Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Milka 13:57, 22 lip 2014

Gosia, gratki za wspaniałe spotkanie widać, że atmosfera fajna, rozmowom pewnie nie było końca
A zakupy bardzo udane ten jęczmień zachwyca, ciekawe czy zimuje?
no i oczywiście ogród po metamorfozach wygląda wspaniale i taka kolekcja róż i hortek, cudnie...pozdrawiam
atena35 14:10, 22 lip 2014

Zakupy zachwycające
Gocha 14:34, 22 lip 2014

atena35 napisał(a)
Zakupy zachwycające

Tosiu dzięki ale chyba wcale nie takie zachwycające jak chciałam. Włąśnie wyczytałam, że ten jęczmień grzywiasty to jednoroczny. I owszem jak nie będzie się obcinać kłosów to sie wysieje ale podobno jast bardzo inwazyjny wysiewa sie wszedzie. I teraz nawet nie wiem czy go mam w ogóle wysadzać. Napewno nie posadzę go tam gdzie zamierzałam czyli przed hortensjami tu przy nowym trawniku. Boję się , że się go później nie pozbędę. A wydałam troche kasy na niego, a mogłam kupić zamiast niego werbenę - były takie duże rośliny po 15 zł. I najgorsze, że nie pomyślałam, że przecież mogłam w telefonie w internecie sprawdzić. Owszem zapytałam sie sprzedawcy i on powiedział , że zimuje w gruncie. Jak to nie do końca można wszystkim wierzyć. Więc niestety popsułam sobie humor do końca dnia. Pozdrawiam
Gocha 14:39, 22 lip 2014

Zeta napisał(a)
Gocha zabiłaś mnie gdzie Ty dorwałaś ten jęczmień ...bossssssski !!!!!! On wieloletni ?? Chyba nie bo piszesz o nasionach łaaaaał dawaj namiary bo się zakochałam ......juz myślę o jesiennych kompozycjach do donic ....szallllllllona!!!! Jakoś chyba przenawoziłam moje surfinie i mnie wkurzają hahaha nie mam już miejsca na rabatach....wiem nie wierzysz hahaha ....no to do donic będę teraz kupować.......ta choroba się nazywa polium ogrodowiskum........

Zeta jestem właśnie wściekła na siebie, że się dałam nabrać i kupiłam ten jęczmień. Wszyscy kupowali to i ja też tylko , że ja nie 1 a 7 szt. i teraz nie wiem gdzie go posadzić , żeby sobie kłopotu nie zrobić. Może faktycznie posadzę do donic i ewentualnie będę zbierać nasiona i na drugi rok wysiewać. Jakoś trzeba go będzie okiełznać, bo kurcze on jest naprawdę bardzo ładny. Buuu
Gocha 14:41, 22 lip 2014

dorciabe napisał(a)
Gosia baaardzo ładne zdjęcia, a jęczmień piękny
ciekawe czy zimuje u nas?

a doczytałam, że można nasionka.....to ja też w kolejce po nasionka jęczmienia

Dorotko już napisałam, że ten jęczmień to niestety jednoroczny i podobno bardzo inwazyjny to nie wiem czy nadal będziesz chciała te nasiona. Pozdrawiam. Pozostałe zakupy chyba raczej udane.
Gocha 14:42, 22 lip 2014

MagdalenaK8 napisał(a)

Jakie cudowne zakupy...
serdecznie pozdrawiam.

Dzięki ale chyba nie wszystkie takie cudowne- chyba dałam się nabrać. Pozdrawiam
Gocha 14:46, 22 lip 2014

BusyBee napisał(a)

Też jestem ciekawa jaka to odmiana. Czy mozesz przy okazji pokazać cały krzew- jaki ma pokrój?

Zakupy super! Też tak chcę! A czy pamiętasz w jakiej cenie kupiłaś hakonechloa? U mnie widziałam po 14 zł. Przepiękna trawka- Myślę o niej bo będzie dobra do cienia.

Miłego dnia i trochę deszczyku do trawniczka życzę

Już napisałam jaka to odmiana- fotkę zrobię to wrzucę. Haconechloe kupowałam po 7 zł. Utargowałam z 8 zł. One sa troche mniejsze od tych co kupiłam w Lublinie wcześniej ale za tamte płaciłam po 15 zł. Pozdrawiam
Gocha 14:49, 22 lip 2014

Hogata napisał(a)

Witaj.

Spotkanie bardzo fajne, z ciekawości trafiłam do Ciebie

Co to za trawkę masz w różach?

Witam. Tę trawe mam już od dawna i nie wiem jak się nazywa. Wprawdzie w sklepie taką widziałam i miałam zapamiętać nazwę ale niestety wyleciała mi. Ale to jest taka dosyć pospolita trawa, gdzieś na wcześniejszych zdjęciach jest taka przed kwitnieniem i w trakcie kwitnienia. Pozdrawiam i zapraszam
Gocha 14:54, 22 lip 2014

Milka napisał(a)
Gosia, gratki za wspaniałe spotkanie widać, że atmosfera fajna, rozmowom pewnie nie było końca
A zakupy bardzo udane ten jęczmień zachwyca, ciekawe czy zimuje?
no i oczywiście ogród po metamorfozach wygląda wspaniale i taka kolekcja róż i hortek, cudnie...pozdrawiam

Też uważam , że spotkanie się udało. Super atmosfera i wydawało mi się , że znamy się od dawna. Dzięki za pochwałę ogrodu i roślin w nim kwitnących. A co do jęczmienia to się nie popisałam, niestety podobno jednoroczny i w dodatku rozsiewa się niekontrolowanie. I jestem wściekła na siebie, że sie dałam wrobić a mogłam sprawdzić przecież w telefonie informacje o nim. No ale trudno pewnie nie ostatni jeszcze nietrafiony zakup to był.Oby było ich jak najmniej.Pozdrawiam gorąco
Milka 14:58, 22 lip 2014

Jak się wysiewa, to fajnie, bo potem można posadzić, tam gdzie się chce, chyba że zbyt inwazyjny się zrobi, to out można
wsadź do doniczki, będzie pięknie wiał