Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 21:53, 16 wrz 2015

Bea napisał(a)

Ela,

ale one mają metr (szerokość) - wszystkie trzy.. Ja swoje, a Ty Twoje kupowałyśmy w tym samym czasie i chyba w dwa lata temu.

Ja nie wiem, jak to jest, ale u mnie wszystko chyba wolniej rośnie niż, gdzie indziej.
Opcją może być samo BObo, a na żywopłocik "po łuku", może jakiś liścisty.
Buziaki

Beatko absolutnie nic Co wolniej nie rośnie...po prostu ja mam taxus baccata zwykły a i tak nie mam dalej pełnego żywpołotu żeby nie było.. A Ty zdaje się masz hicksii ...ale ja te Twoje boroczki naprawdę dobrze pamiętam i jak zrobiły w dwa lata żywopłot metrowy , to mi nic proszę nie mów ,ze Ci wolno rośnie ... Appppsoooluuutnie protestuję

Właśnie za bobo już się rozglądam, bo przy tej mozdze to chyba zawału dostanę ... A potem jak wyciepam żylistka to będę kombinować dalej Julka proponowała rzucić na kompostownik bluszcz.....i może on i chudszy ???
Aaa....ptoka dostanę ... I jeszcze to malowanie tarasu , które jakoś ..trwa w nieskończoność

Ściskam mocno
Katkak 22:55, 16 wrz 2015

gierczusia napisał(a)

Noooo właśnie Irenko i dlatego tak myślę i myślę...dodatkowo w takim małym ogrodzie wszytsko jest bardzo blisko i jest dosłownie ja widelcu...to nie tak , jak w dużych ogrodach...nawet jak coś nie wyszło , to jest tyle miejsc ,źe to zginie w tłumie a tu , w maleństwie nie ma co na to liczyć tak więc...musi być cacy

Ale hortensja bobo podobno nie rośnie wielka...
Hmmmmmm

Eluś ja mam Bobo i polecam. Zobacz jaka śliczna, nie duża i zgrabniutka
Aż chce się rzec - AKURATNA
gierczusia 14:26, 17 wrz 2015

Ooooo Kasiu dziękuję .. Całkiem fajna ta bobo nooo co najważniejsze..kompaktowa ciekawe ile czasu masz tą Twoją u Siebie... Czy ona młoda czy smarkata jest ???
Ewa777 21:35, 17 wrz 2015

Eluś, widzę, ze u Ciebie tworzy się nowa rabatka. Ja oczywiście jestem za hortensjami, bo je uwielbiam, ale bobo jeszcze nie mam. Na pewno się skuszę na jakieś małe odmiany, to będą rosły przed tymi dużymi
gierczusia 16:17, 18 wrz 2015

Ewa777 napisał(a)
Eluś, widzę, ze u Ciebie tworzy się nowa rabatka. Ja oczywiście jestem za hortensjami, bo je uwielbiam, ale bobo jeszcze nie mam. Na pewno się skuszę na jakieś małe odmiany, to będą rosły przed tymi dużymi

Ewciu u mnie duża się..po prostu ....nie zmieści rabata jest mega wąska i już dwa rzędy hortensji odpadają ale Ci co mają hektary i im starczy na dwa rzędy ....to są szczęśliwi

Natomiast nie miałam pojęcia ,źe jest aż tyle odmian hortensji miniaturowych...zobacz ... Można oczopląsu dostać

http://www.futuregardens.pl/category/ogrodowe-pomysly-do-malych-ogrodow/2

Milka 16:50, 18 wrz 2015

gierczusia napisał(a)

Noooo właśnie Irenko i dlatego tak myślę i myślę...dodatkowo w takim małym ogrodzie wszytsko jest bardzo blisko i jest dosłownie ja widelcu...to nie tak , jak w dużych ogrodach...nawet jak coś nie wyszło , to jest tyle miejsc ,źe to zginie w tłumie a tu , w maleństwie nie ma co na to liczyć tak więc...musi być cacy

Ale hortensja bobo podobno nie rośnie wielka...
Hmmmmmm

Masz rację Elu
i mnie też ta Bobo zachwyca, tez bym ją przygarnęła i chyba przy okazji, jeśli trafię, kupię
Zwłaszcza, że Kasia chwali i Zbysiu tez ja chwali
Kasya 17:33, 18 wrz 2015

Bobo akurat do "mikro" pasuje
gierczusia 21:14, 18 wrz 2015

Milka napisał(a)

....i mnie też ta Bobo zachwyca, tez bym ją przygarnęła i chyba przy okazji, jeśli trafię, kupię

przygarnęła jak to fajnie brzmi trochę mi szkoda ,źe i tak tylko jedna mi wlezie , bo na szpaler to raczej nie mam co liczyć .. No chyba ,źe napompuję ten swój ogródeczek ..co bym chętnie zrobiła ( tak między nami )

No a jak chwalących fachowcy , to wiadomo ,źe warto

Może jutro zrobię sobie wycieczkę do fjuczer.....
gierczusia 21:15, 18 wrz 2015

Kasya napisał(a)
Bobo akurat do "mikro" pasuje

Nooo ba to kompaktowej to kompaktowe
Jana 21:19, 18 wrz 2015

Milka napisał(a)

Masz rację Elu
i mnie też ta Bobo zachwyca, tez bym ją przygarnęła i chyba przy okazji, jeśli trafię, kupię
chyba też się skuszę jak ja zobaczę, naprawdę fajna, moim zdaniem pasuje do Twojego ogrodu