Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 13:44, 06 sie 2015

Kindzia napisał(a)
To chyba afrykańskie słoneczko tych białych górek nie chce...dopiero niedawno też nieduże górki całkiem brązowe widziałam...ale to było unijne słoneczko

Ty se lepiej zobacz u mnie jaka Ci figa urośnie....

oplułam ekran to mówisz Kasiu ,że to fssszystko przez tom affffrykem ???
A tak na poważnie .. Ja myślę ,źe to zależy od rodzaju skóry i od tego jak często dane miejsce opalałaś..bo ja mam wrażenie że im częściej się wystawiasz na słońce i to bez względu czym to skóra to lepiej toleruje..ja z natury jestem córką młynarza , ale przez te częste ekspozycje na słońce już ńie pamiętam kiedy byłam chwycona " na czerwono "
Figi...achhhhh...widziałam w Turcji prawdziwe drzewa figowe zresztą nawet we Francji takie były...ale u nas takie zimy i takie karczowniki że ja nie wiem ,czy wnet cos z mojej figi zostanie ale zaraz polecę zobaczyć
Buziole
gierczusia 13:49, 06 sie 2015

Elik napisał(a)
Zagladam, kibicuję nowej drewutni. A co opalania to pamiętam za starych dobrych czasów pojechaliśmy na majówkę w Bieszczady połazić po górach. Do końca lata miałam nogi opalone w skarpetki. Za żadne skarby świata nie dało się ich doopalić!
A ten zestaw to sobie zapiszę, bo będę potrzebować czegoś żeby posadzić na szambie! Tam też warstwa ziemi nie jest powalająca, hi hi.

Haaahaa skarpetki no to nieźle Elu .. A kidyś samoopalacza nie było, ojjj nie było
Z zestawu korzystaj ile wlezie to pewniaki , u mnie wytrzymały na warstwie..5 cm ziemi .. Nigdy nie okrywane i nigdy nie podlewane
gierczusia 13:57, 06 sie 2015

lojalna_ napisał(a)
niezawodnie zawsze smieszno jest drewutnie pokaz co to za jaka bedzie?

Jolciu o to chodzi ,żeby się pośmiać w tym upale to chyba tylko na to człek ma jeszcze siłę

Inspiracja drewutniowa była tu :

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4438-ogrod-w-skali-mikro-cz-ii?page=519
Buziole
gierczusia 14:00, 06 sie 2015

baraga1904 napisał(a)
...przyznam szczerze ze cyckow jeszcze nie opalałam ale "batmany"czyli odbite okulary słoneczne na twarzy mam każdego roku...rodzina juz się nie dziwi...

...trzymam kciuki za drewutnię i podziwiam za robotę w tym upale...mi się nie chce palcem ruszać na zewnątrz

Nie znałam hasła " batmany " a szkoda...tak se myślę ,źe ja też powinnam mieć te batmany, bo po operacji oczu brylki niezbędne.....a nie mam....no i teraz do mnie doszło ,że ja twarzy nie opalam , ze względu na przebarwienia ...

Drewutnia juz na ukończeniu ,a remont konieczny ze względu na możliwość zawalenia
gierczusia 14:03, 06 sie 2015

AsiaK_Z napisał(a)
No chwile mnie nie było, a tu tyle stron do nadrobienia. Prawie ukończoną drewutnię zarejestrowałam, "brudne" szwaje też, hortensje - miodzio.
Ja dziś w przelocie, bo mam jednodniową przerwę w urlopie. Jutro wracam do "chłodu" - tylko 30 st. Pozdrawiam

Aśku bo to ta drewutnia...i lampy iiiii...już padam na pysk melduję w każdym razie ,że szwaje dochodzą do stanu używalności, a hortensja ma się dobrze

Jednodniowa przerwa w urlopie ???? Cóż to za cudo ?? ale dobrze ,źe tylko jeden dzień odpoczywaj
Buziole
gierczusia 14:04, 06 sie 2015

Ewa777 napisał(a)
U Ciebie jak zwykle uśmiać się można do rozpuku Buziaki

Buziole Ewciu jesteś już w drodze czy jak ??? Muszę do Ciebie zerknąć , bo przez ten nawał remontowy to się z leksza zakręciłam
Ściskam mocno
gierczusia 14:10, 06 sie 2015

Ludwika napisał(a)
Nakrapiane nogi to u mnie w tym sezonie standard. Malowałam dwie warstwy drewnochronu na naszą ławę - huśtawkę, ławkę zwykłą a potem panele, które zasłaniają nam kosze na śmieci. Jak potrzebowałam gdzieś koniecznie wyjść między ludzi z odsłoniętymi nogami to zmywałam zmywaczem do paznokci i smarowałam grubą warstwą balsamu. Ale przeważnie tak łaziłam z tymi kropkami aż same się zmyły po kilku dniach Przynajmniej miałam niezbity dowód na to jak ciężko haruję przy domu

A toples to się opalałam za młodu na dachu domu - mamy najwyższy dom w okolicy a w tamtych czasach to jeszcze nie fruwały drony ani inne tego typu wynalazki

Isiuuuu to my byśmy stanowiły idealną wprost parę obie drewnochronowe A jakim kolorkiem mialaś zrobione ?? bo ja palisandrem

a zmywacz to on działa ?????? Bo ja ..benzyna ekstrakcyjna.. I ona działa owszem, ale skóra po niej...brrrrrr..nawet balsam nie pomagał
...a teraz z tym dronem i opalaniu się na półgoło na dachu..to by dopiero było , co nie ??

Ściskam mocno, miło że zaglądasz
gierczusia 14:11, 06 sie 2015

Kasya napisał(a)

na wiecej juz nie mam sily...a dopiero sie dzien zaczyna, jakas masakra

Kasieńko taż jaaaaakaaa masakra ??? to pewien typ udaru słonecznego
Obiecuję ,ze juszzzz bedem grzeczna
Kasya 14:16, 06 sie 2015

gierczusia napisał(a)

Kasieńko taż jaaaaakaaa masakra ??? to pewien typ udaru słonecznego
Obiecuję ,ze juszzzz bedem grzeczna

a ty niegrzeczna bylas ? to ja nic nie wiem...opowiadaj
gierczusia 14:28, 06 sie 2015