Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 11:15, 14 maj 2014

asiach napisał(a)
Ogród piękny i kolorowy i jeszcze podwójna tęcza. Dobrze, że czasami pada deszcz i świeci słońce bo:
- wszystko pieknie się rozwija i można dostrzec przepiękne zjawisko na niebie

Asiu jak tylko u nas pokazuje się tęcza to zazwyczaj po stronie gdzie nie mam dużych nasadzeń i obok mam 3 ha pola uprawnego. Także nic mi nie zasłania tej tęczy i mogę się na nią napatrzeć. Ale na razie nie chcę żadnych tęcz bo to niestety wiąże się nierozerwalnie z deszczem i to dużym. A tego mam w tej chwili po czubki... Ale liczę na to , że będzie lepiej i wszystkim tego życzę
Maria667 13:47, 14 maj 2014

Gocha napisał(a)

To właściwie jest Syringa meyeri ‘Palibin’- czyli lilak odm. Palibin. A właściwie to jak zwał tak zwał ale jest ładny i pachnący. Pozdrawiam.

Czyli odmiana lilaka Mayera
Bardzo duże zakupy porobiłaś. Ogród masz jeszcze młody , ale bardzo ładny i taki poukładany.
Widać, że wiesz, co chcesz osiągnąć.
Pozdrawiam.
iwonaal 13:50, 14 maj 2014

Alisonek 18:13, 14 maj 2014

Gocha napisał(a)

Asiu zapraszam na rabarbar- będziesz miała na kolejne ciasto. Porzeczki czerwone faktycznie super rosną i to bez żadnej pomocy, niespecjalnie się nimi przejmuję a one i tak super owocują. Dużo gorzej jest z porzeczką czarną u mnie.

Czarną przytnij na wiosnę najstarsze pędy, powinna odżyć i obudzić sie do owocowania
Gocha 19:29, 14 maj 2014

Alisonek napisał(a)

Czarną przytnij na wiosnę najstarsze pędy, powinna odżyć i obudzić sie do owocowania

Dzięki za radę ale to mogę zrobić dopiero za rok. Zobaczymy jak w tym roku zaowocuje. W tym roku kupiłam 8 nowych krzaków dwóch odmian. Może w trochę lepszym miejscu posadziłam.
Gocha 19:40, 14 maj 2014

Maria667 napisał(a)

Czyli odmiana lilaka Mayera
Bardzo duże zakupy porobiłaś. Ogród masz jeszcze młody , ale bardzo ładny i taki poukładany.
Widać, że wiesz, co chcesz osiągnąć.
Pozdrawiam.

Marysiu. Ten mój ogród nie jest młody. On jest w naszej rodzinie od 35 lat. Teściowie kupili go w 1979 roku. Mieli tu założony sad wiśniowy. i sporo różnych nasadzeń raczej użytkowych a nie ozdobnych, drzewa krzewy i warzywnik. My zaczęliśmy budowę w 2000 r,wtedy postawiliśmy dom w stanie surowym. w 2004 wykończyliśmy go i 10 lipca 2004 roku przeprowadziliśmy się ( oczywiście w sobotę jak nauczyła mnie moja mama ) Budując dom usunęliśmy większość wiśni z naszej części ( one były już bardzo stare i spróchniałe ) . Zostały z drzew tylko 3 jabłonie. Ja zrobiłam też nową część sadowniczą- jabłonie, czereśnie , śliwy. Posadziłam brzozy, modrzew świerki. Te rabaty przed domem nie mają większych nasadzeń dlatego może wydaje się, że ogród jest młody. A to tylko złudzenie. Pozdrawiam
Gocha 19:41, 14 maj 2014

iwonaal napisał(a)

malgorzata_s... 19:46, 14 maj 2014

Focha dzięki za miłe słowa U nas niestety na tęczę szans brak Leje i niebo jak z ołowiu
Zimno przy tym Ja jednak ciepło pozdrawiam
Gocha 20:36, 14 maj 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Focha dzięki za miłe słowa U nas niestety na tęczę szans brak Leje i niebo jak z ołowiu
Zimno przy tym Ja jednak ciepło pozdrawiam

U nas teraz też zero szans na tęczę.Chyba tak samo jak u Ciebie- zimno, paskudnie, mokro- ohydnie. Tylko siedzieć w domu pod kocykiem. I gorąca herbata w ręku. U Ciebie chociaż tak kolorowo w całym ogrodzie to i na duszy cieplej jak się wkoło porozglądasz. Pozdrawiam
Jag_58 21:02, 14 maj 2014

Gosiu u nas tez nie za fajnie chociaż jeszcze nie pada ,było nawet słoneczko ,ale ogólnie zimno nie pozostaje nic innego jak czekać na cieplejsze dni