Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 08:46, 23 lip 2014

Betka napisał(a)
Gosiu zakupy super a to że jęczmień nie zimuje to co... posadź go w donicach będę ślicznie wyglądał Hortensje ślicznie taki nie spotykane
Ciekawa jestem gdzie i w jakim towarzystwie posadzisz rośliny zakupione w Końskowoli
Pozdrawiam

Beatko chodzi mi po głowie cały czas ten jęczmień. A to dlatego, że mogłam zamiast niego kupić inne roślinki a zabrakło mi później na nie kasy. A były takie duże werbeny te ogrodowiskowe i hortensja Pink Diamond na pniu taka śliczna i przydałaby mi się. Beatko jeszcze raz dzięki za to ,że przyjechałaś i za to pyszne ciasto- sąsiadka dostała kawałek i wczoraj przyszła specjalnie do mnie, żeby powiedzieć , że snickers był przepyszny. Także dzięki.Pozdrawiam, buziaki
dorciabe 09:08, 23 lip 2014

Gosia zobacz jak jęczmień pieknie się komponuje

https://www.flickr.com/photos/82955768@N06/14688754146/
https://www.flickr.com/photos/82955768@N06/14709362954/
Gocha 09:54, 23 lip 2014

dorciabe napisał(a)
Gosia zobacz jak jęczmień pieknie się komponuje

https://www.flickr.com/photos/82955768@N06/14688754146/
https://www.flickr.com/photos/82955768@N06/14709362954/

Dorotko to pierwsze zdjęcie nie otwiera mi się. Ten jęczmień jest naprawdę piękny ale przeraża mnie to jego rozsiewanie się. I dlatego nie chcę go sadzić tam gdzie miał być czyli przy hortensjach na tym pasie przy trawniku pod matami. Boję sie , że wsieje mi się do trawy. I teraz mam po prostu za dużo tych roślin bo mam ich 7 szt. a nie potrzebuję tyle. Gdzieś go napewno posadzę eksperymentalnie i zobaczy się.Z jeżówkami bardzo dobrze się komponuje. Może gdzieś na targu uda mi się kupić jeszcze takie zwykłe jeżówki to będą taniej i razem to posadzę gdzieś.Jak tam jarzmianka, jeździłaś po nią? Jakbyś przyjeżdżała po nią któregoś dnia po południu to zapraszam do mnie bo to przecież tak niedaleko. Albo przyjedź do mnie i razem podjedziemy do tego sklepu. Pozdrawiam
Gocha 10:04, 23 lip 2014

Ciekawa jestem gdzie i w jakim towarzystwie posadzisz rośliny zakupione w Końskowoli
Pozdrawiam

Beatko część roślin już posadziłam. Hakone posadziłam w lawendzie przy brzegu to jak urośnie to będzie taki ładny pas tworzyło. Te 2 jeżówki- pomarańczowe posadziłam gdzieś w środku lawendy i jedną wcześniej kupioną hostę miniaturową w końcówce tej rabaty lawendowej , bo ona jest nieduża i nie zasłoni wrzosów. Jedną białą jeżówkę przesadziłam z tego kawałka szałwiowo-trawkowego tez do lawendy. I już pole lawendowe skończone można go wyłożyć korą.Przy okazji przesadzania jeżówki użądliła mnie pszczółka ale całe szczęście , że ja nie uczulona na nie jestem.Wczoraj M. wykładał gazetami i korą dalszą część rabaty idącej do domu tej z różami. Ale już w tym tygodniu nic więcej nie zrobi bo ma dodatkową robotę popołudniami- mus zarabiać na roślinki a właściwie tym razem na wyjazd nad morze. Tydzien odpowczynku się przyda. Pa , buziaki
dorciabe 11:33, 23 lip 2014

Gocha napisał(a)

Jak tam jarzmianka, jeździłaś po nią? Jakbyś przyjeżdżała po nią któregoś dnia po południu to zapraszam do mnie bo to przecież tak niedaleko. Albo przyjedź do mnie i razem podjedziemy do tego sklepu. Pozdrawiam

Gosia, jeszcze nie jeździłam, jak będę się wybierać to zadzwonię
asiach 00:22, 27 lip 2014

Miłego weekendu Gosiu
BusyBee 13:56, 27 lip 2014

Gosiu jesteś, bo chciałam Cię podpytać o trawki, ale coś cicho u Ciebie.....

Pozdrówki przesyłam z Białej Baaaardzo Bezdeszczowej
Gocha 15:57, 27 lip 2014

asiach napisał(a)
Miłego weekendu Gosiu

Asiu wzajemnie udanego weekendu życzę- wprawdzie już jego końcówka ale i tak życzę. Pozdrawiam
dorciabe 16:03, 27 lip 2014

Gosia co taka cisza?
Gocha 16:12, 27 lip 2014

BusyBee napisał(a)
Gosiu jesteś, bo chciałam Cię podpytać o trawki, ale coś cicho u Ciebie.....

Pozdrówki przesyłam z Białej Baaaardzo Bezdeszczowej

Kasiu jestem. W ten upał wprawdzie nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. Ale ja nie bardzo mam wiadomości na temat trawek, właściwie dopiero od tego roku jestem posiadaczką traw w większej ilości. Do tej pory miałam tylko tę rosnąco z tyłu róży. Dzisiaj mój starszy synio wyjechał na obóz żeglarski po raz pierwszy, a w dodatku pojechał PKS . Nie dość , że miał opóźnienia 1 godzinę pomimo tego, że wyjeżdżał z Lublina, to jeszcze jechał w końcu jakimś rozklekotanym autobusem. I w dodatku zepsół się w połowie drogi i musieli z kolegą łapać po drodze jakieś inne autobusy. Jechał jeszcze 2 kolejnymi i mam nadzieję, że szczęśliwie dojedzie do Giżycka z co najmniej 2 godzinnym opóźnieniem i jeszcze dużo drożej kosztowała podróż niż powinna. Także dzisiaj myślę tylko o tym , żeby szczęśliwie dojechał. A wczoraj oczywiście były zakupy na wyjazd i pakowanie. Trochę staram się też robić w ogrodzie oczywiście dopiero wieczorkiem jak można jako tako oddychać. Robię alejkę wrzosową przy nowym trawniczku. Wykupiłam wszystkie odpowiednie wrzosy takie większe sztuki w sklepie na ulicy Zemborzyckiej i jeszcze z ich drugiego sklepu w Niemcach też prawie wszystkie takie o jaśniejszych listkach i kwiatach fioletowych i takich jaśniutkich lila. I jakoś trzeba to teraz posadzić.

Kasiu pozdrawiam gorąco