Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

ewa004 16:56, 05 lip 2014

A mi by się chciało krzyczeć róże okrywowe przed kulkami
asiach 22:06, 05 lip 2014

Sory Gosiu, ze dopiero teraz ale ja dałabym pomiędzy kule bukszpanowe (bardziej do przodu) żółtą żurawkę a przed nią konwalik czarny
Żurawki żółte dla kontrastu z zielonym bukszpanem a dla nawiązania tego pięknego fragmentu dzisiaj już zrobionego
Zakupy imponujące. Świetnie, że cała Rodzina w ogrodzie. Zawsze to przyjemniej i szybcie
Pozdrawiam ciepło
asiach 22:10, 05 lip 2014

Albo może żurawka ceglasta (nazw nie znam dlatego operuję kolorami) - tą którą posadziłąś na nowej rabacie w miejsce żurawki a zamiast konwalika trawę ozdobną nowość na naszym polskim rynku Turzyca 'Lemon Zest'
Betka 00:11, 06 lip 2014

Gosiu ten berberys to może berberys admiration ?! Dzisiaj takiego kupowałam dla Ewu4 bo u niej nie ma . A przy okazji zrobiłam nie spodziewane zakupy sobie
Zakupy ogromniaste co przed bukszpanami -to już nie aktualne ..w sumie to dobrze bo ja to doradzać jakoś nie potrafię sobie wszystko na wyczucie i na spontana kupuję
Do spotkanie jeszcze trochę mam nadzieję że pogoda nie spłata nam figla i będzie piękne słońce
Róże na pniu masz śliczne ja dzisiaj w szkółce widziałam żółtą na pniu
Gocha 05:52, 06 lip 2014

ewa004 napisał(a)
A mi by się chciało krzyczeć róże okrywowe przed kulkami

Dzięki Ewa. Fajne byłyby róże napewno . Ale skoro daję już kamień chciałabym , żeby było go widać i dlatego nie mogą to być rośliny za bardzo rosnące. Już mam sporo róz różnych to tam raczej co innego. Ale dzięki. Kupiłam jednak berberys admiration. Za chwilę fotka. Pozdrawiam.
Gocha 06:00, 06 lip 2014

asiach napisał(a)
Sory Gosiu, ze dopiero teraz ale ja dałabym pomiędzy kule bukszpanowe (bardziej do przodu) żółtą żurawkę a przed nią konwalik czarny
Żurawki żółte dla kontrastu z zielonym bukszpanem a dla nawiązania tego pięknego fragmentu dzisiaj już zrobionego
Zakupy imponujące. Świetnie, że cała Rodzina w ogrodzie. Zawsze to przyjemniej i szybcie
Pozdrawiam ciepło

Dzięki Asiu za radę. Faktycznie ładnie by to wyglądało. Też się zastanawiałam nad takim rozwiązaniem. Chyba u Danusi jest podobny zestaw. Tylko niestety żurawkę żółtą będzie mi przypalać w tym miejscu- to jest pełne słońce. Tam przy lampie w kamykach też nie wiem czy nie będę musiała wymieniać tych żurawek. Ta żólta źle rośnie ale i ta czerwona też kiepska. Kupiłam jednak berberys admiration i posadziłam. Ale bardzo dziękuję Asiu za pomoc. A co do rodziny w ogrodzie to mąż oczywiście zawsze, bo wszelkie prace cięższe do niego należą. Jasiek czasami troszkę pomaga a Andrzej to raczej mycie i pucowanie samochodu to jego ulubione zajęcie. Pozdrawiam gorąco
Gocha 06:09, 06 lip 2014

Betka napisał(a)
Gosiu ten berberys to może berberys admiration ?! Dzisiaj takiego kupowałam dla Ewu4 bo u niej nie ma . A przy okazji zrobiłam nie spodziewane zakupy sobie
Zakupy ogromniaste co przed bukszpanami -to już nie aktualne ..w sumie to dobrze bo ja to doradzać jakoś nie potrafię sobie wszystko na wyczucie i na spontana kupuję
Do spotkanie jeszcze trochę mam nadzieję że pogoda nie spłata nam figla i będzie piękne słońce
Róże na pniu masz śliczne ja dzisiaj w szkółce widziałam żółtą na pniu

Beatko dzięki. Ten berberys to faktycznie admiraton. Dzisiaj pod zamkiem kupiłam taki mały ale przez to trochę tańszy za 10 zł. szt. Ja też raczej wszystko na spontana robię a szczególnie zakupy i zastanawiam się potem gdzie to posadzić. Te moje róże pienne teraz są ładne ale raczej już przekwitają i na spotkaniu będą chyba w fazie czekania na następne kwiaty a szkoda. Je też mam nadzieję , że na spotkaniu będzie ładna pogoda. A jak myślisz o której naljepiej zacząć spotkanie- myślę , że jakoś wcześnie , żeby był czas na spokojne pogadanie. i żeby później komary nie dawały nam popalić bo ich u mnie jakoś strasznie dużo w tym roku. Pozdrawiam

Gocha 06:18, 06 lip 2014

Sobotnie prace w ogrodzie. Mąż przygotowuje ziemię pod przyszły trawnik

A to zrobiona już część kamyczkowa- wygląda jak korona. Berberysy narazie małe ale trochę jeszcze urosną w tym roku . One docelowo mają być nie za duże. Nie chcę żeby mi zasłaniały kule bukszpanowe.

Betka 09:37, 06 lip 2014

Ślicznie kule z berberysami wyglądają i do tego ten żwir czy kamien SUPER. Ciesze sie na to spotkanie ze będzie w pieknym ogrodzie. A zacząć powinno się wcześnie bo jak sie spotykamy to na pogaduchy czasu zbraknie hihihi pozdrawiam
Gocha 10:57, 06 lip 2014

Betka napisał(a)
Ślicznie kule z berberysami wyglądają i do tego ten żwir czy kamien SUPER. Ciesze sie na to spotkanie ze będzie w pieknym ogrodzie. A zacząć powinno się wcześnie bo jak sie spotykamy to na pogaduchy czasu zbraknie hihihi pozdrawiam

Beatko ja nie wiem czy to kamień czy żwir- to są takie małe kanciaste kawałęczki. Sama nie wiem teraz czy on tu pasuje, chyba jest za jasny ale tu gdzie kupowaliśmy blisko siebie ten był chyba najlepszy. Ten jest taki za bardzo sterylny trzeba by było go czymś przełamać.A co do piękności ogrodu to niestety dużo miejsc w tym ogrodzie jest jeszcze do zrobienia więc nie jest tak super. Ale chociaż nie nudzimy się. Roboty full. Pozdrawiam i miłęj niedzieli życzę.