Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kindzia 11:12, 14 maj 2018

Coś Ty, dużych bym nie śmiała! Te siewki Ci ukraść chciałam...
Gocha 11:23, 14 maj 2018

Betka napisał(a)
Małgosiu pięknie kolorowo !!!! napatrzyłąm się
Ze skrzypem ciężka walka będzie ja swój pędzelkowałam niezozcięczonym opryskiem i podziałało teraz wychodzi tylko gdzieniechgdzie powtórzę jeszczw w tyk roku taki zabieg!!!

Beatko pędzelkować to u mnie nie ma szans bo za dużo tego. Podobno nie lubi jak mu się grzebie w korzeniach więc trochę mu pogrzebiemy a on sobie pójdzie precz- taki jest plan
Gocha 11:26, 14 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Coś Ty, dużych bym nie śmiała! Te siewki Ci ukraść chciałam...

Jak o siewki Ci chodziło to mogę wydłubać trochę i posadzić do doniczek i przywieźć to będziesz miała szybciej. A może jeszcze komuś tak mam zrobić- możesz się zapytać. A jak Ci sie podoba te grzebanie nocą to albo sobie jeszcze dobierzesz albo się zasadzisz na coś innego. Do wyboru do koloru. Tylko teraz mnie poinformuj że idziesz na szaber to nie będę wychodziła w tym czasie do ogrodu
Betka 11:27, 14 maj 2018

Gosiu rób jak tam uważasz ale wapnowanie też guzik pomoże mamiętam jaj tata zamówił pełny skład wapna i no nim skrzyp rósł wiec już pogubiłam się co on lubi a czego nie !!! Wiem tyle kilka podejsc z pendzelkiem i szlak go trsfi ! Przekup chłopaków niech ci taki zabieg przeprowadzą oczywiście w maseczkach !!!!
Gocha 12:08, 14 maj 2018

Betka napisał(a)
Gosiu rób jak tam uważasz ale wapnowanie też guzik pomoże mamiętam jaj tata zamówił pełny skład wapna i no nim skrzyp rósł wiec już pogubiłam się co on lubi a czego nie !!! Wiem tyle kilka podejsc z pendzelkiem i szlak go trsfi ! Przekup chłopaków niech ci taki zabieg przeprowadzą oczywiście w maseczkach !!!!

Beatko ja nie pisałam o wapnowaniu bo tam mam też kwasoluby wiec nie mogę dawać im wapna. Mówiłam o grzebaniu pazurkami i wyrywaniu tego paskudztwa.A jak nie lubi tego to może sobie pójdzie. Ja obserwuję ze to może być prawda.Na rabatach które częściej odchwaszczam jest go bardzo mało a tam gdzie nie spulchniam i nie grzebię rośnie sobie go w bród.
malgorzata_s... 13:27, 14 maj 2018

Czym ty tego Palinka karmisz??CudnyPiękna wiosna
Gocha 15:11, 14 maj 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Czym ty tego Palinka karmisz??CudnyPiękna wiosna

Gosiu niczym szczególnym go nie karmię, tylko i wyłącznie miłością. On wie to doskonale że go bardzo lubię i nie chce mnie zawieźć. Niestety po kwitnieniu chyba go już mocno przytnę w celu redukcji jego rozmiarów. Na zdjęciu tak nie widać jego wielkości. Ale on ma około 3 m. obwodu. Buziaki
Ewa777 16:30, 14 maj 2018

Gocha napisał(a)
Palibin w roli głównej

A tutaj zeszłoroczny nabytek i porównanie starego i młodego

Niemożliwe, że tak urósł przez rok Twoja miłość do niego jest wielka

Rabata tarasowa zapowiada się rewelacyjnie. Masz tego skrzypu. U mnie też gdzieniegdzie się pojawia.

Zupełnie nie wiem, które to miejsce z nową trawką na rozplantowanej ziemi. Nie umiem tego umiejscowić
mirkaka 19:24, 14 maj 2018

Gosiu, zawsze można gnojówkę ze skrzypu zrobić
Piękne masz piwonie, taka ich masa ale róże już kwitną? szok.
Ogród wymuskany
AgataP 19:32, 14 maj 2018

Gosiu obejrzałam wszystko dwa razy

Peonii to masz od jasnej cholerki hahah jak zakwitną to klękajcie narody
Piękny też jest berberys erecta, ja muszę poczekać jeszcze ze dwa lata by taki się stał. Rozchodniki rzeczywiście w tym roku i u mnie niezłe porosły, wszytko jakoś tak przyspiesza z kwitnięciem... oby jesień się też tak nie pospieszyła.

A warzywniakiem się nie przejmuj - są rzeczy ważne i ważniejsze, gdybym nie miała czasu to wybrałabym to co sprawia mi i moim dzieciom przyjemność

buziaki, będę zaglądać bo u Ciebie tyle się dzieje w ogrodzie...