Bogusiu .. Ja bym też nie wiedziała , gdyby koleżanka biolożka nie zabierała co roku klas w lasy w mojej okolicy a biegacze tam żyją i są pod ochroną .. Nawet wieeelka tablica przy wejściu do lasu jest Ona mi o nich opowiadała i stąd wiem , co to za aparaty
Przecież człek nieświadomy mógłby go nawet z opuchlakiem pomylić .. Ale opuchlak jak jest atakowany to udaje martwego i leży plackiem dla zmyłki , a biegacz zapinkala jak mały benuś
Madzen .. Ja Cię bardzo przepraszam , ja przez ten wyjazd , to biegam jak przysłowiowa gęś bez głowy .. Jeszcze armia mszyc mnie napadła i ledwo dychom
Już pisze
Ziemia jest przyzwoita.. Nie wygląda kompletnie jak wysuszony torf , tylko fajna czarna ziemia.. Zorientowałam sie ,że mamchyba rąbnięty pH metr , bo wszędzie , nawet w kwaśnym torfie w worku wskazywał mi pH neutralne , wiec musze się zaopatrzyć w nowy , wtedy coś będe wiedzieć.. Na gazonach biegnie linia kroplująca wiec myślę ,że to nie przesuszenie..zreszta gazony maja jakieś 20
Cm głębokości a potem juz gleba rodzima wymieszana na wstępie z piaskiem...previcurem dzis podlałam , zgodnie z Twoim zaleceniem , zdjęcia zaraz wstawię , choć serducho mnie boli ,że takie paskudztwo musze pokazać .. Ale może innym tez sie przyda
To jest fajne kiedy pracujesz z specjalistami w wąskiej dziedzinie .. Każdego możesz o coś zapytać
Chemiczkę o podkłady końcowe pytałam , biolożkę o biegacze .. I tak ciagle ze mną jakiś ubaw mają
A i Wy przy okazji czegoś nowego dowiedzieć się możecie