Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Juzia 22:44, 14 lip 2014

gierczusia napisał(a)
Oczywiście w życiu ogrodnika to rzadko spokój jest .. Myślę ,że to wiecie ... Choć w sumie życzę Wam ,żebyście nie wiedzieli .. Ja w każdym razie mam ostanio wrażenie ,że non stop coś się dzieje , czyli na zasadzie " jak nie urok to sra...ka "

Tak więc dziś ,żeby mi sie przypadkiem w wakacje nie wpadło na myśl , by się nudzić strzelił mi wąż kroplujący z automatycznego nawadniania... Noo i się znów akcja zaczęła.... Kupno węża , trojnika, rabata rozwalona , bo wąż był pod ściółką ...aaaa..... Zaś atrakcje

Ściskam Was .. I życzę dobrej nocy

Eluś!!!! A może to był znak z niebios, że jednak rewolucję masz zrobić????
gierczusia 12:38, 15 lip 2014

Juzia_G napisał(a)

Eluś!!!! A może to był znak z niebios, że jednak rewolucję masz zrobić????

Juźka .. Ja Ciem proszem... Ja już siły ni mam na koljną rewoltę .. System eMuś naprawi

Buziaki
gierczusia 12:40, 15 lip 2014

Juzia_G napisał(a)

Jutro może popadać, bo idę do pracy
hehe

Noo takkkk .. Ta by kciała pogod na zamówienie mieć ...

Nawet nam ogrodnikom leniuchującym odrobina chmurek sie przyda ....

Mnie też słońce demobilizuje w robocie ;(.. Nie to co mój eMuś , ma klimę w pracy ..a ja pjedynie ochotę by się przebrać do bikini.. Ale by uczniowie radochę mieli
gierczusia 12:42, 15 lip 2014

bleebla napisał(a)
Kupiłam efekt dywanowy i wczoraj sypnęłam. Dam znać jak działa.

Daj , daj.. Bo ciekawa jestem ... Jak narazie słyszałam źe na cycki nie powala ...

Ale znów gdzie indziej pisało ,że już powinniśmy przejść na nawóz jesienny do trawnika ....

I bądż tu mądry

Ściskam
gierczusia 12:59, 15 lip 2014

Moja róża giardina dla Was.. Znów

I mój liriodendron Aureomarginatum ... Czyli tulipanowiecak kto woli .. Wciąż maciupeńki

Tą rabatę bardzo lubię .. Udał mi się ją jakoś ładnie kolorystycznie zakomponować .. Tylko wywalę te drewniane ograniczniki i będzie miodzio .. Ale się sama pochwaliłam

Konwalnik..też nie chce rosnąć .. Ma trzy liściory na krzyż , ale postanowił zakwitnąć .. Widzieliście już takie cuś ??

Miłego dnia

ewakatowice 13:15, 15 lip 2014

Eluś, śmiem wysunąć wnioski, że na naszej ziemi rozpanoszył się jaki wirus albo licho szaleje.
U mnie ciąg serwisowy w domu, drzwi nie powinnam zamykać… !

Ślimory dopadły hostę?

róża pięknie kwitnie a kolory na rabacie wzajemnie się uzupełniają

GosiaJoanna 13:33, 15 lip 2014

ewakatowice napisał(a)
Eluś, śmiem wysunąć wnioski, że na naszej ziemi rozpanoszył się jaki wirus albo licho szaleje.

Ślimory dopadły hostę?

Ewcia ta zaraz w całym kraju, jak nie mrówki, to mszyce a teraz jakieś zielone gąsienice mi drzewka zjadają.
JulkAd 14:59, 15 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Czekaj , zaraz Ci prześlę , bo Kaśka privem posłała

dzięki dostałam
JulkAd 15:05, 15 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Ja nie wiem co gorsze .. Sekator czy kosiarka ??.. Kosiarką to przynajmniej w miarę równo by było

Czyli mówisz ,że efekt dywanowy ffcale dywanowy nie jest ??.... Echhhh... Jara jednak jest dybest .. My z Beatką kupiłyśmy worek na spółę ( bo wiesz , na ten mój mikro trawnik niewiele trzeba , i ten worek by mi starczył na 100 lat i zajął pól garażu )

Biohumus leję z butelki skoncentrowany.. Z takim chłopakiem roztropkiem jest butelka biała , on jest według mnie najlepszy ... Jak nie będziesz wiedziała o który mi chodzi to rozejrzę się i Ci podam dokładniejsze namiary.. Bo akurat butelka mi się skończyła a firmy ,hhhmmmm nie pamietam .. Miałam tez w zielonej butelce ale ten był ciaaaanki

Ściskam

No ja sobie mogę wyobrazić ile Ty lat byś musiała tę jaramilę używać...
....a tego roztropka na bioumusie to pamiętam, wiem o czym piszesz...tylko dumam ile ja bym litrów musiała mieć jeżeli bez rozcieńczania dajesz na glebę (tzn. na trawę), a butelkę właśnie też wczoraj wykończyłam, bo coś tam nim podlewałam

Pozdrówka
gierczusia 15:05, 15 lip 2014

ewakatowice napisał(a)

Ślimory dopadły hostę?

Łooo Bożeszzz .. Katastrofa .. Najgorsze jest to że zawsze jak się coś psuje to w towarzystwie inkszych sprzętów .. Nigdy mi się nie zdarzyło,żeby zepsuła się tylko jedna rzecz ..prawa murph' ego rządzą światem

Ślimory owszem hostę żeżarły , zanim jeszcze niebieskie granulki zakupiłam .. Teraz wszytskie lysole wysyłam do krainy wiecznych łowów

Róża...aaaa.... Kindzia mówi ,że dopiero w przyszłym roku róża da czadu .. Wtedy to dopiero bedzie

Ściskam .. Nie daj się tym nieszczęściom