Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 13:55, 23 cze 2014

grazyna_olszewska napisał(a)
Super te Twoje chlopaki fajnie że maja swoja pasję to bardzo wzbogaca życie

Dzięki Grażynko. Też tak uważam , że odskocznia jakaś od szkoły musi być. Dobrze, że chcą jeszcze tańczyć.Zapisałam ich w wieku 5 lat do zespołu. Dla nas to był bardzo duży obowiązek. Zawożenie na próby, czekanie na nich, przywożenie i tak w kółko. Duzo dodatkowych prób przed koncertami i nie tylko. Teraz jest nam już łatwiej, są samodzielni, odchodzi sprawa podwożenia na zajęcia. Ale z prób trzeba odebrać, bo kończą je o godzinie 22 a do nas nie ma jak dojechać o tej porze. Ale czego się nie robi dla swoich dzieci. Przynajmniej nie szwędają się gdzieś samopas.Pozdrawiam
iwonaal 16:31, 23 cze 2014

Pozytywnie zazdraszczam pasji, i to u chłopaków. Super. Pozdrowienia od ogrodowiskowej ciotki.
KasiaWB 20:18, 23 cze 2014

Gocha napisał(a)

Witaj Kasiu. O to czuję, że mnie zrozumiesz. W tem weekend są koncerty te kończące rok w zespole- Lublin-Lublinowi. Mój jeden syn tańczy 9 lat a drugi 12 lat. Jeden miał wczoraj rano próbę a po południu koncert a starszy dzisiaj. Jest teraz na próbie a o 17 koncert. Tylko ta pogoda niezbyt przyjazna. Wczoraj na koncercie na szczęście nie padało, tylko się zanosiło na deszcz. Na próbie 3 razy lunęło. Nie mam w związku z tymi koncertami narazie czasu na pracę w ogrodzie i nie bardzo mam siłę na czytanie forum- nie nadążam za czytaniem wszystkich wpisów. Pozdrawiam gorąco. Napisałam na pv

Gosiu nawet nie wiesz jak bardzo Ciebie rozumiem wszystko przerabiałam i moi Rodzice też ) i te próby do 22.00 też wszystko dobrze znam )
wspaniałych masz synów wspaniali tancerze to już chyba reprezentacja co? ach... jak miło powspominać patrząc na te zdjęcia z koncertów do tańców łowickich mam szczególny sentyment .....aleeee kiedy to było ) ale to były fajne czasy no i kondycja i zdrowie wtedy były, że ho ho )
Serdecznie pozdrawiam
p.s. idę przeczytać na priv
Gocha 21:24, 23 cze 2014

KasiaWB napisał(a)

Gosiu nawet nie wiesz jak bardzo Ciebie rozumiem wszystko przerabiałam i moi Rodzice też ) i te próby do 22.00 też wszystko dobrze znam )
wspaniałych masz synów wspaniali tancerze to już chyba reprezentacja co? ach... jak miło powspominać patrząc na te zdjęcia z koncertów do tańców łowickich mam szczególny sentyment .....aleeee kiedy to było ) ale to były fajne czasy no i kondycja i zdrowie wtedy były, że ho ho )
Serdecznie pozdrawiam
p.s. idę przeczytać na priv

Kasiu starszy to od tego roku II reprezentacja a młodszy najstarsza grupa młodzieżowa. Jak na nich patrzę to sama bym sobie potańczyła ale już zero kondycji i mnóstwo kg do przodu.No ale cóż lata lecą- trudno. Fajnie, że im się jeszcze chce. Pozdrawiam
Gocha 21:25, 23 cze 2014

iwonaal napisał(a)
Pozytywnie zazdraszczam pasji, i to u chłopaków. Super. Pozdrowienia od ogrodowiskowej ciotki.

Dzięki serdeczne. Przekażę im również.Pozdrawiam
Viola 11:44, 26 cze 2014

Chłopaki jak malowani, To mój pierwszy spacer po Twoim ogrodzie Małgosiu, ale na pewno nie ostatni. Twoje jednoroczne roślinki są cudowne, u mnie w tym roku (mój drugi sezon dopiero ha,ha) prawie nic nie wzeszło. Muszę poczytać dokładniej Twój wątek, to czegoś się douczę Pozdrawiam
Gocha 12:47, 26 cze 2014

Viola napisał(a)
Chłopaki jak malowani, To mój pierwszy spacer po Twoim ogrodzie Małgosiu, ale na pewno nie ostatni. Twoje jednoroczne roślinki są cudowne, u mnie w tym roku (mój drugi sezon dopiero ha,ha) prawie nic nie wzeszło. Muszę poczytać dokładniej Twój wątek, to czegoś się douczę Pozdrawiam

Witam Violu i dzięki. Ja w tym roku w ogóle nie siałam jednorocznych, staram się trochę zmieniać swój ogród tak, żeby mniej pracy w nim było. I jednocześnie zmieniam kolory w ogrodzie. Eliminuję żółty, pomarańcz i częściowo czerwony. Więc narazie nie pasują mi aksamitki , których zawsze miałam pod dostatkiem. Ale mam teraz taki etap w życiu- kolor biały, różowy, niebieski, czarny i podobne. Pewnie kiedyś mi się zmieni. Miałam wprawdzie posiać aksamitkę w ogrodzie warzywnym ale miałam przerabiany i powstawał bardzo późno i już nie był czas na sianie. Pozdrawiam.
Jag_58 23:10, 26 cze 2014

Gocha napisał(a)
Jagoda oczywiście , że spróbuję zebrać. Przyznam,że nigdy nie zwracałam uwagi na to czy ostróżki mają nasiona, pewnie zawsze obcinałam wcześniej przekwitłe kwiatostany. Tym razem spróbuję zebrać nasiona.I jak tylko będą to oczywiście Ci prześlę tylko jakbyś mogła mi przypomnięć to byłoby bardzo dobrze - proszę. A jak je zbiorę to wysiewa się je jeszcze w tym roku czy w przyszłym ? A nasiona orlika to teraz można wysiać ?

Gosiu można wysiać jeszcze w tym roku ponieważ one normalnie same się rozsiewają ,tak ze nie ma z nimi problemu przypomnę się
Alisonek 23:15, 26 cze 2014

Chłopaki jak malowani tylko gratulować taerntu i chęci do tańczenia
Gocha 08:59, 27 cze 2014

Alisonek napisał(a)
Chłopaki jak malowani tylko gratulować taerntu i chęci do tańczenia

Dzięki serdeczne za pochwałę chłopaków. Też uważam , że fajnie , że chłopaki chcą. Wiem ile to nas kosztowało samozaparcia uporu,cierpliwości, zaangażowania, żeby dotrwali tak długo. A zaczynali obaj mając po 5 lat. Ale to właściwie moja spręzynka bo mąż dawno by zrezygnował z zawożenia ich bo uważa , że nie jest to niezbędne do życia. To ja chciałam ( może dlatego , że sama tańczyłam )żeby mieli jakieś inne zajęcia, wtedy mniej czasu spędzają na kompie. A Zespół narawdę dużo daje- uczy dyscyliny,ogłady. pewności siebie, współpracy w grupie nie mówiąc już o tańcu.Pozdrawiam