Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 22:05, 14 wrz 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Elu dopiero teraz fotki wrzuciłam

Ufffff zdążyłam przed wykasowaniem
AsiaK_Z 06:09, 15 wrz 2015

Hej Elu. Na czym stanęło? Cisy, hortensje, trawy czy bluszcz? Pozdrawiam
gierczusia 07:39, 15 wrz 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Hej Elu. Na czym stanęło? Cisy, hortensje, trawy czy bluszcz? Pozdrawiam

Dobre pytanie Asiu

A więc...chciałabym cisy..ale jak czytam jaką szerokość osagają nawet te kolumnowe po kilku latach..to się zaczynam grubo zastanawiać....bo mnie tam rabaty nie wystarczy

Hakonechloa jest prze-cu-do-wna ..ale czytam..źe zajmuje szerokość 1 metra... Ale hortensja chyba będzie iiiiii...dalej myśle

I tak to ze mną jest
Milka 18:06, 16 wrz 2015

Ojej, masz zagwozdki, ale te wymienione rosliny takie wielkie rosną. Buziolki
Bea 18:43, 16 wrz 2015

Ela,

trzy cisy w tej chwili mają szrokość 1 m - ale kupione były chudziaki.
Hakoncholoa - u mnie jedna ma średnicę 0,5 m
zmierzyłam też tuję szmaragd = 0,7 m na dole
gierczusia 21:15, 16 wrz 2015

Milka napisał(a)
Ojej, masz zagwozdki, ale te wymienione rosliny takie wielkie rosną. Buziolki

Noooo właśnie Irenko i dlatego tak myślę i myślę...dodatkowo w takim małym ogrodzie wszytsko jest bardzo blisko i jest dosłownie ja widelcu...to nie tak , jak w dużych ogrodach...nawet jak coś nie wyszło , to jest tyle miejsc ,źe to zginie w tłumie a tu , w maleństwie nie ma co na to liczyć tak więc...musi być cacy

Ale hortensja bobo podobno nie rośnie wielka...
Hmmmmmm
gierczusia 21:23, 16 wrz 2015

Bea napisał(a)
Ela,

trzy cisy w tej chwili mają szrokość 1 m - ale kupione były chudziaki.
Hakoncholoa - u mnie jedna ma średnicę 0,5 m
zmierzyłam też tuję szmaragd = 0,7 m na dole

Beatko
Wymiarami cisowego żywpołotu normalnie mnie zaszokowałaś...przecież pamiętam te ciski...chudzinki na serio były..
a teraz fiu fiuuuuuu...1 metr noo proszę super...a minęły...hmmmm..2..3 lata ??? Nie wiecej , prawda ???

Ja widzę ,źe tu ciężkie dumanie mnie czeka
O hakone pytałam celowo..bo doczytałam (sprawdzając gatunki) o średnicach roślin...nie wiem czemu nie zmierzyłam szerokości tej rabaty , tylko długość..teraz juz ciemno jak w przysłowiowej..nooo fiecie...doopieee u mudżina i nic tam nie pomierzę...ale jutro po powrocie z roboty zaraz z miarką polecę..bo mnie to teraz samą nurtuje zmieści się , czy nie zmieści ???.... Ale coś myślę,źe ciężko będzie z miejscem ojjj ciężko

Tuja szmaragd odpada..za wielka kobyła i wszerz i wzdłuż

Dzieki Beatko
Kacha123 21:25, 16 wrz 2015

Widzę, że dalej walczysz Ciekawe, co ostatecznie się tam znajdzie?
Bea 21:37, 16 wrz 2015

gierczusia napisał(a)

Beatko
Wymiarami cisowego żywpołotu normalnie mnie zaszokowałaś...przecież pamiętam te ciski...chudzinki na serio były..
a teraz fiu fiuuuuuu...1 metr noo proszę super...a minęły...hmmmm..2..3 lata ??? Nie wiecej , prawda ???

Ja widzę ,źe tu ciężkie dumanie mnie czeka
O hakone pytałam celowo..bo doczytałam (sprawdzając gatunki) o średnicach roślin...nie wiem czemu nie zmierzyłam szerokości tej rabaty , tylko długość..teraz juz ciemno jak w przysłowiowej..nooo fiecie...doopieee u mudżina i nic tam nie pomierzę...ale jutro po powrocie z roboty zaraz z miarką polecę..bo mnie to teraz samą nurtuje zmieści się , czy nie zmieści ???.... Ale coś myślę,źe ciężko będzie z miejscem ojjj ciężko

Tuja szmaragd odpada..za wielka kobyła i wszerz i wzdłuż

Dzieki Beatko

Ela,

ale one mają metr (szerokość) - wszystkie trzy.. Ja swoje, a Ty Twoje kupowałyśmy w tym samym czasie i chyba w dwa lata temu.

Ja nie wiem, jak to jest, ale u mnie wszystko chyba wolniej rośnie niż, gdzie indziej.

Opcją może być samo BObo, a na żywopłocik "po łuku", może jakiś liścisty.

Buziaki

gierczusia 21:44, 16 wrz 2015

Kacha123 napisał(a)
Widzę, że dalej walczysz Ciekawe, co ostatecznie się tam znajdzie?

Kaśko może rzucisz jakiś pomysł ??? bardzo często każdy , który zajrzy ma zupełnie odmienną wizję i to jest właśnie najcenniejsze