Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 22:38, 27 kwi 2015

siakowa napisał(a)

co znaczy taniej bo faktycznie strzasznie drogi a u mnie konieczny...połamałam kolce od walca w piątek

Kaśka to cudo jest naprawdę wydajne ale możesz zadwonić do Żurka i tam zapytać o cenę..w necie na alledrogo też mają..albo się zgadaj z Anitą

Ale żeby aż taaaaka glina ,żeś kolce połamała ???
Katastroffffa
gierczusia 22:47, 27 kwi 2015

Mikro ogród życzy Wam dobrej nocy

Ewa777 23:45, 27 kwi 2015

Na mój trawnik zużyłam połowę worka zeolitu w sobotę. Deszcz padał wczoraj i dziś wieczorami, więc wszystko się ładnie rozpuściło. Teraz czekam na efekty A jutro też ma padać.
GosiaJoanna 08:24, 28 kwi 2015

Elcia jak tam twoja Maria Cure Skłodowska sie miewa? buziaki
AlKa 08:30, 28 kwi 2015

gierczusia napisał(a)

Ty to normalnie SzczęścIara jesteś ogród bez opuchlaków....aaaa...myślałam ,że coś takiego już nie istnieje musisz w takim razie zwracać sczególną uwagę na nowo kupowane rośliny ,żeby " czyste " były..bo wiesz..jak my już mamy opuchlaki , to już tak uważać nie musimy..jeden opuchlak w lewo czy w prawo to już bez znaczenia i tak zeźrą wszystko

Będę czujna
siakowa 10:19, 28 kwi 2015

gierczusia napisał(a)

Kaśka to cudo jest naprawdę wydajne ale możesz zadwonić do Żurka i tam zapytać o cenę..w necie na alledrogo też mają..albo się zgadaj z Anitą

Ale żeby aż taaaaka glina ,żeś kolce połamała ???
Katastroffffa

nie glina...taka ziemia, zdeptana licha przesuszona że się kamień zrobił..
już w zeszłym roku był problem ale że ledwo zasiany to sie bałam cokoliwek robić a woda stała podczas małego deszczu i spływała zamaist wsiąkać...a podczas braku deszczu nie miała w sobie wody bo ta przecież uciekła i pękała skorupa aż....ech długo by mowic...
Ewa 11:39, 28 kwi 2015

Kukam
AsiaK_Z 19:36, 28 kwi 2015

Chwilkę znalazłam i zajrzałam do Ciebie Elu. Czytania ogrom, teraz nie nadrobię. Postaram się być bardziej na bieżąco. Ściskam mocno i pozdrawiam
gierczusia 08:07, 30 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)
Na mój trawnik zużyłam połowę worka zeolitu w sobotę. Deszcz padał wczoraj i dziś wieczorami, więc wszystko się ładnie rozpuściło. Teraz czekam na efekty A jutro też ma padać.

Noooo to ładnie u mnie jakoś wcale nie chce padać..wcisnęłam zeolit do trawnika przy pomocy zraszaczy i jest tak potfffornie zimno....

Buziole
gierczusia 08:11, 30 kwi 2015

GosiaJoanna napisał(a)
Elcia jak tam twoja Maria Cure Skłodowska sie miewa? buziaki

Czeeeśc nie wiem czy pamiętasz , ale pod koniec ubiegłego sezonu mój powojnik Maria Skłodowska zachorował na uwiąd powojników dosłownie nic z niego ńie zostało ańi listeczek ..ale czytałam i czytałam ..i doczytałam ze to choroba tylko części nadziemnej a korzenie są zdrowe tak więc podlałam środkiem na uwiąd i czekałam ..każdy dzień zaczynam od wbicia się za świerka kłującego iseli bo to za nim jest posadzony powojnik..i wiesz co..wybija mi od ziemi jest wprawdzie teraz mikro , ale mam nadzieję ,źe nadrobi