Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 09:01, 04 sie 2015

rozark napisał(a)
miłego wypoczynku życzę

Reniu najperw muszę skończyć drewutnię buziolki
gierczusia 09:23, 04 sie 2015

I krótka , bolesna relacja z placu boju
Tworzy się niecka na rośliny...dużo cięcia , śrubowania itp..taka...dłubanina, efekt...długo jeszcze trzeba bedzie na niego czekać

Bajzel na tarasiku mimo postępu prac jakoś nie chce się zmniejszyć nawet o milimetr

I chwila wytchnienia uchwycona w kadrze mam nogi jak salamandra plamista źeby nie było wątpliwości KTO tą drewutnię malował zażarcie

No i dziś przyszła pora na pomidorobranie mniammmmm,, już mi ślinka leci

Buziaki dla Was i miłego dnia

Juzia 09:45, 04 sie 2015

Cześć salamandro!
gierczusia 10:03, 04 sie 2015

Juzia napisał(a)
Cześć salamandro!

Cześć Juzek muszem w doma siedzieć , bo mi wstyd między ludżmi się z takimi giczorami pokazywać a skarpety i długie spodnie to raczej nie na tą temperaturę
Juzia 10:24, 04 sie 2015

gierczusia napisał(a)

Cześć Juzek muszem w doma siedzieć , bo mi wstyd między ludżmi się z takimi giczorami pokazywać a skarpety i długie spodnie to raczej nie na tą temperaturę

U Ciebie się zmyje!
A ja mam kropki opalone od gumioków ogrodowych!!!
Wygląda jakbym miała non stop nogi brudne

AlKa 10:24, 04 sie 2015

Kiedyś na wakacjach opalałam sie na plaży z kamyczkami drobnymi, które przykleiły sie do łydek i opaliłam sie w piękne ażurowe wzorki. To była salamandra jak nic. Ubaw był niezły, a najgorsze, że za nic potem kolor nie chciał sie wyrównać.

Mam pytanie odnośnie zielonego dachu, bo zastanawiam sie czy na altanie nie zrobić, jakie roslinki polecasz?

Na początku zakrywałam, a pótem stwierdziłam, że co tam będę oryginalna nikt takich nóg nie ma

Dzięki z tym dachem to nie wiem czy w tym roku się wyrobimy. Póki co stoja tylko zaczątki ścian i tem upał wstrzymał prace.
gierczusia 10:49, 04 sie 2015

Juzia napisał(a)

U Ciebie się zmyje!
A ja mam kropki opalone od gumioków ogrodowych!!!
Wygląda jakbym miała non stop nogi brudne

Nooooo zmyje , zmyje tylko ile razy na dzień idzie nogi myć ??? ja chyba wlezę do wanny i będę w niej siedzieć, aż te plamy znikną zmywałam nogi jakąś chemią , ale skóry potem nie idzie poznac

Ja się normalnie poplułam przy tych Twoich gumiakach ja mam złote adidaski szczyt gustu i wyrafinowania
Ale przynajmniej jestem blada poniźej kostek , to tak nie podpada a samoopalacza próbowałaś ???? Sa takie chusteczki samooopalające ( moja psiapsióła się tym maniakalnie smaruje ) ...precyzyjna aplikacja gwarantowana
malkul 10:50, 04 sie 2015

Pazurki i pomidorki mnaimuszne pozdrawiam malarza
gierczusia 10:56, 04 sie 2015

AlKa napisał(a)
Kiedyś na wakacjach opalałam sie na plaży z kamyczkami drobnymi, które przykleiły sie do łydek i opaliłam sie w piękne ażurowe wzorki. To była salamandra jak nic. Ubaw był niezły, a najgorsze, że za nic potem kolor nie chciał sie wyrównać.

Mam pytanie odnośnie zielonego dachu, bo zastanawiam sie czy na altanie nie zrobić, jakie roslinki polecasz?

Następna Aparatka ja sobie wyobrażam ,źe tego potem wyrównać nie szło ...to tak jak kiedyś wpadłam na pomysł "mania " całej klaty z przodu opalonej równomiernie ..czyli topless...i ja Wam powiem...i tak , to co zwykle się nie opalało było bledsze niż inksze części ...i całe poświęcenie do bani a jak Ty sobie poradziłaś z ażurem pięknym na łydkach ??? Do końca lata długie spódnice ???

Na zielony dach Alko polecam rozchodniki , rojniki ,macierzankę, mikro gożdzika mam teraz... jak i mikro kostrzewę To zależy jak grubą warstwę ziemi będziesz w stanie zapewnić roślinom. U mnie było źle , warstwa ziemi wynosiła jakieś 5 cm...ale drogą selekcji roślinki się same wyklarowały co przetrwało , to rośnie , a co nie..to wywalałam i zastępowałam czymś innym jak się zdecydujesz to daj znać cośtam się pewnie u mnie w nadmiarze znajdzie
Juzia 11:11, 04 sie 2015

gierczusia napisał(a)

Nooooo zmyje , zmyje tylko ile razy na dzień idzie nogi myć ??? ja chyba wlezę do wanny i będę w niej siedzieć, aż te plamy znikną zmywałam nogi jakąś chemią , ale skóry potem nie idzie poznac

Ja się normalnie poplułam przy tych Twoich gumiakach ja mam złote adidaski szczyt gustu i wyrafinowania
Ale przynajmniej jestem blada poniźej kostek , to tak nie podpada a samoopalacza próbowałaś ???? Sa takie chusteczki samooopalające ( moja psiapsióła się tym maniakalnie smaruje ) ...precyzyjna aplikacja gwarantowana

Jeszcze nie próbowałam, ale na jakieś większe wyjścia chyba nie będę miała....wyjścia

Adidaski do ogrodu??? Ale w sumie Ty już nie kopiesz nic szpadlem...

A sokiem z cytryny spróbuj!