Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Jag_58 23:14, 01 lip 2014

Gocha napisał(a)

Jagoda. Nie wiem czy będą nasiona bo na jednej gałązce nie widzę , żeby się zawiązały ale jeszcze są 2 pędy kwiatostanowe. Te ostróżki są małe krzaki więc nie wiadomo ale będziemy się starać- razem z ostróżką . Pozdrawiam.

Gosiu nic na siłę ,jak będą to fajnie jak nie to tez sie nic nie stanie nie było mnie na forum kilka dni a tu tyle niespodzianek ładne zakupy poczyniłaś klonik widze juz posadzony ,nich zdrowo rośnie piękne róże ,lilie i penstemony pozdrawiam i zbieram sie do spania
kamasja 09:05, 03 lip 2014

Ja znalazłam w necie jak powinno się sadzić róże, chyba pod kątem 90 stopni a nastepnie palikować wtedy łatwiej przygiąć do ziemi. To teoria a ja jestem kompletnym laikiem. Miałam wczoraj w rękach kilka doniczek róż, ale gdzie ja je mogę posadzić. Zrezygnowałam narazie.
Jag_58 19:21, 03 lip 2014

Gosiu sąsiadów pytałam poprzez allegro znaleźli faceta -producenta ,który te maty robi ,to jest pod Ślesinem koło Konina
Cena jest liczona za m2 -12,50zł lub 13,0 zł nie pamiętali ,mata ma wymiar 1,8 x3,0 ,tak ,że wychodzi 67-70 zł .Oni sami tam pojechali po te maty,bo rodzice ich tam mieszkają blisko

Facet ma maty z wikliny ,z bambusa i z trzciny
Pozdrawiam serdecznie
asiach 01:14, 04 lip 2014

Rabaty bardzo ładne, róże szczepione na pni śliczne - pełen wypas
A i jednoroczne dorodne. U mnie jakoś kiepsko rosną
Dobrze, że u Ciebie są śliczne.
Widzę, że obie mamy problem z czasem
Pozdrowienia zostawiam
Gocha 08:51, 04 lip 2014

Jag_58 napisał(a)
Gosiu sąsiadów pytałam poprzez allegro znaleźli faceta -producenta ,który te maty robi ,to jest pod Ślesinem koło Konina
Cena jest liczona za m2 -12,50zł lub 13,0 zł nie pamiętali ,mata ma wymiar 1,8 x3,0 ,tak ,że wychodzi 67-70 zł .Oni sami tam pojechali po te maty,bo rodzice ich tam mieszkają blisko

Facet ma maty z wikliny ,z bambusa i z trzciny
Pozdrawiam serdecznie

Dziękuje Ci Jagoda. Spróbuję gdzieś znaleźć. Albo zostawię sprawę jak będzie jakaś kasa. Wczoraj sporo wydałam kasy na nowe rośliny- przyjechaliśmy do domu samochodem wypełnionym po brzegi donicami- jagodowe krzaki i ozdobne. Wczoraj już było za późno na fotki.Pozdrawiam.
Gocha 09:04, 04 lip 2014

asiach napisał(a)
Rabaty bardzo ładne, róże szczepione na pni śliczne - pełen wypas
A i jednoroczne dorodne. U mnie jakoś kiepsko rosną
Dobrze, że u Ciebie są śliczne.
Widzę, że obie mamy problem z czasem
Pozdrowienia zostawiam

Witaj Asiu. Dzięki za pochwały i fajnie, że Ci się podobają moje kfiotki. Cały czas nie wiem jak będę przetrzymywała te róże przez zimę. Jeszcze myślę. Muszę się przyznać , że zaszalałam wczoraj- kupiłam cały samochód roślin przeróżnych. Za późno było juz na fotki, jak dzisiaj popstrykam to wstawię. Kupiłam jagodę kamczacką, borówkę, bardzo dużo różnej hortensji bukietowej, kilka fajnych jeżówek, ostróżki, hostę miniaturkę i jeszcze sporo innych. Na brak czasu strasznie cierpię. Brak go na dokładnie przeczytanie ogrodowiska- śledzenie wszystkich zaznaczonych wątków jest niemożliwe- oglądam zdjęcia, a na wpisy brakuje czasu. Nie mówiąc już o tym , że do komputera mam dostęp dopiero w nocy a i tak nie zawsze mog wejść na stronę ogrodowiska. Niestety mam kiepski internet- urok mieszkania poza miastem.Zazdroszczę Ci Asiu z jednej strony, że masz ogród już prawie całkowicie wykończony i mocno urośnięty- nie musisz kupować nowych roślin bo nie masz gdzie sadzić. Ja mam problem inny. Mogłabym dosadzać sporo roślin, zmieniać nasadzenia ale trochę kiepsko z kasą. I chłopaki zaczynają mi wypominać, że kasa idzie na ogród. A przyzwyczajeni do tej pory, że mamusia kasy nie potrzebuje dla siebie. Muszę im trochę zmieniać ich punkt widzenia- niestety z trudem. Pozdrawiam z nowym dniem
grazyna_olsz... 09:15, 04 lip 2014

Witaj Małgosiu
Jestem bardzo ciekawa co wymyślisz z tymi różami i jak Ci przezimują ja miałam dwie i obie padły po zimie ale ja je tylko owijałam włókniną zapewne lepiej sobie poradzisz
Gocha 09:17, 04 lip 2014

kamasja napisał(a)
Ja znalazłam w necie jak powinno się sadzić róże, chyba pod kątem 90 stopni a nastepnie palikować wtedy łatwiej przygiąć do ziemi. To teoria a ja jestem kompletnym laikiem. Miałam wczoraj w rękach kilka doniczek róż, ale gdzie ja je mogę posadzić. Zrezygnowałam narazie.

Witaj Agatko. Też wczoraj mówił mi kolega, żeby posadzić właśnie róże pod kątem. Ale ja narazie mam je w donicach postawione. Nie bardzo mam miejsce na naginanie póżniej i zakopcowanie bo obok siebie mają dużo roślin. Muszę jeszcze przemyśleć. Pozdrawiam. i szkoda , że nie możesz się z nami spotkać- mam nadzieję, że dojdzie do tego spotkania- innej opcji nie biorę pod uwagę i zamawiam pogodę.

Gocha 10:07, 04 lip 2014

grazyna_olszewska napisał(a)
Witaj Małgosiu
Jestem bardzo ciekawa co wymyślisz z tymi różami i jak Ci przezimują ja miałam dwie i obie padły po zimie ale ja je tylko owijałam włókniną zapewne lepiej sobie poradzisz

Spróbuję coś wymyslić bo przyznam, że są łądne i szkoda by mi ich było. I troche za drogie jak na jednorazowe. Zobaczymy na wiosnę. Pozdrawiam
Mirella 10:32, 04 lip 2014

Gosiu, piękne róże kupiłaś, u Asi dowiedziałam się o hortkowych zakupach i przyleciałam je zobaczyć.
Miłego dnia.