Zeta ja mam dużo miejsca do sadzenia roślin ale wiedząc teraz, że on się tak rozsiewa to nie posadzę go tam gdzie chciałam. Boję się, że mi ten jęczmień zaśmieci całą działkę. I w dodatku te nasiona to takie raczej dobrze fruwające to wszędzie wejdą.Kupiłam na Święcie róż w Końskowoli. Tam było sporo stanowisk z roślinami. A mogłam zamiast tego jęczmienia kupić werbenę albo hortensję na pniu. No ale trudno, mus z tym żyć.Pa
Gosiu piękne zakupy ale czytam ze jęczmień mało trafiony ,ale wyglada pięknie moze faktycznie do doniczek i zobaczysz czy on naprawdę taki inwazyjny ,na wyrzucenie zawsze przyjdzie czas ale z reszty jesteś zadowolona i to najważniejsze pozdrawiam serdecznie
Też wygooglowałam tę hortensję bo zachęciłaś tym kwiatkiem, i te kolorki,urocza
nie przejmuj się jęczmieniem, jakoś znajdziesz na niego sposób.
Nasiona pomidorów zbiorę, ja tam wolę gotowe sadzonki kupować
buziaki
Alicja ja też wolę kupować sadzonki niż swoje robić ale nigdy nie mogę trafić na dobre. Zawsze chcę kupić sadzonki pomidorów o długich gronach a owoce takie mniejsze- takie typu cherry , oczywiście ci sprzedający zapewniają, że takie właśnie sprzedają a później okazuje się co innego. 2 lata temu udało mi się kupić parę sadzonek takich super ale wtedy nie zebrałam nasion. W tym roku znowu nie takie kupiłam. Tylko 2 krzaki udało mi się kupić takie koktajlowe ale owoce czekoladowe, zobaczymy czy dobre i jak tak to zostawię na nasiona.Ty masz wszystkie warzywa cudne i tak dużo ich i takie różnorodne. Czy to Ty tylko przy nich robisz czy ktoś Ci pomaga bo tak ładnie wszystko obrobione. Pozdrawiam gorąco
Jagoda niestety jak pomyślę o tym jęczmieniu to jestem zła na siebie, że się tak dałam nabrać. Ale jakoś to muszę przełknąć.Włożę go do donicy ale i tak już widzę, że się będzie rozsiewać bo już te kłosy się rozdzielają i odpadają po kawałku z nasionami i przenoszą się z wiatrem. Reszta roślin jest ok. Pozdrawiam Cię Jagódka.
Wiem Gosiu że niektóre roślinki mogą być ekspansywne- u mnie rozsiewała się kostrzewa. Ale ten jęczmień jest cudny. Od razu przed oczami staje łan falujących kit- niczym obrazy z ogrodów Pieta Oudolfa.
Ciekawa jestem gdzie i w jakim towarzystwie posadzisz rośliny zakupione w Końskowoli
Pozdrawiam