Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 17:26, 20 maj 2014

stychaz napisał(a)

Ela proponuję - łap drugiego i zakładaj hodowlę - wróżę bardzo dochodowy biznes
Fajnie, że u Ciebie zagościł.

Ja liczę ,że on się sam o towarzystwo zatroszczy , a nie bedzie mnie wrabiał w role swatki .. Jeszcze mu przytaszczę taką , co to muszem podobać nie bedzie i cooo wtedy ??... Rozumię ,że jakby co na przychówek jesteś chętna

Zaraz lecem te cisy oglądać ,bo jeszcze nie dotarłam ( przyznaję się bez bicia )

Buziaki
gierczusia 17:39, 20 maj 2014

baraga1904 napisał(a)
...widziałm takie robaczki u siebie ale nie wiem czyt to to czy to co innego...takie zapinkalajace właśnie... qurcze trzeba miec oczy szeroko otwarte...buziam Eluś...

Ja wiem ,że u nas biegacze fioletowe akurat mieszkają stad brak instynktu mordercy ... Ale sąsiadom musze powiedzieć , bo mi przez przypadek sprzymierzeńca zamordują

Są różne biegacze , wyguglaj sobie ... Ale fffszytskie biegają... I dietę opuchlakową stosują

Buziaki
Kasya 17:42, 20 maj 2014

gierczusia napisał(a)

Ja wiem ,że u nas biegacze fioletowe akurat mieszkają stad brak instynktu mordercy ... Ale sąsiadom musze powiedzieć , bo mi przez przypadek sprzymierzeńca zamordują

Są różne biegacze , wyguglaj sobie ... Ale fffszytskie biegają... I dietę opuchlakową stosują

Buziaki

a nalisciaki jedza ?
gierczusia 17:47, 20 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Czyś Ty Kobito znowu przyspieszenia dostała??? Przyszłam se spokojnie Giardinkę oblukać...i co??? 10 stron szukałam!!! .... Znalazłam Piękna jest, faktycznie ślicznościowy krzewik pani wybrała (naszykowany był jak po niego przyjechałam, tylko na aprobatę czekał)...nie mogę na nią spokojnie patrzeć...mus mieć!!! A jeszcze jak zakwitnie!!!
Nie wiem, czy to skoczek...musi mieć od spodu takie białawe robalki...tu nie widzę...i musi się zaczynać od nerwu liścia. U Ciebie tego nie widzę...
Ja swoje róże, jak tylko pierwsze mszyce się pojawiają, opryskuję Confidorem...to długo działający środek. W zeszłym roku raz jeden starczył, mimo, że piszą, że chroni przez 21 dni. Działa też na skoczka. Nigdy go nie miałam...
Nie mogę się doczekać kwiatów!!! A wygląda na to, że zacznie, jak Ty na ekskursji będziesz...

Powiedz mi jeszcze GDZIE Ty tą magnolię od Bogdzi wsadzisz??? Ja Ci przywiozę, nawet trzy, jak Bogdzia da...tylko gdzie Ty ją Kobito posadzisz??? Przecież to duże rośnie...Jesteś rewelacyjna!!!

I nie pędź tak!!! Nie nadążam...

Cieszę się ,że do Giardiny dotarłaś , bo inaczej z naszej śląskiej gościnności ja bym siem musiała przez własny wątek do niej " przebijać "...każdego dnia rano pierwsze co robię ,to lecę zobaczyć jak tam ona , czy są kwiaty ... Ale moje rosliny to mi uwielbiają robić takie psikusy .. Moja Kobea w ubiegłym roku też nie chciała kwitnąć .. Dopiero musiałam na wczasy wyjechać ,żeby ona się z tej tęsknoty sprężyla i zakwitła .. Giardina pewnie zrobi mi to samo zakwitnie po raz pierszy kiedy będe w Londynie

Confidor sobie zapisałam... Nie wiem , czy to skoczek.. Anię od róz pytałam , muszę do Niej zajrzeć , może odpowiedz się pojawiła, bo Ania ostatnio chyba bardzo zajęta..małe przecinki, białe na,listkach.. I potem takie mapę białe kwadraty jakby bez koloru.. Malusie ..

Bogdzia mi pisała o tej magnolii , wybrałam jedną ..jest tez inna dla Ciebie .. Myślę że one sa malutkie.. Jak juz będzie u mnie , to się potem bedę martwić

Buziaki ... I ucałuj Bogdzię mocno ode mnie
gierczusia 17:49, 20 maj 2014

Kasya napisał(a)

a nalisciaki jedza ?

Noo całkiem możliwe ... Biegaczowate to są drapieżniki , które wcinają inne chrząszcze i ich larwy więc pewnikiem i naliściakiem nie pogardzą

Ale chrząszczy w paczkach jeszcze nie wysyłam

Buziak Kasiu
ewakatowice 17:58, 20 maj 2014

Ell, picie kawki u Ciebie sama słodyczy

Rośliny na swój mini skalniak mam, tuje będą w czwartek takie 2 m
gierczusia 18:04, 20 maj 2014

ewakatowice napisał(a)
Ell, picie kawki u Ciebie sama słodyczy

Rośliny na swój mini skalniak mam, tuje będą w czwartek takie 2 m

Ewcia .. Bardzo dziękuję za wizytę .. Spędziłam z Tobą malutkie przedpołudnie cieszę się ,że wreszcie udało nam się umówić , bo fieszzz jak to było

Rozumię ,że zakupy udane .. Mam nadzieję,że kolejnym razem wybierzemy sie razem

Podusia śliczna ... Leży w salonie na fotelu cieszy moje oko .. I innych domowników też buziak
gierczusia 18:06, 20 maj 2014

Kasya napisał(a)
a jak tam malowanie ?

ja dzisiaj ledwo zyje, nawet fotek nie chcialo mi sie robic...

Malowanie ??... Jaaaaakie malowanie ??...,
Teraz się trza pakować.. No z takim mikro bagażem to nie lada wyzwanie ... Zaś bedem upychać ... Wszak na tytuł " miszcza upychania trzeba sobie zasłużyć

Buziaki Kasiu
gierczusia 18:09, 20 maj 2014

AniaDS napisał(a)
Jak to jest, że ten kiścień tak pięknie wszędzie rośnie a u mnie wcale .
Co roku wygląda marniej.

Aniu .. Naprawdę nie wiem..mogę śmiało powiedzieć ,że jest to najmniej wymagająca roślina w moim ogrodzie ... Przez cały czas rośnie beż żadnego kłopotu , ani jednego oprysku na cokolwiek..rośnie , kwitnie.... A już raz eksmisję przeżył i nic

Aniu .. Ale po co Ci kiścień jak masz róże ... To chyba nie ma porównania

Buziak

Ps..za pomoc w kwestii skoczka dziękuję
gierczusia 18:11, 20 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)
Ela zrób fotkę Luciano dla mnie, koniecznie!

Madzen .. Ja dla Ciebie zrobię fffszytko , nawet jakiegoś luczjano obfocę......tylko musze wiedzieć co to za jeden bo nie wiem