Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 11:13, 09 maj 2019

katel napisał(a)
Gosiu pięknie u Ciebie, amanogawy zjawiskowe - obok mnie na Nałączowskiej są w rzędzie posadzone amanogawy i dziś się na nie nie mogłam napatrzeć .
W niedzielę jest Eden na terenie targów - ja się nie wybieram ale może Ty będziesz miała ochotę podjechać.
Pozdrawiam

Kasiu Amanogawy też mi sie bardzo podobają tylko szkoda że kwitną krótko chociaż w tym roku jak jest chłodniej to dłużej można się nimi nacieszyć. A nawet jak nie kwitną to stanowią mocny i ładny element ogrodu- ładny pokrój i ładnie się przebarwiają jesienią. Warto je mieć.Buziaki
Gocha 11:18, 09 maj 2019

Mala_Mi napisał(a)
Amonagawy masz piekne i to jeszcze 4

Widzę, że też przeszarpałaś ciemierniki Ależ nas te łapska swędzą

Aniu mogłam sobie pozwolić na zakup tylu sztuk bo płaciłam niewielkie pieniądze. Te 3 mniejsze razem rosnace płaciłam po 20 zł. a jedną jeszcze dokupiłam troszkę później i była większa od poprzednich ale zapłaciłam 30 zł. Wszystkie oczywiście kupowane w lokalnych szkółkach. A cena w centrum ogrodniczym za taką wiekszą jak ta moja dokupowana to było 190 zł. Więc troszkę różnicy w cenach było.
Ciemierniki uwielbiam- są ozdobą cały rok. A w tym roku z ich kupnem to faktycznie przyszalałam. Ale widziałam że Ty też nowe kupujesz. Buziaki Aniu
Gocha 11:22, 09 maj 2019

Marga napisał(a)
Imponująca kolekcja ciemierników
Wiesz Gosiu, nie widziałam, że masz aż 4 amonagawy. Robią wrażenie kiedy kwitną.
I miałam już się pytać, dlaczego Twoje tulipany rosną w kępach Ale już doczytałam, że sadzisz je w koszykach po 8 Fajnie wyglądają, a i nornice ich nie wszamają.

Moniczko musisz sobie kupić Amanogawy bo sa cudne i u Ciebie byłoby im dobrze.
Po siewki ciemierników zawsze możesz podskoczyć do mnie. Przecież wiesz że u mnie ich pod dostatkiem. Jestem ciekawa jak się mają te siewki ostatnio wzięte przez Ciebie.
Tulipany muszę sadzić w koszyczkach bo inaczej są pożywieniem nornic i wtedy nie ma co cieszyć oczu.Staram się kilka koszyczków jesienią zawsze posadzić i sprawdzam które powtarzaja kwitnienie w kolejnych latach.
Buziaki
Gocha 11:25, 09 maj 2019

anpi napisał(a)
U Ciebie Gosiu to ciemiernikowe szaleństwo!Przepiękne.Ja sobie dozuję po kilkaNa amanogawę narobiłaś mi ochoty

Aniu w Twoim ogrodzie Amanogawa na pewno bedzie pieknie wygladać. Ciemierników w tym roku kupiłam faktycznie wyjatkowo dużo ale w moim lokalnym ogrodniczym mieli tak piękne egzemplarze od Zymona że az żal było nie kupić. A tym bardziej że robiłam dla nich miejsce- usuwałam brzydko rosnacą bergenię. Buziaki
Gocha 11:27, 09 maj 2019

Nikita napisał(a)
Gosiu, twój ogród jak zwykle piękny i kolorowy.
Ale ciemierniki i amanogawy zawładnęły moim sercem!!!

Madziu dziękuję za miłe słowa. Super że Ci się podobały. A może zróbcie sobie znowu wycieczkę do Lublina. Gorąco ściskam
malgorzata_s... 11:27, 09 maj 2019

Gosiu cudne ukwiecone drzewka Warzywnik wymiataTeż już masz te szkarady ćmy? Matko kochana co za paskudztwo. Buziaki
jolanka 11:33, 09 maj 2019

Warzywnika tez zazdroszczę ale pracy w nim to niekoniecznie
Gosiu, podziałało coś na tę ćmę? Jak lawenda, przezimowala dobrze?
Gocha 11:37, 09 maj 2019

ewsyg napisał(a)
Małgosiu, a ja nie mam niezapominajek i czas naprawić to zaniedbanie. Tulipanki ładnie kwitną, a piesek ich pilnuje, żeby ktoś ich nie ukradł

Pozdrawiam

Ewo ja też nie posiadam niezapominajek. Te z niebieskimi kwiatkami bo brunery. Lubię je za ich kwiatki niezapominajkowe a jednocześnie ich liście są ozdobą aż do zimy.
Tulipany staram sie sadzić co roku ale tylko kilka woreczków kupuję. A Pola zawsze ze mną w ogrodzie.
Pozdrawiam
Gocha 11:42, 09 maj 2019

yolka napisał(a)
Uprawę ziemniaka oglądam, czekam tez na plony. Mam 6 worków z wczesnymi (sadzone podkiełkowane i 6 worków + donica z nie kiełkowanymi. Ciekawa jestem co z tego będzie. Idę zaraz oglądać swoje bukszpany

Jolu sama się zastanawiałam nad posadzeniem ziemniaków w workach ale jak to u mnie na myśleniu sie skończyło. Ja posadziłam ziemniaki pierwszy raz i postanowiłam ten sposób wypróbować. Miałam też posadzić je do gruntu po to żeby mi polepszyły ziemię którą miałam od dłuższego czasu nie uprawianą. Ale nie mam tego kawałka jeszcze przygotowanego i może być problem z realizacją chociaż ziemniaki kupione i czekają.
Też jestem ciekawa czy bedzie jakiś plon z tak posadzonych w walcach ziemniaków. Będę obserwacje prowadzić . Zawsze to jakieś kolejne doświadczenie. Pozdrawiam gorąco
Gocha 11:47, 09 maj 2019

AgataP napisał(a)
Jaka zmiana w warzywniku no pięknie się zrobiło... pamiętam stan poprzedni
brawo Małgoś

Agatko ja jestem zauroczona Twoim warzywnikiem i starałam sie w Tym roku wziąć z Ciebie przykład. Przede wszystkim po raz pierwszy tak wcześnie posiałam warzywa i posadziłam cebulkę.Sukcesywnie sieję kolejne. Robimy kolejne miejsca na sianie i sadzenie.
Staram sie też dokształcac się w kwestii ściółkowania w ogrodzie. Na razie mam ściółkę ze skoszonej trawy i z takich drobnych zrębków a właściwie podobne sa do trocin zrobionych z naszych ścinanych gałęzi drzew.