo zachęcają do działania i dalszej harówki
Gocha 11:11, 14 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Gosia i na warzywnik przyjdzie czas ,może już warzyw to nie wysiejesz ,ale przygotujesz sobie teren na przyszły rok część ozdobna wyszła super ,ale już to mówiłam ,ale pochwał nigdy nie za wiele bo zachęcają do działania i dalszej harówki

No właśnie do harówki, ale o dziwo nie przeraża mnie to teraz, strasznie chce mi się działać w ogrodzie ale warunki pogodowe w ogóle na to nie pozwalają. U nas cały czas leje z tylko malutkimi przerwami. Ziemia jest na full nasiąknięta wodą, nawet po trawniku stąpa się jak po bagnie. A w warzywniku nie liczę już na wysiewanie marchwii czy pietruszki itp. Ale może koper , sałaty. coś jeszcze jesienią sadzone czy siane np. czosnek. szpinak. No, coś się znajdzie , a jak nie coś do jedzonka to nawóz zielony też się przyda. Byle by było coś ruszone z grządkami. Ale na razie za mokro. Pozdrawiam