Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

jazzy 05:50, 03 lip 2015

Zielona napisał(a)
Elu, rozkładałam dzisiaj gazety na rabacie i.... pomyślałam o Tobie
U mnie taki "prasowy" dywanik działa "antychwastowo". Jak u Ciebie? Jest Pani zadowolona?

Pozdrawiam

O, ja się dołączam do zachwytów nad tą metodą antychwastową wg mnie rewelacja!
zawitka 07:43, 03 lip 2015

OOOOO rozkładacie gazety i ja rozłożyłam na kawałku rabaty żeby zobaczyć czy tak jest , że nie rośnie zielcho Pozdrawiam
Kasya 08:04, 03 lip 2015

Ja zakopuję tekture tam gdzie mam miejsce żeby jakiś kawałek wetknac

Tak na wierzchu to nie bardzo sobie to wyobrażam
Zielona 09:22, 03 lip 2015

jazzy napisał(a)

O, ja się dołączam do zachwytów nad tą metodą antychwastową wg mnie rewelacja!

Na rabatach, na których rozłożyłam pod korą gazety wiosną ubiegłego roku, do dzisiaj nie mam chwastów. Rozkładałam pomiędzy roślinami, które były już posadzone docelowo, a więc odkryte zostały tylko miejsca tuż pod roślinami. Zasypałam korą i mam spokój do dzisiaj. Jedyny chwast, jaki się przedarł, to oczywiście wyrastający chyba z samego jądra ziemi skrzyp. Wrrr...
Ciekawe, czy Gierczusia zadowolona, bo pisała, że też zastosuje
KasiaW76 10:18, 03 lip 2015

chociaż macie gazety bo u mnie niestety ich brak... kolorowe pismo może jeszcze by się znalazło ale czarno białej brak. zrezygnowałam z agro i sypię tylko trawą skoszoną więc jestem ciekawa czy sobie poradzi z chwaściorami.
Ewa777 10:54, 03 lip 2015

Eluś, fajnie, ze wróciłaś a wraz z Tobą uśmiech i radość Wrzuć kochana trochę zdjeć z ogrodu zanim wyjedziesz na wczasy W Pęchcinie spotykamy się?
Widzę, ze ciągle mnie dajesz za wzór do naśladowania jeżeli chodzi o wyjazdy na spotkania W sierpniu znowu jadę do Gosi
gierczusia 16:36, 03 lip 2015

Kacha123 napisał(a)
Cześć Eluś. Mam nadzieję, wraz z Tobą powrócą śmichy-chichy i fotki

Cześć Kaśko będę się starać zaraz lecem z aparatem focie zrobić według życzenia buziole
gierczusia 16:39, 03 lip 2015

BusyBee napisał(a)

Nie wszystkie kolory Lola musi mieć na raz Na pewno coś wymyślisz, bo wszystkie Twoje Lole cudne!...foteczki tarasiku wkrótce wstawię na wszelki wypadek...

Buziaki

Już mi świta koncepcja ale to moja słodka tajemnica , bo jeszcze moźe mi siem cuś przekręcic ogrodniczkę kcesz ?? Taką z łopatką ??? Czy bez ?? taras już podglądałam , jakieś fotki wyszukałam ..ale wrzuć , wrzuć

Ściskam
gierczusia 18:07, 03 lip 2015

nicol21 napisał(a)
Nadrobiłam! Spodobało mi się to że mogłam zobaczyć ogród z szerszej perspektywy.
I przepis na ślimory - ekologiczny dla ogrodu i jakże dobry dla kieszeni Pozdwoliłam zacytować u siebie

Szalonaaaa nadrabiałaś ????? Noo to ja Cię naprawdę podziwiam.. Mówisz ,że szersza perspektywa sie spodobała ???? Noo tak ostatnio myślałam ,że trochę właśnie tego ujęcia z daleka brakuje , wiec się poprawiłam
Cieszę się ,ze przepis na ślimory pomógł ja wnet bedem kupować kukurydzianą wagonami chyba śmierć łysolom i cytuj ile wlezie , bo ślimory to nasi wspólni wrogowie

Buziole
gierczusia 18:09, 03 lip 2015

AlKa napisał(a)
Ooo Gierczusia wróciła

buziole witam po małych wagarach choć wagary , to raczej rzecz przyjemna a ja nie mogę powiedzieć ,źe wagarowałam z przyjemnością .....