Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 21:26, 18 wrz 2015

Jana napisał(a)
chyba też się skuszę jak ja zobaczę, naprawdę fajna, moim zdaniem pasuje do Twojego ogrodu

Jak mnie tak będziecie kusić , to pojadę do fjuczer zaraz o 8 rano

Tak myślę czy na targach w Wojsławicach będzie taniej i więcej wyboru czy nie ma na co czekać.......aaa.....
AsiaK_Z 21:57, 18 wrz 2015

Elu, kup. Najwyżej w W. kupisz se drugą i trzecią. Posadzisz w razie czego jedną w Mikro a drugą i trzecią z przodu, przed domem I będzie gitarrrra
gierczusia 22:18, 18 wrz 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Elu, kup. Najwyżej w W. kupisz se drugą i trzecią. Posadzisz w razie czego jedną w Mikro a drugą i trzecią z przodu, przed domem I będzie gitarrrra

Asieńko Ty byś się dogadała z moim eMusiem ... Ja go posyłam po dwa kilo ziemniaków ,a on jeszcze pól kilo tego i pól tamtego..nie uznaje zakupów detalicznych...tylko hurtowe a już po dwa kiwi nie ma co go posyłać bo zaffffsze wróci z koszykiem

Tak wiec całkiem możliwe ,że tak zrobię jak piszesz bo mnie kusi jutro " zielona wycieczka zakupowa "
Katkak 22:48, 18 wrz 2015

gierczusia napisał(a)
Ooooo Kasiu dziękuję .. Całkiem fajna ta bobo nooo co najważniejsze..kompaktowa ciekawe ile czasu masz tą Twoją u Siebie... Czy ona młoda czy smarkata jest ???

Eluś mam ją od wiosny zeszłego roku. Zadowolona z niej jestem bardzo. Nawet malucha z odkładu wyhodowałąm, ale nie zakwitł w tym roku. Tnę tylko na wiosnę jak bukietowe i tyle. Pod moje sosny też jest idealna . W tym roku niestety susza dała jej popalić i mimo podlewania jest trochę wymęczona, no ale co poradzić. Dziś przesadzałam hortę ogrodową, takiego w zeszłym roku ukorzenionego malucha, to ledwo łopatę głębiej wbiłam tak sucho. Pokażę Ci dla porównania, to fota z jesieni zeszłorocznej:
złapała fajny kolorek

a to zdjęcie z ostatnich dni. Zamiast się troszkę przebarwić to jest biedna podsuszona taka.

gierczusia 23:01, 18 wrz 2015

Kaśko to ona ma taki kolor jak limka ... Lekki subtelny róż suuuper ..,to by mi pasowało muszę jeszcze doczytać jaka duża rosnie...bo moją limkę na patyku strzygę co roku bezlitośnie na 5 cm i w takiim wypadku nie ma szans urosnąć zbyt duża a ciąć trzeba bo kwitnie na jednorocznych prawda ??

Buziole i dziękuje
Nikita 00:02, 19 wrz 2015

Elu, macham tylko i uciekam dalej....

Aaaa, ta BOBO to raczej taki karzełek wśród hortensji...maksymalnie dorasta do 70-80 cm.

Buziaki.
Milka 05:31, 19 wrz 2015

gierczusia napisał(a)

Jak mnie tak będziecie kusić , to pojadę do fjuczer zaraz o 8 rano

Tak myślę czy na targach w Wojsławicach będzie taniej i więcej wyboru czy nie ma na co czekać.......aaa.....

Nie sadze, ceny podobne a moze i drozej.
Milka 05:33, 19 wrz 2015

Jana napisał(a)
chyba też się skuszę jak ja zobaczę, naprawdę fajna, moim zdaniem pasuje do Twojego ogrodu

Moim tez i chyba ze 3 wcisnie
gierczusia 08:09, 19 wrz 2015

Milka napisał(a)

Nie sadze, ceny podobne a moze i drozej.

Moim tez i chyba ze hortensje 3 wciśniesz

Z nieba mi spadłaś Irenko bo ja tu się biję z myślami czy jechać..pogoda pod psem i nawet ńie chce się nosa wyściubić...ale jeśli piszesz ,źe na fajne ceny w Wojsłwicach raczej nie ma co liczyć to biorę doooopsko i pakuję się do auta

Aże 3 mówisz ?????? noo ja widzę ,że tu mnie odowiedziła kolejna " hurtowiczka "

Ściskam mocno i bardzo dziękuję
Katkak 10:24, 19 wrz 2015

gierczusia napisał(a)
Kaśko to ona ma taki kolor jak limka ... Lekki subtelny róż suuuper ..,to by mi pasowało muszę jeszcze doczytać jaka duża rosnie...bo moją limkę na patyku strzygę co roku bezlitośnie na 5 cm i w takiim wypadku nie ma szans urosnąć zbyt duża a ciąć trzeba bo kwitnie na jednorocznych prawda ??

Buziole i dziękuje

Tak, kwitnie na jednorocznych. Wysokość 70-90cm.