Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Juzia 13:58, 17 lip 2014

gierczusia napisał(a)
Z tego całego niepokoju i silnej potrzeby relaksu klona se wreszcie kupiłam póki nie będę miała świeżego zapasu sił albo pomocnika to rośnie w salonie

A co on taki zielony??? W cieniu stał?
malgorzata_s... 17:16, 17 lip 2014

Eluś jeśli klon w salonie działa terapeutycznie to niech se jest
Buziam , tuliskam i myślę ciepło
gierczusia 18:04, 17 lip 2014

Edziu. ,Kindziu , Julciu ,Aniu,Kasyo, GosiuJoanno,, Agnieszko- Barago i Ewciu - Pszczółko.. Bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy , i wszystkie dobre życzenia..

Dziś miała być operowana i znów to przełożyli , Biedulka... ... Choróbska ,rzecz paskudna.. A jak to przyjaciel i to jeszcze w zbliżonym wieku to przeżywa się podwójnie .. Przynajmniej tak mi się wydaje...

Jeszcze raz dzięki ...
gierczusia 18:06, 17 lip 2014

Juzia_G napisał(a)

A co on taki zielony??? W cieniu stał?

W cieniu Juziu .. Bo tam w tym punkcie sprzedaży jest taaaki gąszcz ,że nie pytaj .. Lubię tam jeżdzić , bo wiele się nie nachodzisz a masę roślin obejrzysz

Normalnie zakupy na leniucha
gierczusia 18:08, 17 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Eluś jeśli klon w salonie działa terapeutycznie to niech se jest
Buziam , tuliskam i myślę ciepło

Klon satał w salonie bo już nie miałam siły ciągnąć pierona dalej .. Był naprawdę cieżki..w salonie miałam już dośc ... I własnie wtedy postanowiłam go sfotografować

Za buziole i ściskanko bardzo dziękuję .. Przyda się w te ciężkie dni ,ojj przyda...
gierczusia 18:16, 17 lip 2014

GosiaJoanna napisał(a)
"1 kg świeżych pokrzyw zalewamy 10 litrami wody. Gotujemy 30 minut. Po ostygnięciu przecedzamy. Stosujemy jako oprysk w rozcieńczeniu, w stosunku 1:4 w walce ze szkodnikami i chorobami roślin."

Tak napisał mi w sms'ie Szwagier ale ja zrobiłam na 5l

Dzieki za instrukcję co z tymi pokrzywami robić..jeszcze tylko musze wywlec moje rękawice do oczka wodnego ( są prawie po łokcie i to z takiej gumy ,że porządne gumiaki by się nie powstydziły i nic innego mi nie wypada tylko zapylać na pole za pokrzywami ... Jak byłam mala dziewczynka to mi babcia mówiła ,że " wpadnięcie " w pokrzywy działa antyreumatycznie .. Pamietam , jak wtedy na Nią patrzałam .. Po pierwsze dlatego ,że reumatyzm był dla mnie odległym problemem ,a po drugie... Co mi po reumatyzmie , jak byłam po tych pokrzywach cała w bąblach.... I teraz na stare lata znów mi przyjdzie rozpocząć przygodę z pokrzywami .. Jak to babci powiem , to teraz Ona się uśmieje

Aleś dawkę końską walnęła .. Dychajom te roślinki jeszcze czy maja zgon ??..( żarty na bok , oby nie )
gierczusia 18:18, 17 lip 2014

nicol21 napisał(a)
Ale u Ciebie wesoło. Se poczytałam a teraz idę doglądać swoje włości

To dobrze ,że wesoło , co nie ??.. Wszak wakacje są

Ale wiesz co Ewelinko...ja też tak mam .. Jak sie naczytam i naoglądam , to potem idę do siebie i od razu się gapie z myślami co by tu można i jak ...i kiedy

Ściskam
malkul 18:18, 17 lip 2014

O spory ten "gość salonowy"
gierczusia 18:20, 17 lip 2014

danuta_szwajcer napisał(a)
Zdjecie rabaty z lezaczkiem , miodzio) A jaki trawnik) Pozdrawiam

Muszę przyznać ,że po tej swojej pierwszej " w zyciu " wertykulacji tej wiosny trawnik wygląda o niebo lepiej niż zwykle.. Zresztą ta jaramila też mu chyba służy .. Do dywanu Kindziowego jeszcze mu trochu brakuje ,ale walczę .. I cieszę się ,że się podoba

Mówisz ,że fajny ten leżaczek z rabatką ??

To super

Buziaki
GosiaJoanna 21:30, 17 lip 2014

gierczusia napisał(a)

Dzieki za instrukcję co z tymi pokrzywami robić..jeszcze tylko musze wywlec moje rękawice do oczka wodnego ( są prawie po łokcie i to z takiej gumy ,że porządne gumiaki by się nie powstydziły i nic innego mi nie wypada tylko zapylać na pole za pokrzywami ... Jak byłam mala dziewczynka to mi babcia mówiła ,że " wpadnięcie " w pokrzywy działa antyreumatycznie .. Pamietam , jak wtedy na Nią patrzałam .. Po pierwsze dlatego ,że reumatyzm był dla mnie odległym problemem ,a po drugie... Co mi po reumatyzmie , jak byłam po tych pokrzywach cała w bąblach.... I teraz na stare lata znów mi przyjdzie rozpocząć przygodę z pokrzywami .. Jak to babci powiem , to teraz Ona się uśmieje

Aleś dawkę końską walnęła .. Dychajom te roślinki jeszcze czy maja zgon ??..( żarty na bok , oby nie )

Chyba im dobrze jak to po ziółkach heheheh