Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

Bea 13:59, 13 wrz 2015

Autor: Kasik

Autor: Ciocia Gosia

Bea 14:04, 13 wrz 2015

Po lewej hortensje, po prawej ciski i rozchodnik z zielonymu liśćmi kwitnący na różowo.

Coś w tym stylu

Wcześniej dołaczyłam zdjęcia.

gierczusia 14:31, 13 wrz 2015

Taaaakkkk ???

Piękne inspiracje mi wrzuciłaś dziękuję

gierczusia 21:06, 13 wrz 2015

JulkAd napisał(a)
U Danusi widziałam fajną kompozycję taka lekka z berberysami (myślę, że to
Berberys Thunberga 'Orange Rocket') na tle właśnie wyższych traw i podsadzona ostnicami z przodu....tylko trzeba by było co roku dosadzać, jak przemarznie....ale to tez plus, bo można co roku zmieniać kompozycję przed wieloletnimi. Nie wiem czy znajdziesz 5 i 12 fotka....jednej fotki nie mogę zalinkować

http://www.gardenarium.pl/realizacje/elegancki-i-zadbany-ogrod-zimozielony

Nie umiałam się doliczyć tych zdjęc Juleczko ale znam ten ogród przy białym domu ze stipą to problemy mam..kładzie mi się diablica i wygląda niefajnie..tzn..ta ubiegłoroczna..bo mi nie wymarzła, wiesz ??? może gdyby wymarzła to by problemu nie było , bo by była posadzona świeża
gierczusia 21:13, 13 wrz 2015

JulkAd napisał(a)

Elu małe dzieci mały kłopot itd...tym bym się nie przejmowała...ciesz się dopóki jest w tym wieku. Chociaż wiem, ze ciężki wybór szkoły...ale już Ci pisałam kiedyś...jak chce gdzieś dalej to ogólniak, chociaż techniczne studia lepiej po technikum robić, mi Kuba cały czas wypomina, że mu trudniej z zawodowymi przedmiotami po liceum, ale łatwiej z matmą i fizyką....

U mnie Olga jest humanistką, a ciągnie ją ku gospodarce przestrzennej...hm, w ogóle nie wiem jak ona to chce zrobić?

noo teraz to do mnie pewne rzeczy dotarły... a to wszytsko jeszcze przede mną a tak myślałam ,źe jak młodzian jest już w stanie podjąć samodzielńie decyzję to już my rodzice mamy pewne rzeczy z głowy...ale nie pomyślałam ,źe jeszcze mogą byc...hmmmmm...dziwne wybory ... I jak tu potem " dorosłemu " to z głowy wybić ???... Noo jak , ja siem pytam ???...humanistka na gospodarkę przestrzenną....aaaaa......

Ściskam mocno
JulkAd 21:40, 13 wrz 2015

gierczusia napisał(a)
Taaaakkkk ???

Piękne inspiracje mi wrzuciłaś dziękuję

To decyzja zapadła?.... pogoda za oknem się robi, to do ogrodu Ela jutro mykaj, cobyś wysiłek umysłowy w pracy odreagowała fizycznie w ogrodzie...miłego tygodnia.....ja będę w tym tygodniu tyłem chodzić(ciężki mam)
gierczusia 21:59, 13 wrz 2015

Nieee Juleczko tak se dywaguję raz w tą , raz w tamtą ale hakone z hortensja bardzo mi się podoba...tak myślę ,meczy mnie , czy to bedzie współgrało z resztą ogrodu..i tak ogólnie myślę

Póki co malujemy taras kupiłam jakiś nowy preparat polecony mi przez Dominikę, co to zawsze ma deski tarasowe bombowe i cooooo ???? taras ma kolor..hmmmmm...napisałabym kooopy , ale to tak jakoś nieskładnie , choć tak właśnie jest a na dodatek mimo ,ze kupiłam ilość według instrukcji ilość wystarczającą na półtora mojego tarasu, to po 2/3 mi brakło.... Noo i zaś zamawianie przez interencik ,a w ogródeczku rozpierducha
Wiesz jak to jest...jak nie urok to..,....

Ja też mam w tym tygodniu pasowanie na gimnazjalistę i zebrania z rodzicami wiec będziemy się wspierać w tym chodzeniu wstecz

Ściskam mocno na ten ciężki tydzien Kochana
Enya73 22:11, 13 wrz 2015

Cześć, dzięki za wczoraj

Wrzucam pomysł na naturalny sposób na chwasty:

https://www.pinterest.com/pin/314407617714320307/

Pozdrawiam serdecznie
gierczusia 21:30, 14 wrz 2015

Enya73 napisał(a)
Cześć, dzięki za wczoraj
Wrzucam pomysł na naturalny sposób na chwasty:
https://www.pinterest.com/pin/314407617714320307/
Pozdrawiam serdecznie

My też dziękujemy za miły wieczór ... Sposób na chwasty zapisałam przy okazji uśmiałam się co do galona....myślałam ,że jak galon to galon ...a tu okazuje się ,że są galony angielskie i amerykańskie..aaa...i być tu babo mądra

Ale..tak myślę...że albo spali wolniej albo szybciej
Buziole
malgorzata_s... 21:31, 14 wrz 2015

Elu dopiero teraz fotki wrzuciłam