Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 22:53, 15 cze 2014

Gocha 22:59, 15 cze 2014

Gocha 23:09, 15 cze 2014

Ta lawenda jakaś inna niż miałam do tej pory. Nie wiem jaka to odmiana i czy zimuje u nas. Ma takie długie pędy z kwiatostanami

Dwie żurawki w tym miejscu i jeszcze jedną z innego miejsca musiałam wyrzucić, miały zjedzone korzenie i zamierały

Kasik 23:18, 15 cze 2014

Gosiu wiesz co może oznaczać, jak Żurawka zamiera i ma podżarte korzenie? To mogą być opuchlaki. Musisz rozgrzebać ziemię pod nimi i jeśli będą to wyrzucić. One się zabiorą za kolejne.
Ja w tamtym roku dostałam 5 pięknych dwuletnich Żurawek, a wiosna wszystkie wyjęłam bez korzeni. i uschnięte.

Ogródek zmienia się pięknie.
Pozdrawiam
Gocha 23:37, 15 cze 2014

Kasik napisał(a)
Gosiu wiesz co może oznaczać, jak Żurawka zamiera i ma podżarte korzenie? To mogą być opuchlaki. Musisz rozgrzebać ziemię pod nimi i jeśli będą to wyrzucić. One się zabiorą za kolejne.
Ja w tamtym roku dostałam 5 pięknych dwuletnich Żurawek, a wiosna wszystkie wyjęłam bez korzeni. i uschnięte.

Ogródek zmienia się pięknie.
Pozdrawiam

Kasiu, domyślałam się , że to mogą być opuchlaki ale rozgrzebałam ziemię i nic tam nie znalazłam. Może to nie one, może jakiś inny powód był. Ja nawet nie wiem jak wyglądają opuchlaki. Larwy chrabąszczy to mam u siebie w ziemi w dużych ilościach więc może to one tak zżerały.Pozdrawiam
Kasik 23:45, 15 cze 2014

Wejdź na watek "W Gąszczu u Tess" na stronę 313. Musisz zmienić numer który pojawia się na u góry ekranu- tam gdzie jest adres. Ona pokazuje opuchlaki.
Milka 14:16, 16 cze 2014

Masz cudownie wykulkowane buksiki! i jakie wspaniałe ostróżki i tyle nowych trawek
Gocha 14:29, 16 cze 2014

irena_milek napisał(a)
Masz cudownie wykulkowane buksiki! i jakie wspaniałe ostróżki i tyle nowych trawek

Irenko jak to fajnie, że na zdjęciach jest tylko to co chcę pokazać. Faktycznie wykulkowałam wczoraj jednego buksika i jemu zrobiłam fotkę tę z różą Chopin. Pozostałe buksy czekają na postrzyżyny. Ta ostróżka na zdjęciu nadaje się do pokazania, bo inne - różowa, biała i niebieska były przesadzane na wiosnę i słabo rosną i całe teraz są w mączniaku ( i zapomniałam je popryskać a wczoraj pryskane były buki właśnie od pleśni ). A trawki faktycznie sporo mam nowych i jestem ciekawa jak będą się spisywać. Połączyłam je z szałwią i mam nadzieję, że będą stanowiły dla siebie nawzajem dobre towarzystwo. Pozdrawiam Cię Irenko. Miłego tygodnia życzę.
Gocha 14:31, 16 cze 2014

Kasik napisał(a)
Wejdź na watek "W Gąszczu u Tess" na stronę 313. Musisz zmienić numer który pojawia się na u góry ekranu- tam gdzie jest adres. Ona pokazuje opuchlaki.

Kasiu dzięki, zajrzałam. Ja u siebie nie spotkałam chyba takich larw. Pod żurawkami nie było takiego paskudztwa. Larwy chrabąszczy to u mnie są ale takich chyba nie. Mam nadzieję. Pozdrawiam.
iwonaal 22:15, 16 cze 2014

Uwielbiam Twoje rabaty.