Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

JulkAd 16:13, 04 sie 2015

O nakrapianych i białych nogach poczytałam....o tych w ażurkach też....o zmaganiach z drewutnią i o wagarach za bojfrendami, o słońcu pod górkę również.... czy coś mnie ominęło więcej?

Ja współczuję tej Waszej roboty w taki upał...dzisiaj walczyłam w piwnicy z przetwarzaniem buraków i super klima była (taka naturalna)...jak wróciłam na górę do domu to jeszcze było znośnie...na dworze patelnia, dech w tym upale zapiera....a robić cokolwiek? nie dałabym rady....nie ma takiej opcji...tym większy szacun
Kindzia 19:27, 04 sie 2015

To chyba afrykańskie słoneczko tych białych górek nie chce...dopiero niedawno też nieduże górki całkiem brązowe widziałam...ale to było unijne słoneczko

Ty se lepiej zobacz u mnie jaka Ci figa urośnie....
Elik 12:35, 05 sie 2015

Zagladam, kibicuję nowej drewutni. A co opalania to pamiętam za starych dobrych czasów pojechaliśmy na majówkę w Bieszczady połazić po górach. Do końca lata miałam nogi opalone w skarpetki. Za żadne skarby świata nie dało się ich doopalić!

gierczusia napisał(a)

Na zielony dach Alko polecam rozchodniki , rojniki ,macierzankę, mikro gożdzika mam teraz... jak i mikro kostrzewę To zależy jak grubą warstwę ziemi będziesz w stanie zapewnić roślinom.

A ten zestaw to sobie zapiszę, bo będę potrzebować czegoś żeby posadzić na szambie! Tam też warstwa ziemi nie jest powalająca, hi hi.
lojalna_ 12:42, 05 sie 2015

niezawodnie zawsze smieszno jest drewutnie pokaz co to za jaka bedzie?
baraga1904 13:05, 05 sie 2015

...przyznam szczerze ze cyckow jeszcze nie opalałam ale "batmany"czyli odbite okulary słoneczne na twarzy mam każdego roku...rodzina juz się nie dziwi...

...trzymam kciuki za drewutnię i podziwiam za robotę w tym upale...mi się nie chce palcem ruszać na zewnątrz
AsiaK_Z 21:40, 05 sie 2015

No chwile mnie nie było, a tu tyle stron do nadrobienia. Prawie ukończoną drewutnię zarejestrowałam, "brudne" szwaje też, hortensje - miodzio.
Ja dziś w przelocie, bo mam jednodniową przerwę w urlopie. Jutro wracam do "chłodu" - tylko 30 st. Pozdrawiam
Ewa777 01:22, 06 sie 2015

U Ciebie jak zwykle uśmiać się można do rozpuku Buziaki
Ludwika 08:40, 06 sie 2015

Nakrapiane nogi to u mnie w tym sezonie standard. Malowałam dwie warstwy drewnochronu na naszą ławę - huśtawkę, ławkę zwykłą a potem panele, które zasłaniają nam kosze na śmieci. Jak potrzebowałam gdzieś koniecznie wyjść między ludzi z odsłoniętymi nogami to zmywałam zmywaczem do paznokci i smarowałam grubą warstwą balsamu. Ale przeważnie tak łaziłam z tymi kropkami aż same się zmyły po kilku dniach Przynajmniej miałam niezbity dowód na to jak ciężko haruję przy domu

A toples to się opalałam za młodu na dachu domu - mamy najwyższy dom w okolicy a w tamtych czasach to jeszcze nie fruwały drony ani inne tego typu wynalazki
Kasya 08:48, 06 sie 2015

na wiecej juz nie mam sily...a dopiero sie dzien zaczyna, jakas masakra
gierczusia 13:38, 06 sie 2015

JulkAd napisał(a)
O nakrapianych i białych nogach poczytałam....o tych w ażurkach też....o zmaganiach z drewutnią i o wagarach za bojfrendami, o słońcu pod górkę również.... czy coś mnie ominęło więcej?

Ja współczuję tej Waszej roboty w taki upał...dzisiaj walczyłam w piwnicy z przetwarzaniem buraków i super klima była (taka naturalna)...jak wróciłam na górę do domu to jeszcze było znośnie...na dworze patelnia, dech w tym upale zapiera....a robić cokolwiek? nie dałabym rady....nie ma takiej opcji...tym większy szacun

Juleczko mam nadzieję ,źe się przy tych tematach " nogowych " pośmiałaś bo ja non stop się śmieję jak czytam juz teraz o Waszych perypetiach ażurkowych
Powiadasz ,że masz klimę naturalną w domku ??? no to nic tylko pozazdrościć u mnie na dole jest przyzwoicie a na górze ..dramat piwnicy nie posiadom .... pamiętam jak nasz sąsiad podczas budowy na strychu umiejscawiał klimatyzator ...pukaliśmy się w głowę a teraz mamy ochotę sami sobie takie cudo strzelić tylko remontów już nam się odechciało na najbliższych...10 lat
Drewutnia nas goniła możliwością rychłego zawalenia , więc nie było co odwlekać